Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introduktion

University of Groningen

University of Groningen är ett topp 100 forskningsuniversitet med globala utsikter. Vi är för närvarande rankad 80 i Times Higher Education rankning och erbjuder över 30 engelskvisade kandidatprogram och över 125 mastersprogram. Universitetet grundades 1614 och är ett av de äldsta forskningshögskolorna i Nederländerna. Vi är ett verkligt internationellt universitet med över 30 000 studenter och 6 000 internationella studenter från över 120 olika nationaliteter.

Varför välja Groningen?

Utbildning av högsta kvalitet: University of Groningen erbjuder ett varierat utbud av intressanta, högt uppsatta examensprogram. Som student får du högkvalitativ handledning och har många alternativ att välja mellan. University of Groningen har tilldelats kvalitetsmärket 'Bästa traditionella universitet i Nederländerna'.

Högsta forskningen: vi är bland Europas främsta forskningsuniversitet. 2016 vann vår professor Ben Feringa Nobelpriset i kemi. Universitetet genomför banbrytande och socialt relevant forskning och vår forskning bygger broar mellan discipliner.

Vibrerande studentliv: Groningen är en pulserande studentstad. Dess befolkning har den lägsta medelåldern i Nederländerna. En av fyra av de 200 000 invånarna är student. Studenter kan ses överallt: studerar i parken, njuter av nattlivet och arbetar med olika deltidsjobb. Groningen är en trygg och grön stad att bo i och valdes till en av de lyckligaste städerna i Europa.

400 år av rykte: University of Groningen har en rik historia och ett utmärkt rykte. Många mycket begåvade människor inom en mängd olika discipliner har studerat eller arbetat vid universitetet under de 400 år som det funnits, inklusive fyra nobelpristagare, den första kvinnliga universitetsstudenten i Nederländerna, den första kvinnliga föreläsaren, den första holländska astronauten, och den första presidenten för Europeiska banken.

Verkligen internationellt: Vi är kända för vårt stora internationella samfund. Nästan 6 000 internationella studenter studerar i Groningen årligen från över 120 länder. Att bo i Groningen utan att prata nederländska är inget problem; du kommer att kunna beställa mat, shoppa kläder och till och med ta idrottslektioner på engelska. University of Groningen har starka internationella kopplingar, vilket gör att du enkelt kan spendera en del av din examen på att studera utomlands. Vi erbjuder även flera unika internationella masterprogram i samarbete med andra stora europeiska universitet.

Kandidatprogram

Vi erbjuder över 30 engelskspråkiga kandidatprogram . Nio av våra kandidatprogram har tilldelats kvalitetsmärket " Top Degree Program ".

Masterprogram

För tillfället erbjuder University of Groningen över 125 engelskspråkiga masterstudier , varav 18 är rankade som "Top Rated Program" i Nederländerna.

Fakulteterna

Forskning och utbildning vid University of Groningen är organiserade inom 11 olika fakulteter. Dessa fakulteter är:

Fakulteten för ekonomi och ekonomi
Fakulteten för beteendevetenskap och samhällsvetenskap
Teologiska fakulteten och religionsvetenskap
Humanistiska fakulteten
Fakulteten för medicinska vetenskaper
Juridiska fakulteten
Fakulteten för geografiska vetenskaper
Filosofiska fakulteten
Fakulteten för naturvetenskap och teknik
University College Groningen
Campus Fryslân

Stipendier och finansiering, alternativ 2

Rankning

University of Groningen

Platser

  • University of Groningen PO Box 72

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Frågor