Keystone logo
SMU - Dedman School of Law Master of Laws (General)
SMU - Dedman School of Law

Master of Laws (General)

Dallas, Amerikas förenta stater

36 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline *

Request earliest startdate

USD 58 504 / per year **

På Campus

* Sökande till hösten (augusti) måste poststämplas senast den 1 april. All stödjande dokumentation måste ha inkommit senast den 15 april.

** 2020-2021 Undervisning och avgifter. Uppskattade utgifter: levnadskostnader (19 350 $) + Diverse (3 000 $) = Totalt undervisning, avgifter och utgifter (79 919 $)

Introduktion

Den allmänna LL.M. program erbjuder jurister en möjlighet att bredda sin bakgrund i vissa specialiserade juridiska områden genom att anmäla sig till avancerade kurser och seminarier och genom att engagera sig i specialiserad forskning. Fastän juridikskolan inte tilldelas något specifikt ämne betecknat LL.M. grader under detta program koncentreras de flesta studenter som söker denna grad på områden som företags- och handelsrätt, internationell rätt, juridisk praxis och förfarande, naturresurser eller fastighetsrätt.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

21432_Prof._Hanna.jpg

För gradskrav

För att få den allmänna LL.M. grad studenten måste uppfylla alla följande krav:

(A) Boende i juridikskolan för inte mindre än två villkor om en heltidsstuderande och inte mindre än tre villkor om en deltidsstudent.

(B) Avslutande av 24 timmar i kurser, seminarier eller forskning och skrivning som rekommenderas av studentens akademiska rådgivare. En student som går in i programmet måste ha ett genomsnitt på C eller 2,00 på alla kurser. Den nödvändiga GPA på C eller 2,00 måste erhållas under de första 24 kredittimmarna. En student kommer inte att få krediter för en kurs eller ett seminarium där hans eller hennes betyg är under D eller 1.00.

Med förhandsgodkännande av utskottet för juridiska studier kan en student ta fyra av de 24 nödvändiga timmarna i doktorandprogram i Dedman College (SMU: s humanistiska och vetenskapliga skolan), i Perkins School of Theology eller i Cox School of Business . Den studerande kommer att få lagstadgskredit vid slutförandet av allt arbete till instruktörens tillfredsställelse, men betygen kommer inte att beräknas till en studerandes lagstadgsmedel.

Den studerande får tillåtas att genomföra riktade studier för ett till tre timmars betygspapper om studenten kan få en fakultetssponsor.

En student har möjlighet att skriva en magisteruppsats (i fyra till sex kredit timmar). Denna avhandling måste skrivas under ledning av en professor vid juridiska institutionen och måste godkännas av både professorn och utbildningsnämnden. Efter godkännande av examensprofessorn ska studenten lämna in fyra kopior av avhandlingen till utbildningsnämnden minst 60 dagar före det datum då studenten söker examen. Vid avhandlingen ska studenten följa kommittéinstruktioner. En avhandling är antingen godkänd eller ej godkänd. det är inte betygsatt.

(C) Färdigställande av alla krav inom 36 månader från dagen för den första registreringen som doktorand. En kandidat som kontinuerligt är inskriven som deltidsstudent har dock 60 månader för att slutföra alla krav.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

21430_28439363.jpg

Hur man ansöker

Antagningskriterier

Antagning till detta program sker genom urval. En sökande för antagning till allmän LL.M. examen måste ha en JD-examen. Om du ansöker om detta program och du är en internationell student måste du också uppfylla antagningskriterierna för LL.M. för utexaminerade lagskolekandidater.

Ansökningskrav

Sökande till LL.M. program måste lämna in följande:

  1. slutförd ansökan,
  2. personligt uttalande,
  3. résumé (curriculum vitae),
  4. två rekommendationsbrev på engelska,
  5. 75 $ (US dollar) icke återbetalningsbar ansökningsavgift betalas till SMU Dedman School of Law , som kommer att upphävas för internationella studenter som begär det, och
  6. certifierade grundutbildningar och juristutskrifter.

Avskrifter måste skickas direkt till SMU Dedman School of Law Office of Graduate Legal Studies från dina skolor.

Internationella sökande

Sökande för vilka engelska inte är det primära språket måste ta Testet av engelska som främmande språk (TOEFL) eller International English Language Testing System (IELTS). Information finns tillgänglig om de två testerna från www.ets.org eller www.IELTS.org. SMU: s institutionskod för TOEFL är 6660, avdelningskod 03. Det finns ingen institutionskod för IELTS. TOEFL- eller IELTS-poängen måste rapporteras till SMU direkt.

Ansökningstiden

Ansökningar för LL.M. program behandlas kontinuerligt. Det är i ditt bästa intresse att lämna in din ansökan så tidigt som möjligt. Sökande för tillträde till hösten (augusti) måste vara postmarkerade senast 1 april. All underlag måste vara mottagen senast 15 april.

Ansökningar för våren (januari) måste postmärkas till 1 oktober. All underlag måste vara mottagen senast den 15 oktober. Sena ansökningar kommer att accepteras från fall till fall. Ansökningarna kommer att granskas när de är avslutade och beslut kommer att fattas kort därefter.

Finansiellt stöd

SMU: s finansiella stödkontor är tillgänglig för att hjälpa studenter att erhålla studielån.

stipendier

SMU kommer att tilldela ett begränsat antal delvisa stipendier till LL.M. kandidater. Vi har ingen separat ansökan för LL.M. stipendier. Din ansökan om antagning fungerar som din stipendieansökan.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

Handla om

Grundades 1925, är SMU Dedman School of Law en topprankad tier-en privaträttskola i Dallas, Texas, och ligger i ett trädkantat grannskap, bara några minuter från stadens centrum. Lagstadgad i 1949 har lagskolornas doktorsexamen lagprogram spelat en viktig roll för att träna några av de främsta ledarna runt om i världen. Vi är stolta över vårt globala alumni nätverk - mer än 2000 kandidater från 80 länder som har framträdande positioner inom regeringen, juridik, juridik, rättsväsende och juridisk utbildning över hela världen.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

SMU Dedman Alumni Network

Exceptionella Graduate Degree Program

SMU Dedman School of Law erbjuder examenprogram för både amerikanska och utländska utbildade advokater. LL.M. och SJD-program förbättrar karriär inom den privata praxis av lag, undervisning och offentlig service genom att undervisa analys och problemlösningsförmåga för att möta de komplexa kraven i vår värld. Programmen ökar elevens förståelse av juridisk teori och politik, breddar elevens juridiska horisonter och uppmuntrar till utveckling av juridisk forskning och skriftliga färdigheter.

Studera i livlig Dallas, Texas

SMU Dedman Law erbjuder internationella studenter en möjlighet att bli en del av ett pulserande, mångsidigt, vetenskapligt samhälle med fördelen av att studera i Dallas - inte bara ett internationellt affärscenter, utan ett dynamiskt kulturcentrum beläget mittemot öst och västkusten i Förenade kungariket Stater i en region känd för sitt milda, soliga klimat. Dallas är den nionde största staden och Dallas / Ft. Värt metroplex utgör det fjärde största storstadsområdet i USA. Det är en sofistikerad stad med en blomstrande arbetsmarknad, hög livskvalitet och relativt låg levnadskostnad. Det är en utmärkt plats att leva och studera!

Globalt erkänd fakultet

Fakulteten innehåller forskare och innovatörer inom en rad olika områden, inklusive konstitutionell rätt, bolagsrätt, strafflagstiftning, miljölagstiftning, hälsolagstiftning, immateriella rättigheter, nationell säkerhetslagstiftning, olje- och gaslagstiftning, allmänintresse och skatterätt. Dessa forskare engagerar sig regelbundet i världen genom att visas före kongressutskott, som arbetar med statliga och federala tillsynsmyndigheter och argumenterar för stats- och federala domstolar, arbetar med företagsledare och ideella organisationer och regelbundet förekommer i media för att översätta sin forskning eller kommentera viktiga berättelser av dagen. Studera lag på SMU ger eleverna tillgång till en exceptionell fakultet som bedriver tidig och spetskompetens som ofta informeras av många års erfarenhet.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg

Lärande upplevelse

Utöver vårt varierande läroplan är studenterna inbjudna att utnyttja de många aktiviteterna utanför klassrummet. På SMU Dedman Law kommer din inlärningserfarenhet att berikas genom året runt internationella konferenser och föreläsningar, vilket ger framstående internationella figurer till campus för att diskutera aktuella globala juridiska frågor. International LL.M. eleverna tar klasser med amerikanska JD-studenter och deltar i vårt domstolsprogram - ett program som introduceras under orientering där eleverna ansluter i små grupper med klasskamrater, fakulteter, studentledare, karriärrådgivare och alumner för en samhällsupplevelse hela tiden på SMU Dedman School of Law . En fakultetsmedlem kommer att fungera som din personliga akademiska rådgivare. Att utöva advokater från Dallas Bar Association International Law avsnitt fungerar också som mentorer för våra studenter.

Internationellt framstående alumni

Internationella kandidater från SMU Dedman School of Law har haft en inverkan över hela världen. Vårt internationella alumni nätverk innehåller mer än 2000 kandidater i mer än 80 länder. Dessa yrkesverksamma kan hittas på högsta nivåer av regering, juridik och verksamhet. SMU: s internationella alumner representerar ett brett spektrum av rättssystem, inklusive de från Central- och Sydamerika, Mexiko, Kanada, Europa, Afrika, Indien, Sydostasien, Kina, Mellanöstern och Stillahavsområdet. Vi strävar efter global geografisk mångfald i våra studerandes inskrivningar och ger en hög grad av individuell uppmärksamhet och stöd för varje internationell student.

Sobchok Sukharomna '81

Högsta domstolens president, Thailand

Dr Shen Shiaoming '81

Internationell juridisk konsult för Mackenzie & Albritton LLP

Den ärade SM Krishna '59

Utrikesminister för Indien (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

General Counsel, Chevron Europe, Eurasia och Middle East Exploration & Production Limited

Moath Alhussain '11

Assoc. Rådgivare, Saudi Basic Industries Corporation

Antonio M. Garza '83

Tidigare amerikansk ambassadör i Mexiko

Dr Helmut Sohmen '66

Ordförande och ordförande, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Tidigare Dean, Qatar Law School

Jinsung Lee '88

Rättvisa, konstitutionella domstolen i Korea

Yukio Horigome '71

Högsta domstolen i Japan

Hans Heppe'97

International Partner, Locke Lord LLP Honorary German Consul

Studentliv

Lagskolan ligger på nordvästra hörnet av SMU: s huvudcampus - med klassrumsbyggnader, administrationsbyggnad och lagbibliotek som bildar det som kallas "Law Quad". Det här idealiska läget ger enkel tillgång till många av SMU: s underbara studentresurser, inklusive matsalstjänster, ett främsta fitnesscenter och hälsocenter.

foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

21430_28439363.jpg

Antagningar

Stipendier och finansiering

Om skolan

Frågor