Keystone logo
Radboud University LLM i mänskliga rättigheter och migration
Radboud University

LLM i mänskliga rättigheter och migration

Nijmegen, Nederländerna

1 Years

Engelsk

Deltid

01 Jul 2024*

Sep 2024

EUR 16 500 / per course

På Campus

* sista deadline för EU-studenter | deadline för EU-studenter som vill få hjälp med boende: 1 maj 2024 | deadline för studenter utanför EU: 1 april 2024

Introduktion

Internationella och europeiska rättsliga instrument påverkar i hög grad medborgarnas ställning och rörlighet i EU. Med detta program får du fördjupad kunskap om de stora internationella domstolarna och hur de skyddar individers rättigheter.

Varför studera detta program?

Masterinriktningen Mänskliga rättigheter och migration ger dig insikt i hur internationella och europeiska rättsliga instrument påverkar medborgarnas ställning och rörlighet i EU och hur de stora internationella dokumenten och domstolarna skyddar individers rättigheter. Du kommer att studera juridiska frågor som rör migration och mänskliga rättigheter i dess teoretiska, operativa, sociala och politiska sammanhang. Grunden för programmet ligger i europeisk lagstiftning och internationella fördrag om mänskliga rättigheter.

Med denna inriktning kommer du att vara grundligt förberedd för detta livliga rättsområde som ständigt utvecklas och förändras. Förändringar i den allmänna opinionen i ett europeiskt medlemsland kan påverka dess inhemska rättsordning, vilket i sin tur påverkar europeiska lagar och vice versa. Denna specialisering fokuserar därför också på det dynamiska samspelet mellan nationell, europeisk och internationell rätt, såväl som på in- och utsidan av EU:s lagstiftningsprocess.

Något för dig?

  • Ta en LL.M. examen i internationell och europeisk rätt vid ett högst rankat universitet;
  • Få studera vid en fakultet som är rankad som nummer ett i Nederländerna för studentnöjdhet;
  • Få en djupgående förståelse för rörelsefrihet och invandring inom Europeiska Unionen, såväl som internationell lag om mänskliga rättigheter.
  • Få undervisning av ledande och internationellt erkända forskare och praktiker;
  • Juridiska fakulteten i Nijmegen har byggt upp ett internationellt rykte inom området europeisk rätt, immigrationsrätt och privaträtt;
  • Nederländerna har en lång tradition inom området flyktingrätt och internationella mänskliga rättigheter, med den internationella domstolen i Haag.

Antagningar

Stipendier och finansiering

Studieavgift för programmet

Studentberättelser

Om skolan

Chat with students

Frågor