Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Samford University

Samford University

Samford University

Introduktion

Samford University är ett främst nationellt rankat kristen universitet. Samford grundades 1841 och är den 87. äldsta institutionen för högre utbildning i USA. Beläget i Birmingham, Alabama förort till Homewood, täcker universitetets campus cirka 247 tunnland och är känt för sin skönhet och arkitektur i georgisk-kolonial stil. Universitetet registrerar för närvarande 5 692 studenter från 47 stater och 28 länder.

Samford är det högst rankade universitetet i Alabama i nationella ranking publicerade av The Wall Street Journal. Dessutom rankas Wall Street Journal Samford som tredje i landet för studentengagemang. US News & World Report rankas Samford 40: e i nationen för bästa grundutbildning och 100: e för bästa värde. Kiplingers Personal Finance rankas Samford 34: e bland amerikanska privata universitet för värde och överkomliga priser. Förhållandet mellan student och fakultet är 13: 1.

Samford erbjuder grundutbildningar baserade på den liberala konsten och en distinkt blandning av forskarskolor och professionella skolor genom 10 akademiska skolor: konst, konst och vetenskap, företag, gudomlighet, utbildning, hälsoyrken, lag, omvårdnad, apotek och folkhälsa. Universitetet har en av tre ackrediterade lagskolor och en av endast två ackrediterade apotekskolor i Alabama. Samfords Beeson Divinity School är den enda fullständigt ackrediterade forskarskolan med gudomlighet baserad i Alabama. Universitetet klassificeras av Carnegie Commission on Higher Education som en doktorand / professionell institution.

Samfords uppdrag att vårda studentutvecklingen intellektuellt, etiskt och andligt främjas genom en rad möjligheter, inklusive 166 studentorganisationer, globalt engagemang i mer än 19 olika länder och mer än 180 kurser som innehåller samhällstjänster. Dessutom fullföljer studenterna Samfords grundläggande läroplan, vilket ger en väl avrundad grund i den liberala konsten. Resultatet är en mycket skräddarsydd pedagogisk erfarenhet som resulterar i att 97% av grundutbildade alumner anställda eller i vidare studier inom sex månader efter examen.

Samfords strategiska plan uttrycker fyra fokusområden: betona studenternas framgång, förbättra vårt samhälle, utöka vårt räckvidd och säkerställa ekonomisk styrka. För att stödja den fortsatta utvecklingen av denna strategiska plan lanserade universitetet hösten 2016 en kapitalkampanj med titeln Forever Samford. Den sexåriga kampanjen på 300 miljoner dollar är avsedd att ge nya ekonomiska resurser för att stödja studentstipendium, akademiska program och kapitalprojekt. Samford upprätthåller en stark begåvning med investeringar på totalt $ 301 miljoner (juni 2019), vilket hjälper till att stödja stipendier, studera utomlands möjligheter, allmän drift och andra program. Förutom huvudcampuset i Homewood, äger universitetet ett hus i Marion, Alabama som används för kulturstudier och service, och Daniel House, ett studiecenter som ligger i hjärtat av London, England nära Kensington Park.

Samfords 52 838 alumner har inkluderat mer än 60 medlemmar av den amerikanska kongressen, åtta statliga guvernörer, två amerikanska högsta domstolens justitier, en amerikansk statssekreterare, fyra Rhodes Scholars, flera Emmy och Grammy prisbelönta artister, två nationella fotbollscoaches och mottagare av Pulitzer och Nobels fredspris.

Universitetsområdena 17 samverkar idrott - åtta mäns och nio kvinnor - som deltar på NCAA Division I-nivå. Samford Bulldogs har vunnit 40 konferensmästerskap sedan de anslöt sig till södra konferensen 2008. Samfords idrottslag under läsåret 2018-2019 hade en 97% Graduation Success Rate (GSR), beräknad och publicerad av NCAA. För det akademiska året rankades Samford först i Alabama och 18: e i nationen för GSR bland alla högskolor och universitet i NCAA Division I-nivå.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

  • Birmingham

    Lakeshore Parkway,800, 35229, Birmingham

    Frågor