Keystone logo
University of Groningen LLM i europeisk rätt i ett globalt sammanhang
University of Groningen

LLM i europeisk rätt i ett globalt sammanhang

Groningen, Nederländerna

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2 314 / per year *

På Campus

* EU/EES-studenter: 2168 € | icke-EU/EES-studenter: €15900

Introduktion

European Law in a Global Context LLM är ett nytt spår som börjar läsåret 2021-2022, modifierat från vårt tidigare European Economic Law LLM-program.

European Law in a Global Context LLM-programmet täcker alla centrala aspekter av EU-rätten men har också särskild uppmärksamhet för det globala sammanhang som EU verkar i.

Detta unika LLM-program ger studenterna en grundlig förståelse för europeisk lag men ger insikt i de ökande kopplingarna mellan interna och externa EU-politik. Programmet är attraktivt för studenter från både EU och länder utanför EU med intresse för EU och internationell rätt, som vill specialisera sig på hur intern och extern EU-utveckling och kompetens samverkar. I bakgrunden av alla kurser finns det faktum att europeisk integration och europeisk konstitutionell utveckling inte sker isolerat och att EU inte bara påverkas av världshändelser utan också påverkar externa marknader och individer.

Programmet erbjuder möjligheter till specialisering och att arbeta nära tillsammans med ledande specialister inom europeisk rätt.

Forskning

Fakultetens forskning bedrivs under paraplyet av Groningen Centre for Law and Governance, där alla fakultetsavdelningar deltar. Där det är möjligt kommer lärare att använda och involvera denna forskning i de kurser som undervisas.

Läroplan

Antagningar

Studieavgift för programmet

Karriärmöjligheter

Om skolan

Chat with students

Frågor