Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Introduktion

The University of Edinburgh har varit en konstant i vår komplexa, snabbt föränderliga värld i mer än 400 år.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " title=" Student på <span translate= "no">The University of Edinburgh " src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743, c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json=" {"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""} " />Som de bestående effekterna av Covid-19-pandemin visar står samhället inför betydande utmaningar. Som ett ledande globalt universitet är vi övertygade om att utbildning kommer att spela en viktig roll för att lösa dessa problem och njuta av vårt delade ansvar att svara på dem.

Det är något vårt samhälle alltid har gjort. Tillsammans har vi utökat djupet av mänsklig kunskap och förbättrat vanliga människors liv.

Forskning som utfördes här ledde till upptäckten av kloroformanestesi, Higgs bosonpartikel och provrörsbefruktning. Våra akademiker, studenter och alumner upptäckte koldioxid, ledde den skotska upplysningen och lade grunden för samtida tankegångar, utvecklade ett genetiskt framställt vaccin mot hepatit B och identifierade SARS-coronaviruset.

Vi har länge haft en anda av innovation och samarbete och fortsätter att göra det idag. Vi är stolta öppna för alla och för människor med nya synsätt och perspektiv samman i ett internationellt samhälle som etablerar Europas datahuvudstad, tacklar klimatförändringar och banar väg för nya fertilitetsbehandlingar. Våra forskare söker botemedel mot cancer, återanvänder läkemedel för att förbättra behandlingar för covid-19 coronavirus och bidrog till det globala sökandet efter ett vaccin.

Tillsammans är vi öppna för världen idag så att vi kan påverka världen i morgon.

Visumkrav

Ranking

Platser

  • Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

Frågor