We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Credits to Ameena Athab
University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

Introduktion

Vår historia

School of Law är en del av University of Dayton, som grundades 1850 och är erkänt som ett nationellt universitet på toppnivå och ett av de 10 bästa katolska universiteten i landet.

121815_IMG_6017yes.JPG
  • Först etablerad som University of Dayton College of Law, öppnade School of Law 1922 under ledning av dekanus John C. Shea. Som återspegling av den katolska marianistiska traditionen av inkludering och acceptans, bestod högskolans första klass av en mångfaldig grupp studenter.
  • Varje medlem i den första klassen klarade advokatprovet vid första försöket, med stavpasseringsfrekvensen förblir extremt hög under nästa decennium. Trots framgångarna för sina utexaminerade ledde den ekonomiska turbulensen under den stora depressionen att juristskolan stängde sina dörrar 1935 med förväntningar om att öppna igen när tiderna förbättrades.
  • Nästan fyra decennier senare, i september 1974, blev denna förväntning verklighet, och skolan, omdöpt till " University of Dayton School of Law " öppnade igen. University of Daytons president, pastor Raymond A. Roesch, sa då: "Vårt intresse ligger inte bara i att tillhandahålla, i privat regi, möjligheter för förvärv av juridisk expertis, värdig även om detta mål är. Snarare ser vi här en exceptionell möjlighet att främja kristen rättvisa, social såväl som individuell, och därmed hjälpa till att humanisera samhället."
  • Sedan återöppningen har School of Law blivit känd nationellt för innovativa program som dess helt online LL.M. program och ett av landets första hybrid JD-program online, ett accelererat JD-program som låter studenter ta examen på två år, dess Leadership Honours Program och dess Flyer Legal Pathways Program som håller ut löftet om att förändra hur underrepresenterade och underbetjänade studenter rekryteras till juristskolor och advokatkåren.

121817_G0840816.jpg

Vår uppdragsförklaring

Som en integrerad del av University of Dayton, ett katolskt universitet grundat av medlemmar av Society of Mary 1850, delar vi universitetets åtagande att tjäna andra och erbjuda en utbildning som blandar teori och praktik. Liksom universitetet värdesätter vi också fakultets roll som lärare och mentorer såväl som forskare.

Centralt i vår läroplan och vår undervisning är idén att utveckla kompletta yrkesverksamma. Det traditionella tillvägagångssättet för juridisk utbildning som råder på advokatskolor över hela landet, centrerat på fallmetoden och juridisk resonemang, förstärks av utvecklingen av de yrkeskunskaper som våra studenter kommer att förlita sig på som utövare och en ökad uppskattning av etik och samhällstjänst som kommer att skilja dem som advokater och ledare under de kommande åren.

Som en lagskola med ett växande rykte, är vi engagerade i att utveckla och erbjuda enastående studieprogram. Vi investerar kontinuerligt i de områden som är viktigast för utbildning av våra studenter, vår dedikerade fakultet, vår innovativa läroplan och den fysiska miljö som våra studenters utbildning äger rum.

121818_Dayton.png

Ackrediteringsdeklaration

1979 fick Dayton's School of Law full ackreditering från Council of the Section of Legal Education and Admission to the Bar of the American Bar Association. School of Law fick också medlemskap i Association of American Law Schools 1984.

University of Dayton är ackrediterat av North Central Association of Colleges and Secondary Schools, och många av dess program är ackrediterade av olika professionella organisationer.

Platser

  • Dayton

    300 College Park Dayton, Ohio 45469 937-229-1000, , Dayton

Frågor