Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes LLM Corporate Governance - Deltid
The University of Law Postgraduate Programmes

LLM Corporate Governance - Deltid

24 Months

Engelsk

Deltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18 500 *

Distansutbildning, På Campus

* £9 200 Inrikes, £12 360 Icke-inrikes

Introduktion

Våra LLM från vår nya Master's in Law programsvit är designade för juridik och icke-juridiska akademiker som vill utforska den praktiska tillämpningen av ett visst specialistområde av lagen. Studera ansikte mot ansikte eller online.

LLM Corporate Governance - Deltid

En Master of Laws (LLM) är en forskarutbildning utformad för att förbättra din akademiska juridiska kunskap, särskilt med fokus på specifika intresseområden. Speciellt utformad för juridik och icke-juridiska akademiker som vill få en magisterexamen i juridik, fokuserar denna kurs specifikt på att utveckla en djupgående kunskap om Corporate Governance i praktiken. Om du är intresserad av att utveckla din kompetens för att öka din förståelse för hur företagens mekanismer, relationer och processer påverkar hur de fungerar och fungerar, då är den här kursen ett bra sätt att öka din erfarenhet och ge dig verktygen för att uppnå dina karriärambitioner .

Lagen i sitt sammanhang

Få väsentliga fördjupade kunskaper och insikter inom ditt valda rättsområde och förstå vikten av juridiska regler när de tillämpas i den verkliga världen.

Flexibel studie

Programstrukturen är mycket flexibel. Du kan designa din egen examen Pathway som passar dig och uppfyller dina karriärmål, oavsett vad de kan vara.

Undervisas av ämnesexperter

Undervisas av en kombination av tidigare och nuvarande praktiker, såväl som forsknings- och undervisningsakademiker som är fokuserade på juridisk praxis, inte bara teori.

Kursstruktur

Villkor 1-4 (deltid)

Två veckors introduktion: För icke-juridiska studenter inkluderar detta en obligatorisk introduktion till lagen i England och Wales som måste slutföras innan du påbörjar dina första moduler.

Du kommer att slutföra:

 • Bolagsstyrning i praktiken
 • Utbildning för forskningsmetoder (sessioner under termin 1–4)

Du kan sedan välja tre från listan över valbara moduler* som inkluderar moduler som:

 • Bolagsrätt och efterlevnad
 • Internationell handelsrätt
 • Internationell företagsstyrning

*Alla valbara moduler är beroende av tillgänglighet.

Villkor 5 och 6 (deltid)

 • Avhandling i bolagsstyrning

Kursinformation

bedömning

Moduler bedöms av en tre timmar lång osynlig skriftlig tentamen eller 4 500-ords kursuppgift.

Närvaro på ett av våra brittiska campus (eller ett godkänt utländskt centrum efter överenskommelse) krävs för alla undersökningar, inklusive för onlinestudier.

Standardcampusplatsen för onlinestudier är London.

Avhandlingsmodulen kommer att bedömas genom inlämning av en avhandling (15 000 ord) och ger möjlighet till en uthållig, djupgående och intensiv undersökning av och reflektion över ett specialistområde inom bolagsstyrning.

Strukturera

Den här kursen har en innovativ flexibel struktur, med specifika bedömningar som bidrar till effektivt lärande.

kursinnehåll

Den här kursen har utvecklats för att i detalj utforska vilka typer av regler, policyer och kontroller som införts för att bestämma ett företags beteende och det avsedda resultatet av dessa åtgärder. Den täcker områden som modeller för företagsstyrning, klassificering av system och effekterna av den globala finanskrisen. Det kommer också att täcka bolagets sekreterares roll, styrelsen, förhållandet mellan styrelsen och dess aktieägare, offentliggörande och ansvarighet. Att ta en praktisk titt på hur man identifierar, sätter och upprätthåller bolagsstyrning innebär att du kommer att kunna berika din förståelse och kompetens inom detta område, med stöd av erfarna praktiker som kan visa verkliga exempel för att kontextualisera det du lär dig.

När du studerar LLM Corporate Governance med oss kommer du:

 • Undervisas av ämnesexperter , tidigare och nuvarande praktiker och forsknings- och undervisningsfokuserade akademiker.
 • Fokusera på juridisk praxis , inte bara teori.
 • Dra nytta av strategiska partnerskap med företag , tillsynsmyndigheter och ackrediteringsorgan.
 • Lär dig mer om juridisk teknik genom att välja att studera moduler i juridisk teknik.
 • Förbättra din anställningsbarhet genom att få viktiga överförbara färdigheter och kartlägga din karriär med vårt karriärteam.

Den prislänkade modulen för detta program (Corporate Governance in Practice) kommer också att täcka rollen som bolagssekreterare, styrelsen, relationen mellan styrelsen och dess aktieägare, avslöjande och ansvarsskyldighet för att ge dig en allomfattande inblick i mekaniken i företagets verksamhet. Syftet med denna modul är att sätta bolagsstyrning i ett sammanhang, så att du kan lära dig hur man tillämpar komplexa teoretiska koncept på verkliga klientsituationer.

Förutom en allmän introduktion till programmet, finns det en två veckor lång introduktion som täcker nyckelprinciperna i det engelska rättssystemet. Detta är obligatoriskt för icke-juridikstudenter, men också öppet för juridikstudenter som vill ha en uppfräschning i grunderna i lagen i England och Wales. Detta skulle vara användbart för alla studenter som har tagit en avsevärd paus från juridisk utbildning.

För att förbereda dig för din avhandling kommer du att studera en rad obligatoriska och ytterligare valfria utbildningssessioner för forskningsmetoder under dina första terminer.

Observera att, på grund av reglerna för Home Office, får studenter som behöver ett Student Route-visum för att studera hos oss inte studera online och kan endast välja moduler som undervisas ansikte mot ansikte.

Kurskrav

Studenter bör ha en brittisk kandidatexamen i något ämne på 2:2 eller högre eller motsvarande kvalifikationer. Icke-juridiska studenter måste slutföra en obligatorisk tvåveckorsintroduktion som täcker nyckelprinciperna för det engelska rättssystemet, såvida de inte kan bevisa ett framgångsrikt slutförande av en LLB (eller motsvarande) eller minst 3 juridiska moduler värda minst 80 QCF-poäng, som måste innehålla - engelska rättssystemet, avtalsrätt och skadeståndsrätt.

Hur man ansöker

 • Du kan ansöka till denna kurs direkt hos universitetet.
 • Den här kursen kan inte väljas för att studera tillsammans med vår Legal Practice Couse (LPC).

Observera: Våra Hong Kong-kurser är ännu inte öppna för ansökningar. Om du är intresserad av att veta mer om att studera i Hong Kong, vänligen anmäl ditt intresse idag.

Om skolan

Frågor