Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Introduktion

Upptäck din framtid och öppna ditt sinne för de spännande möjligheter som väntar dig vid ett av Storbritanniens mest dynamiska och livliga universitet. University of Dundee fristående campus är ditt hem hemifrån i en kompakt, vänlig och mångsidig stad som erbjuder allt du hittar i en storstad.

Dundee svämmar över av konst och kultur och därför är det ingen överraskning att GQ kallade oss "Storbritanniens coolaste lilla stad". Dundee är också Storbritanniens enda UNESCO City of Design, och vårt rykte som ett kreativt centrum växer. Du kan vara i hjärtat av det på vårt universitet.

Studera med oss

Med över 500 kurser tillgängliga vid University of Dundee är vi övertygade om att du kommer att hitta den perfekta kursen som passar dina intressen, passioner och karriärmål. Studera i anläggningar i världsklass som uppmuntrar dig att tänka utanför ramarna och göra en positiv inverkan på omvärlden.

Från vetenskap och medicin till konst, design, teknik, affärer, juridik och många fler. Våra kurser låter dig bygga en unik flexibel examen kring dina ambitioner och specifika karriärmål.

Campus funktioner

Studentliv i Dundee

Att träffa livslånga vänner och prova nya upplevelser spelar en stor roll i studentlivet. Utvidga din umgängeskrets vid University of Dundee med sällskap, klubbar, sporter och många evenemang som kommer att förbättra din studentupplevelse. Dundees pulserande nattliv, pubar, klubbar, cocktailbarer och restauranger kommer att ge något för alla.

Vi har över 240 föreningar och klubbar som tillgodoser alla dina intressen och passioner. Från balsal och salsadans, till rodd, surfing och mer!

1 av 7 personer i Dundee är studenter, vilket skapar en livlig studentgemenskap i hjärtat av staden.

Att flytta till en ny stad eller ett nytt land kan vara skrämmande, men på University of Dundee tillhandahåller vi stöd och vägledning för att hjälpa dig att gå över till universitetslivet och uppnå dina utbildningsmål. Våra supporttjänster och personal finns till hands för att hjälpa till, oavsett om det gäller praktiskt, personligt, hälsomässigt, akademiskt eller ekonomiskt stöd. Vi erbjuder även karriärrådgivning från dag ett till efter examen.

Vårt studentboende vid University of Dundee består av cirka 250 fristående lägenheter med fem till tio studenter. Alla sovrum är för 1 person, komplett med eget badrum med dusch och toalett.

Varje lägenhet har sitt eget välutrustade kök, matsal och vardagsrum, med tillgång till universitetets snabba Wi-Fi.

Dundee University Students' Association (DUSA) ligger i hjärtat av campus, precis som alla bra fackföreningar erbjuds mer än bara stöd, du kan hitta mat- och dryckesställen och en stormarknad. I närheten hittar du vårt Sportcenter med gym och idrottshallar samt bibliotek.

Vårt boende ligger vanligtvis inom gångavstånd från vårt huvudcampus. Om du ansöker som grundstudent innan deadline är du garanterad att erbjudas ett rum (villkor gäller).

  Stipendier och finansiering

  Vi förstår att studier i Storbritannien kan vara ett stort ekonomiskt åtagande och vi vill hjälpa till. Det är därför vi erbjuder ett antal stipendiemöjligheter för internationella studenter som vill studera vid University of Dundee , inklusive Global Excellence Scholarship på £5 000, som automatiskt delas ut till våra mest inspirerande sökande. Våra stipendier skiljer sig från region till region, du kan se din behörighet för dessa och ta reda på mer på vår hemsida.

  Ranking

  Daily Mail University Guide 2024

  University of Dundee placerade sig på 26:e plats i Storbritannien i 2024 Daily Mail University Guide.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Bra universitetsguide

  Dundee rankades 33:a i The Times och Sunday Times ligatabeller i deras Good University Guide 2024.

  Gateways to Growth Entrepreneurial Impact Report 2023

  University of Dundee har utsetts till det bästa universitetet i Storbritannien för att utveckla spinout-företag av Octopus Ventures.

  Den kompletta universitetsguiden 2024

  University of Dundee har rankats på fjärde plats i Skottland för kandidater.

  Herald Higher Education Awards 2023

  University of Dundee har utsetts till Skottlands bästa universitet vid The Herald Higher Education Awards.

  QS World University Rankings per ämne

  University of Dundee har erkänts som ett "global center of excellence for Life Sciences & Medicine" i den nyligen släppta QS World University Rankings by Subject 2022.

  StudentCrowd

  Vi rankades som nummer 1 i StudentCrowds 5 bästa skotska universitet 2022

  QS-ranking 2022

  University of Dundee har fått ett 5-stjärnigt betyg av QS Quacquarelli Symonds, den internationella högskolespecialisten.

  Research Excellence Framework 2021

  84 % av vår forskning bedömdes som "världsledande" eller "internationellt utmärkt" i Research Excellence Framework 2021

  QS World University Rankings 2022

  Vi är ett av de 200 bästa universiteten i världen för akademikeranställning

  Leiden ranking 2022

  University of Dundee är 34:e i världen för den högsta andelen mycket citerade publikationer i 2022 CWTS Leiden Rankings.

  University of Dundee är bland de 10 bästa länderna för utlandsstudier

  • University of Dundee har utsetts till det bästa universitetet i Storbritannien för att utveckla spinout-företag av Octopus Ventures
  • University of Dundee har rankats på fjärde plats i Skottland för kandidater. (2024)
  • University of Dundee har utsetts till Skottlands bästa universitet vid The Herald Higher Education Awards
  • University of Dundee är ett av världens 250 bästa universitet

  educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge

  Platser

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

   Chat with students

   Frågor