Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of North Carolina School of Law

University of North Carolina School of Law

University of North Carolina School of Law

Introduktion

UNC School of Law grundades 1845 och är en del av University of North Carolina på Chapel Hill, landets första statsstödda universitet. Skolan har godkänts av American Bar Association sedan 1928.
Carolina Law förbereder enastående advokater och ledare för att tjäna folk och institutioner i North Carolina, nationen och världen. Hemmet till många centra och initiativ erbjuder skolan stark kompetens inom civilrätt, bank, miljölagstiftning, immateriella rättigheter, företagarrätt och värdepappersrätt, kritiska studier, konkurs och konstitutionell utredning.
UNC School of Law strävar efter att vara en stor offentligrättsskola. Mot detta ändamål drivs det ett fyrfaldigt uppdrag:

  • Att förbereda utestående advokater och ledare för baren, bänken, alla offentliga och privata lagar och offentlig service,
  • Att på nationellt och internationellt sätt göra betydande juridiska och politiska bidrag genom en ambitiös agenda för forskning och stipendium,
  • Att införa livslånga etiska värderingar, engagemang för rättvisan och ett varaktigt engagemang för pro bono och offentlig service och
  • Att tjäna det juridiska yrket, folket och institutionerna i North Carolina, nationen och världen.

För krävande studenter med hög kaliber är UNC: s lagstadg ofta det perfekta valet. När de lämnar vår famously vackra campus, gör de det som självsäkra och principiella advokater för rättvisa.
Våra alumner arbetar med distinktion över hela världen. Vi räknar många nationellt berömda juridiska experter och ledande forskare bland våra fakulteter, som vet att en djup, funktionell och nyanserad förståelse av lagen måste åtföljas av en förståelse av de praktiska färdigheterna i lawyering.
Vi uppmuntrar alla potentiella studenter att undersöka det konkurrensutsatta landskapet för juridisk utbildning och för de krävande bevis på exceptionellt tillfälle ser vi fram emot att göra vårt fall och att höra dina.

Platser

  • Chapel Hill

    UNC School of Law Van Hecke-Wettach Hall 160 Ridge Rd., CB #3380 Chapel Hill, NC 27599, Chapel Hill

Frågor