Keystone logo
University of Bristol Law School

University of Bristol Law School

University of Bristol Law School

Introduktion

Vår forskning

University of Bristol är i framkant för global forskning. Vi har gjort innovationer inom områden som sträcker sig från dödsförebyggande barnsäng till nanoteknologi.

Universitetet har haft ett rykte för innovation sedan grundandet 1876. Vår forskning hanterar några av världens mest pressande frågor inom områden som är så olika som infektion och immunitet, mänskliga rättigheter, klimatförändringar och kryptografi och informationssäkerhet.

Universitetet har för närvarande 40 stipendiater från Royal Society och 13 från British Academy - en anmärkningsvärd prestation för en relativt liten institution.

Vi strävar efter att samla de bästa sinnena inom enskilda områden och uppmuntra forskare från olika discipliner och institutioner att arbeta tillsammans för att hitta varaktiga lösningar på samhällets pressande problem.

Vi deltar i många internationella forskningssamarbeten och integrerar praktisk erfarenhet i vår läroplan så att studenter arbetar med verkliga projekt i samarbete med näringsliv, myndigheter och samhällssektorer.

Studentupplevelsen

Vi strävar efter att utrusta våra studenter med kunskap och färdigheter för att lyckas med sin valda karriär på en konkurrenskraftig global marknad.

Vi lockar studenter från hela världen och skapar ett rikt och spännande internationellt samhälle. Vi har också tur att vara belägna i en livlig, dynamisk stad med ett rykte för kreativitet och hållbarhet.

Med ett val av över 200-graders kurser som täcker ett brett spektrum av ämnen, studerar våra studenter intellektuellt utmanande kurser som uppmuntrar sinnesoberoende.

Bristol Futures

Ett initiativ från University of Bristol som ger våra studenter möjlighet att uppfylla sin akademiska och personliga potential, att utexamineras från universitetet som ihärdiga, uppfinningsrika och anslutna individer som kommer att vara en fördel för sig själva och för samhället. Bristol Futures är byggd kring tre teman som utforskar de stora möjligheterna och utmaningarna som vår generation står inför:

 • Innovation och företag
 • Globalt medborgarskap
 • Hållbar framtid

Utöver deras utbildningsprogram kommer våra studenter att kunna engagera sig i dessa teman inom en rad aktiviteter och inlärningsresurser som stöder deras studier och personlig utveckling.

En Bristol-examen är mycket attraktiv för arbetsgivarna: vi erbjuder våra studenter en högkvalitativ, forskningsstyrd utbildning och förbättrar vårt globala rykte genom att rekrytera de bästa akademikerna. Bristol är rankad som fjärde i en lista över universitet riktade till ledande forskararbetsgivare (källa: The Graduate Market 2018, High Fliers Research).

Våra kurser formas av det allra senaste tänkandet, och våra studenter arbetar med verkliga projekt med akademiker som är experter inom sitt område. Förutom att lära fakta, förmedlar våra forskare sin kunskap, entusiasm och erfarenhet.

Bristol är tillräckligt liten för att känna sig varm och vänlig, med välbefinnande i både universitetshem och akademiska skolor för att stödja våra studenter, personliga handledare och ytterligare supporttjänster. Det är också tillräckligt stort för att ge utomordentliga fritidsmöjligheter, inklusive en mängd klubbar, idrottsaktiviteter och samhälls- och volontärgrupper.

Vi investerar kontinuerligt i nya och befintliga anläggningar, utbildning och teknik.

Våra bibliotek, IT-anläggningar och informella studieutrymmen håller studenterna anslutna och stöder självständigt lärande. Vi har ett omfattande nätverk av supporttjänster för att säkerställa att våra studenter kan få hjälp och råd om alla aspekter av universitetslivet - akademiskt, personligt, ekonomiskt och praktiskt - om och när de behöver det.

Brooke Cagle / Unsplash

Rankningar och rykte

Bristol rankas kontinuerligt i världens 100 bästa och Storbritanniens tio högsta universitet i ligatabeller som bygger på information om både forskning och utbildning.

Vi är ett av de mest populära brittiska universiteten och lockar i genomsnitt åtta toppkvalitetssökande för varje plats, och våra kandidater är bland de mest eftertraktade av arbetsgivare över hela världen.

 • Topp tio brittiska universitetet (QS World University Rankings 2020)
 • Det näst mest riktade universitetet av de bästa arbetsgivarna i Storbritannien (High Fliers Research)
 • Nummer ett ställe att bo i Storbritannien (Sunday Times 2017)
 • Placerade nionde i Storbritannien för examen anställbarhet (QS Graduate Employability Rankings 2020)
 • Hem till världens bästa affärsinkubator (UBI Global 2015)
 • Topp fem universitet för forskning (REF 2014)
 • 13 nobelprisvinnare kopplade till universitetet - inklusive vår nuvarande kansler, Sir Paul Nurse
 • 27 ämnen högt rankade i världens 100 bästa (QS World Subject Rankings 2019)
 • Topp tio i 2016/17 brittiska universitet och högskolor Sport (BUCS) mästerskap
 • Klättrade sju platser i Guardian University Guide 2019
 • Placerade sjätte i Europa för undervisning
 • University of Bristol alumner är bland de högst betalda akademiker i Storbritannien

Över 40 procent av våra undervisningsprogram är ackrediterade av professionella organ, som konsekvent erkänner spetskompetensen i vår forskningsrika läroplan, vår inlärningsmiljö och våra lärandemål.

Vision och strategi

Vår universitetsstrategi fångar den kollektiva ambitionen och fantasin hos våra medarbetare, våra studenter och den breda Bristol-familjen. Det ger en färdplan som beskriver våra ambitioner för de kommande sju åren.

Om du arbetar och studerar vid Bristol kan du utforska och främja nya sätt att tänka och se världen på.

Vår universitetsstrategi lanserades 2016. Den fokuserar på sex viktiga områden:

 • Utbildning och studentupplevelse
 • Forskning, innovation och partnerskap
 • Vår personal och arbetssätt
 • Internationalisering och globala relationer
 • Fysisk och digital infrastruktur
 • Hållbarhet

Vår personal och studenter matade sina åsikter i strategin när den utvecklades och team över hela universitetet arbetar nu med genomförandeplaner.

I juni 2016 fick personalen möjlighet att höra rektor presentera strategin och ställa frågor vid interna lanseringsevenemang. Han talade om den spännande framtiden framför oss i samband med osäkerheten kring resultatet av EU-folkomröstningen.

Platser

 • Wills Memorial Building, Queens Road, Clifton, Avon, BS8 1RJ, Bristol

Frågor