Keystone logo
SMU - Dedman School of Law LLM för utländska jurister
SMU - Dedman School of Law

LLM för utländska jurister

Dallas, Amerikas förenta stater

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline *

Request earliest startdate

USD 58 504 / per year **

På Campus

* Sökande till hösten (augusti) måste poststämplas senast den 1 april. All stödjande dokumentation måste ha inkommit senast den 15 april.

** 2020-2021 Undervisning och avgifter. Uppskattade utgifter: Levnadskostnader ($ 19 350) + Diverse ($ 3000) = Total undervisning, avgifter och utgifter ($ 79,919)

Introduktion

LL.M. examen för utländsk lagskoleexaminerade är ett år på heltid för studenter som har en grundläggande juristexamen från en erkänd internationell lagskola. Studenter som är inskrivna i detta utbildningsprogram måste slutföra 24 kredit timmar inklusive den obligatoriska två-kredit kursen i perspektiv av det amerikanska rättssystemet. De återstående kurserna är valbara och erbjuder ett brett utbud av val. Studenter har friheten att välja bland ett brett utbud av klasser och kan designa sin LL.M. examen för att möta deras behov och mål när de studerar i USA. Studenter som vill göra en barprovning i Texas, New York eller Kalifornien kan gå de kurser som krävs för att kvalificera sig för dessa tentor. Andra studenter kanske vill specialisera sig i internationella studier eller inom andra lagområden.

<img class = " image-element " title = " " src = " https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/21/21434_IMG_4238_1.jpg " " /> foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law


Ett huvudmål med programmet är att förbättra den internationella studentens juridiska färdigheter så att han eller hon kan bli en mer effektiv advokat och medlem i samhället. I detta avseende syftar programmet till att utveckla:

  • en uppskattning av lagens roll i nationell och internationell utveckling
  • förmågan att genom jämförande och internationella studier identifiera politiska överväganden av olika rättsregler
  • en uppskattning av advokatens roll i social och ekonomisk förändring
  • juridisk analys och problemlösningsförmåga för att göra det möjligt för studenten att möta de komplexa behoven i vår modemvärld
  • en grundläggande förståelse för det amerikanska rättssystemet, som studerats ur ett jämförande perspektiv
  • en referensram för att hantera affärs- och juridiska intressen i en transnationell miljö

Läs mer om SMU Dedman School of Law .

För att se en online LL.M. för utländsk lagskoleexaminerade antagningsbroschyr KLICKA HÄR

Specialiserade kurser

SMU Dedman School of Law erbjuder en rik läroplan för att förbättra de internationella studenternas juridiska färdigheter för att bli en mer effektiv advokat. Kursernas mångfald och djup finns i SMU Dedman School of Law kurskatalogen eller i kursschemat .

Examenskrav

A) Studenterna kan börja sina studier under höstterminen eller vårterminen. De måste delta i ett orienteringsprogram som hålls SMU Dedman School of Law i mitten av augusti (för höstterminen) eller början av januari (vårterminen) varje år innan lektionerna börjar.

(B) Studenter som går LL.M. examen för utländska juristskoleexaminerade måste slutföra 24 timmars kredit från kurser eller seminarier valda i samråd med studentens fakultetsrådgivare som tilldelas under orienteringen. Fakultetsmedlemmar som ger kandidater till denna examen kommer att göra allt för att skräddarsy en students studieplan till hans eller hennes specifika examensmål. Alla studenter är dock skyldiga att gå kursen om perspektiv av det amerikanska rättssystemet. De kommer normalt också att gå en grundläggande JD -kurs, till exempel kontrakt. SMU Dedman Law tilldelar examen till de studenter som avslutar sina kurser med ett genomsnittligt betyg i alla kurser motsvarande C eller 1,70. En student får inte merit för en kurs eller seminarium där hans eller hennes betyg är under D eller 1,00. Studenter för vilka engelska är ett andra språk får ytterligare tid för att genomföra skriftliga slutprov.

Stipendier

SMU kommer att tilldela ett begränsat antal delstipendier till LL.M. kandidater. Vi har inte en separat ansökan om LL.M. stipendier. Din ansökan om antagning fungerar som din stipendieansökan.

Behörighet för advokatprov

Internationella studenter som vill utöva juridik i detta land och kvalificera sig för antagning till advokatsamfundet i en av delstaterna eller District of Columbia bör bekanta sig med barintagningskraven i den särskilda jurisdiktion där de planerar att praktisera. Behörighetskrav för barer varierar från stat till stat. Vissa stater kräver att sökande har en JD -examen, och andra kommer bara att kräva ett visst antal kurspoäng från en juristskola i detta land. Texas tillåter nu kvalificerade utländska utbildade advokater som har avslutat en LL.M. examen för att gå till Texas Bar -examen.

För fullständiga regler för inträde till State Bar of Texas KLICKA HÄR

För ett faktablad som sammanfattar behörigheten för utländska utbildade sökande och utländska advokater att ta Texas Bar Examination KLICKA HÄR

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Handla om

SMU Dedman School of Law grundades 1925 och är en högst rankad privat lagskola i Dallas, Texas, och ligger i ett trädkantat område, bara några minuter från stadens centrum. Lagskolans doktorsexamen i juridik har bildats 1949 och har spelat en viktig roll för att utbilda några av de främsta ledarna runt om i världen. Vi är stolta över vårt globala alumni -nätverk - mer än 2 000 akademiker från 80 länder som har framstående positioner inom regering, juridisk praxis, företag, rättsväsendet och juridisk utbildning över hela världen.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

SMU Dedman Alumni Network

Exceptionella forskarutbildningar

SMU Dedman School of Law erbjuder doktorsexamen för både amerikanska och utländska utbildade advokater. LL.M. och SJD-program förbättrar karriärer inom privat lag, undervisning och public service genom att undervisa i analys- och problemlösningskunskaper för att möta de komplexa kraven i vår värld. Programmen ökar studentens förståelse för juridisk teori och politik, vidgar studentens juridiska horisonter och uppmuntrar utvecklingen av juridisk forskning och skriftliga färdigheter.

Studerar i livliga Dallas, Texas

SMU Dedman Law erbjuder internationella studenter en möjlighet att bli en del av en levande, mångsidig, vetenskaplig gemenskap med fördelen att studera i Dallas - inte bara ett internationellt affärscenter, utan ett dynamiskt kulturcenter som ligger mitt emellan USA: s östra och västkust Stater i en region känd för sitt milda, soliga klimat. Dallas är den nionde största staden och Dallas/Ft. Worth metroplex utgör det fjärde största storstadsområdet i USA. Det är en sofistikerad stad med en blomstrande arbetsmarknad, hög livskvalitet och relativt låga levnadskostnader. Det är ett bra ställe att bo och studera!

Globalt erkänd fakultet

Fakulteten inkluderar forskare och innovatörer inom en mängd olika områden, inklusive konstitutionell rätt, företagsrätt, straffrätt, miljölag, hälsorätt, immateriella rättigheter, nationell säkerhetslag, olje- och gaslag, allmänintresset och skatterätt. Dessa forskare engagerar sig regelbundet i världen genom att dyka upp inför kongresskommittéer, arbeta med statliga och federala tillsynsmyndigheter, argumentera inför statliga och federala domstolar, arbeta med företagsledare och ideella organisationer och regelbundet dyka upp i media för att översätta sin forskning eller kommentera viktiga berättelser av dagen. Studera juridik vid SMU ger studenterna tillgång till en exceptionell fakultet som engagerar sig i tidig och spetsk forskning som ofta informeras av många års erfarenhet.

<img class = " image-element " title = " " src = " https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/21/21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg " " /> foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Lärande upplevelse

Utöver vår mångsidiga läroplan är eleverna inbjudna att dra nytta av de många aktiviteterna utanför klassrummet. På SMU Dedman Law kommer din inlärningsupplevelse att berikas genom internationella konferenser och föreläsningar året runt och ta fram framstående internationella personer till campus för att diskutera aktuella globala juridiska frågor. Internationell LL.M. studenter tar klasser med amerikanska JD -studenter och deltar i domstolsprogrammet - ett program som introduceras under orientering där studenter ansluter i små grupper med klasskamrater, lärare, studentledare, karriärrådgivare och alumner för en gemenskapsupplevelse under hela sin tid på SMU Dedman School of Law . En fakultetsmedlem kommer att fungera som din personliga akademiska rådgivare. Praktiserande advokater från Dallas Bar Association International Law -sektionen fungerar också som mentorer för våra studenter.

Internationellt framstående alumner

Internationella akademiker från SMU Dedman School of Law har påverkat hela världen. Vårt internationella alumni -nätverk omfattar mer än 2000 akademiker i mer än 80 länder. Dessa yrkesverksamma kan hittas på de högsta nivåerna inom regeringen, juridik och affärer. SMU: s internationella alumner representerar ett brett spektrum av rättssystem, inklusive de från Central- och Sydamerika, Mexiko, Kanada, Europa, Afrika, Indien, Sydostasien, Kina, Mellanöstern och Stilla havet. Vi strävar efter global geografisk mångfald i våra studenter och ger en hög grad av individuell uppmärksamhet och stöd för varje internationell student.

Sobchok Sukharomna '81

Högsta domstolens president, Thailand

Dr Shen Shiaoming '81

Internationell juridisk konsult för Mackenzie & Albritton LLP

Ärade SM Krishna '59

Utrikesminister för Indien (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

General Counsel, Chevron Europe, Eurasia and Middle East Exploration & Production Limited

Moath Alhussain '11

Assoc. Advokat, Saudi Basic Industries Corporation

Antonio M. Garza '83

USA: s tidigare ambassadör i Mexiko

Dr Helmut Sohmen '66

Ordförande och VD, BW Group

Dr Hassan Okour '07

Tidigare dekan, Qatar Law School

Jinsung Lee '88

Rättvisa, författningsdomstolen i Korea

Yukio Horigome '71

Rättvisa för Japans högsta domstol

Hans Heppe'97

Internationell partner, Locke Lord LLP Heders tysk konsul

Studentliv

Lagskolan ligger på det nordvästra hörnet av SMU: s huvudcampus - med klassrumsbyggnader, administrationsbyggnad och lagbibliotek som bildar det som kallas ”Law Quad”. Detta idealiska läge ger enkel åtkomst till många av SMU: s underbara studentresurser, inklusive matsalstjänster, ett förstklassigt gym och hälsocenter.

<img class = " image-element " title = " " src = " https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/21/21430_28439363.jpg " " /> foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Antagningar

Om skolan

Frågor