Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Introduktion

Den 16 december 1946, som svar på en rättegång från en afroamerikansk invånare som försökte gå på juridik vid en statlig institution, tog Louisiana State Education Board ”positiva steg för att inrätta en Law School for Negroes vid Southern University ... för att vara i drift för sessionen 1947-1948. ”

Planerna för lagskolan godkändes av State Board of Education vid dess möte den 10 januari 1947. Den 14 juni 1947 anslog styrelsen för likvidation av statsskuld 40 000 dollar för skolans drift. Southern University Law School öppnades officiellt i september 1947 för att ge juridisk utbildning för afroamerikanska studenter.

Southern University Law Center studenter, som börjar med den legendariska medborgerliga rättighetsadvokaten, politiska ledaren och läraren Jesse N. Stone, Jr., Alvin Basile Jones, Leroy White, Ellyson Fredrick Dyson och Alex Louis Pitcher från klassen 1950, har spridit sig över staten och nationen som banbrytare inom advokatyrket och säkerställer lika rättigheter för andra. Hittills har juristcentret mer än 2500 akademiker och är en av landets mest rasmässiga olika juridikskolor.

Platser

  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Frågor