Keystone logo
UNH Franklin Pierce School of Law

UNH Franklin Pierce School of Law

UNH Franklin Pierce School of Law

Introduktion

En gemenskap av studenter och forskare

University of New Hampshire Franklin Pierce School of Law är en intim, innovativ juridikskola, engagerad i att utveckla studenter som tycker om utmanande dialog från de första ögonblicken av orientering, omfamnar praktikbaserat lärande och är redo att ansluta sig till raden av alumner som är globala ledare inom immateriell egendom, allmän praxis, allmänintresse, social rättvisa och handel och teknik. Vårt Legal Residency-program tillåter studenter att arbeta inom sina intresseområden i upp till en hel termin samtidigt som de får kredit, och vårt Daniel Webster Scholar-program är det enda praktikbaserade advokatexamensalternativet i landet. Vår fakultet består av praktiker med erfarenhet inom sina intresseområden. Den lilla student/fakultetsförhållandet främjar samarbete och kollegialitet. Ackrediterat av American Bar Association, UNH Franklin Pierce ligger i Concord, New Hampshire, hem till delstatens lagstiftande församling, statliga kontor samt lokala, statliga och amerikanska federala domstolar. Concord ligger bara en timmes bilresa från Boston, och vi ligger mindre än en timme från berg, sjöar och Atlanten.

Varför UNH Franklin Pierce?

Utöver vår US News and World Reports topp 10-utmärkelse inom immaterialrätt, är UNH Franklin Pierce bland de 100 bästa American Bar Association-ackrediterade juristskolor i landet. Även om vi vet att rankningar är viktiga för blivande studenter, tror vi också att en juristutbildning bör vara innovativ, givande och före kurvan.

Kraftverk

UNH Franklin Pierce School of Law är en ABA-godkänd juristskola och har behållit vår topp 10-utmärkelse inom immaterialrätt i 30 år i rad - varje år sedan rankingen började i den kategorin.

Vi är stolta över att vara New Hampshires juridikskola och banbrytande juridikskola för informationsåldern. Studenter vid UNH Franklin Pierce är fördjupade i advokatyrket från sin första dag. Våra program är utformade för att erbjuda relevanta och praxisbaserade kunskaper, färdigheter och värderingar så att när studenter tar examen går de med i ett nätverk av framgångsrika alumner som arbetar i mer än 80 länder.

Ta examen med självförtroende

Du kommer att gå härifrån med vad som krävs för att lyckas. Kundfärdiga färdigheter. En oöverträffad utbildning du bara kan få från små klasser och lärande från erfarna jurister. Arbetslivserfarenhet från legala bostäder och kliniker.

Vi överträffar våra kollegor när det kommer till det som är viktigast – att hjälpa dig få ett högkvalitativt juridiskt jobb. New Hampshire var den första delstaten i nordost som antog Uniform Bar Exam. Utexaminerade från UNH Franklin Pierce som tar UBE i NH tjänar en bärbar poäng som kan överföras till mer än 25 stater över hela landet. Vår alumni praktiserar i 48 stater och i mer än 80 länder.

Mångfald & Inkludering

University of New Hampshire Franklin Pierce School of Law har åtagit sig att bygga och upprätthålla en mångsidig, rättvis och genuint inkluderande miljö för alla studenter, personal, sökande och besökare. Vi tror att att främja mångfald och inkludering i vår skola innebär att erkänna det inneboende värdet av olika erfarenheter och att främja lika respekt och möjligheter för alla medlemmar i vårt samhälle. Vi strävar efter att uppmuntra större ömsesidig förståelse för hur individuella skillnader har format personliga identiteter. Vi strävar efter att fira skillnaderna som gör var och en av oss unika och att stödja tillväxten och talangerna hos våra communitymedlemmar för att säkerställa att alla kan nå sin fulla potential. Vi inser att detta klimat av inkludering är avgörande för vår fortsatta framgång när det gäller att uppnå högsta kvalitet på forskning, stipendier, undervisning, engagemang och alla andra strategiska mål för vår skola. Vi accepterar och välkomnar ansvaret för undervisning och lärande i en mångfaldig demokrati där social rättvisa fungerar som en brygga mellan utbildning av hög kvalitet och medborgerligt engagemang.

Ackreditering

American Bar Association

  • University of New Hampshire Franklin Pierce School of Law är godkänd av Council of the Section of Legal Education and Admissions to the Bar of the American Bar Association, 321 North Clark Street, Chicago, IL 60654, 312-988-6738.
  • University of New Hampshire Franklin Pierce School of Law, tidigare Franklin Pierce Law Center, har varit fullt ackrediterat av American Bar Association sedan 1974.
  • Standard 509 Information, en översikt över UNH Franklin Pierces antagning, inskrivning, avgång, barpasseringsfrekvens, fakultet och annan information, lämnades till ABA.

New England Commission of Higher Education (NECHE)

  • University of New Hampshire är ackrediterat av New England Commission of Higher Education (NHCHE).

Platser

  • Concord

    University of New Hampshire School of Law 2 White Street, , Concord

Frågor