Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes LLM Corporate Governance Grad:CG - Heltid
The University of Law Postgraduate Programmes

LLM Corporate Governance Grad:CG - Heltid

12 Months

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 12 500 *

Distansutbildning, På Campus

* £9 200 Inrikes, £12 360 Icke-inrikes

Introduktion

Vår LLM Corporate Governance Grad:CG är ackrediterad av Institute of Chartered Governance Institute (CGI, tidigare känt som Institute for Chartered Secretaries and Administrators eller ICSA) och är mappad till den nya kursplanen för Chartered Governance Qualifying Program. Studenter som framgångsrikt slutför detta masterpris är också berättigade till GradCG-medlemskap.

LLM Corporate Governance Grad:CG - Heltid

En Master of Laws (LLM) är en forskarutbildning utformad för att förbättra din akademiska juridiska kunskap, särskilt med fokus på specifika intresseområden. LLM Corporate Governance GradCG är ett innovativt, flexibelt program utformat för juridik och icke-juridiska akademiker som vill avancera sina karriärer genom att få grundläggande djupgående kunskaper om Corporate Governance i praktiken.

Observera: Detta program var tidigare känt som LLM Corporate Governance Grad ICSA före namnbytet av CGI som ägde rum den 16 september 2019.

Lagen i sitt sammanhang

Få väsentliga fördjupade kunskaper och insikter inom ditt valda rättsområde och förstå vikten av juridiska regler när de tillämpas i den verkliga världen.

Undervisas av ämnesexperter

Undervisas av en kombination av tidigare och nuvarande praktiker, såväl som forsknings- och undervisningsakademiker som är fokuserade på juridisk praxis, inte bara teori.

GradCG-medlemskap

Efter framgångsrikt slutförande och arbetslivserfarenhet kommer du att vara berättigad till GradCG-medlemskap och kommer att kunna ansöka om att bli en fullt chartrad medlem i CGI.

Kurskrav

Inträdeskrav för Storbritannien

 • Studenter bör ha en brittisk grundexamen i något ämne vid 2:2 eller högre eller motsvarande kvalifikationer.
 • En obligatorisk tvåveckorsintroduktion krävs för alla studenter såvida de inte kan bevisa ett framgångsrikt slutförande av antingen:
  • En LLB eller motsvarande; eller
  • Minst 3 juridiska moduler, värda minst 80 QCF-krediter som måste innehålla;
   • Engelska rättssystemet
   • Kontrakt lag
   • Skadeståndslagen

Engelska språkkrav för sökande vars första språk inte är engelska

 • En engelskspråkig nivå motsvarande IELTS 6.5 eller högre, med minst 6.0 i varje komponent.

kursinnehåll

LLM Corporate Governance GradCG-programmet skiljer sig från våra andra bolagsstyrningsmästarutmärkelser. Det är ackrediterat av The Chartered Governance Institute UK & Ireland (CGI, tidigare känt som Institute for Chartered Secretaries and Administrators eller ICSA) och är mappat till den nya kursplanen för Chartered Governance Qualifying Program. Det innebär att det finns en definierad kursplan som du måste fylla i för att framgångsrikt ta examen från programmet. Efter framgångsrikt slutförande, och utöver din LLM, kommer du att vara berättigad till GradCG-medlemskap. När du har fått tillräckligt med relevant arbetslivserfarenhet kommer du att kunna ansöka om att bli en fullt chartrad medlem i CGI.

Den här kursen har utvecklats för att i detalj utforska vilka typer av regler, policyer och kontroller som införts för att bestämma ett företags beteende och det avsedda resultatet av dessa åtgärder. Den täcker områden som modeller för företagsstyrning, klassificering av system och effekterna av den globala finanskrisen. Det kommer också att täcka bolagets sekreterares roll, styrelsen, förhållandet mellan styrelsen och dess aktieägare, offentliggörande och ansvarighet.

När du studerar LLM Corporate Governance GradCG med oss kommer du:

 • Undervisas av ämnesexperter , tidigare och nuvarande praktiker och forsknings- och undervisningsfokuserade akademiker.
 • Fokusera på juridisk praxis, inte bara teori.
 • Dra nytta av strategiska partnerskap med företag , tillsynsmyndigheter och ackrediteringsorgan.
 • Förbättra din anställningsbarhet genom att få viktiga överförbara färdigheter och kartlägga din karriär med vårt karriärteam.

Förutom en allmän introduktion till programmet, finns det en två veckor lång introduktion som täcker nyckelprinciperna i det engelska rättssystemet. Detta är obligatoriskt för icke-juridikstudenter, men också öppet för juridikstudenter som vill ha en uppfräschning i grunderna i lagen i England och Wales. Detta skulle vara användbart för alla studenter som har tagit en avsevärd paus från juridisk utbildning.

För att förbereda dig för din avhandling kommer du att studera en rad obligatoriska och ytterligare valfria utbildningssessioner för forskningsmetoder under dina första terminer.

Observera att, på grund av reglerna för Home Office, får studenter som behöver ett Student Route-visum för att studera hos oss inte studera online och kan endast välja moduler som undervisas ansikte mot ansikte.

Kursstruktur

Villkor 1-2 (heltid)

Två veckors introduktion: För icke-juridiska studenter inkluderar detta en obligatorisk introduktion till lagen i England och Wales som måste slutföras innan du påbörjar dina första moduler.

Du kommer att slutföra:

 • Styrelsens dynamik och strategi
 • Bolagsrätt och efterlevnad
 • Bolagsstyrning i praktiken
 • Ekonomi, redovisning och riskhantering
 • Utbildning för forskningsmetoder (sessioner under termin 1 och 2)

Termin 3 (heltid)

 • Avhandling i Corporate Governance Research Methods Training

Kursinformation

bedömning

Moduler bedöms av en tre timmar lång osynlig skriftlig tentamen eller 4 500-ords kursuppgift.

Närvaro på ett av våra brittiska campus (eller ett godkänt utländskt centrum efter överenskommelse) krävs för alla undersökningar, inklusive för onlinestudier.

Standardcampusplatsen för onlinestudier är London.

Avhandlingsmodulen kommer att bedömas genom inlämning av en avhandling (15 000 ord), och ger en möjlighet till en uthållig, djupgående och intensiv undersökning av och reflektion över ett specialistområde inom Corporate Governance Research Methods Training.

Strukturera

Den här kursen har en innovativ flexibel struktur, med specifika bedömningar som bidrar till effektivt lärande.

Hur man ansöker

 • Du kan ansöka till denna kurs direkt hos universitetet.
 • Den här kursen kan inte väljas för att studera tillsammans med vår Legal Practice Couse (LPC).

Observera: Våra Hong Kong-kurser är ännu inte öppna för ansökningar. Om du är intresserad av att veta mer om att studera i Hong Kong, vänligen anmäl ditt intresse idag.

Om skolan

Frågor