We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

Introduktion

Tack för ditt intresse för University of Missouri School of Law!

Juridiska avdelningen vid University of Missouri grundades 1872. Sedan dess har lagskolan producerat välrunda jurister som är känsliga för etiska problem, beredda att betjäna kunder och är redo att vara ledare för att främja rättvisa för staten Missouri och nationen.

Vid Mizzou Law är vi stolta över att erbjuda en prisvärd och tillgänglig juridisk utbildning . Prisvärdhet är kopplad till excellens i juridisk utbildning. Vår fakultet är erkänd för vetenskapligt arbete och undervisningsförmåga. Fakultetsmedlemmar betraktas som experter inom sina områden och är regelbundet citerade i de nationella medierna i butiker som The Washington Post, The New York Times, The Christian Science Monitor och Wall Street Journal. Nationens ledande patenträtt blogg är författad av en Mizzou Law professor som har vittnat före kongressen om patenträtt reform.

Våra studenter har en utmanande och praktisk utbildning . Vårt praktikprogram ger studenterna praktisk erfarenhet, bland annat möjligheten till en januari-kurs med utmärkta domare och advokater och en avancerad testpraktik som lärs av en av de ledande juristerna i Missouri. Mizzou Law-studenter har möjlighet att vidareutveckla sina färdigheter i ett av våra kliniska program - Kriminalförklagande klinik, Juridik för entreprenörskap, Familjevårds klinik, Oskuldsklinik, Mediation Clinic och Veterans Clinic - eller två praktikum - Hyresvärd / Hyresgästpraktik och lagstiftande praktik .

Som en nationell ledare inom tvistlösning strävar vi efter att komplettera en stark traditionell läroplan med en inriktning mot lawyering som en problemlösande strävan . Vårt centrum för studier av tvistlösning är nationellt erkänt, med ledande forskare från hela landet som tjänar som kompisar. Mizzou Law har beviljats ​​"Recognized Course Provider" status av Chartered Institute of Arbitrators för fyra kurser i JD-programmet, inklusive tre skiljedomskurser.

Vi stöder studenter i deras strävan efter en juridisk examen medan de är här i Hulston Hall, men vi vet också att det finns livet efter lagskolan . Vårt karriärutvecklingsteam erbjuder studenter personlig uppmärksamhet när de undersöker karriärmöjligheter och ett brett utbud av karriärrelaterade program.

Livet efter lag skolan börjar ofta med barundersökningen. I juli 2016 gick Mizzou Laws alumni som tog Missouri Bar Examination för första gången i en takt på 87,5 procent - mer än fyra poäng högre än statsgenomsnittet.

Karriärutvecklingsinsatserna stöds av ett alumni-nätverk sträcker sig långt och brett , både geografiskt och i praktiken. Det inkluderar alumner som övar i varje län i Missouri, i 50 stater och i 22 länder runt om i världen. Du hittar våra alumner inom alla områden av övning: offentlig service, regering, företag, akademia, tvistlösning och hos advokatbyråer i alla storlekar. De tjänar som medlemmar i den amerikanska kongressen och Missouri generalförsamling, åklagare och offentliga försvarare, som entreprenörer och som partner i några av landets mest prestigefyllda advokatbyråer. Mizzou Law alumni är ledare för Missouri Bar - sex av de 15 sista presidenterna i baren är våra studenter.

Tillfredsställer inte din nyfikenhet? Kontakta oss!

Curriculum

Studenter beskriver ofta den akademiska atmosfären på MU som utmanande, men med inriktning på inlärning snarare än konkurrens. Kurser ger studenterna ett brett och balanserat perspektiv på juridik och juridiska institutioner för att förbereda dem för ett brett utbud av karriärmöjligheter i juridik samt alternativa karriärer överallt i landet.

Studerande

Första klassen är uppdelad i två sektioner med cirka 60 studenter i varje sektion. Cirka 75 procent av de övre nivåerna har i genomsnitt färre än 25 studenter.

Den genomsnittliga åldern för elev varierar mellan 24 och 26 år, med studenter som börjar laga skolan från 20-talet till 60-talet.

JD-inskrivningen är 336 för akademiska året 2016-2017, med 40 procent kvinnor och cirka 18 procent minoritetsstudenter.

Studenter på Mizzou Law upplever små klassstorlekar med redo tillgång till fakultetslärare. Studiefaktorns förhållande är för närvarande 9,4: 1.

Plats

Skolans rymliga och moderna byggnad, Hulston Hall, ligger i hjärtat av den vackra universiteten av Missouri campus, inom bekvämt gångavstånd från universitetets berömda kolumner, studentcenter och rekreationscenter. Hulston Hall öppnade 1988 och rymmer lagskolans klassrum, bibliotek, studentorganisationskontor, vardagsrum och matplats. Som en student sa nyligen: "Du kommer att ha alla dina lektioner här, du ska äta här och du kan till och med sova här - men du kommer också ha kul här."

Särskilda funktioner i Hulston Hall inkluderar vår Courtrooms inspelningsutrustning för att hjälpa eleverna att öva och perfekta kompetensen i muntligt argument, förtal och tvister. lagbibliotekets omfattande samling av juridiska forskningsdatabaser och tryckmaterial för studier och forskning inom alla områden av lagen; och vårt lag av juridiska bibliotekarier - flera med jurynivåer - IT-personal, och personal som hjälper juridiska forskare att få tillgång till och använda bibliotekets samling.

Universitetet Missouri ligger i centrum av Columbia, Missouri, som ofta kallas "Collegetown USA". Med en befolkning på cirka 110 000 ligger Columbia i centrala Missouri, halvvägs mellan St. Louis och Kansas City och cirka 30 minuter från statens huvudstad, Jefferson City. Columbia är rutinmässigt rankad som en av de bästa amerikanska städerna att bo i.

Vad som gör Columbia till ett bra ställe att bo är en fråga om individuell smak, men vi gillar sitt omfattande nätverk av spår, beteckning som ett nav för konst och kultur, hem för sydöstra konferenssporter och olika festivaler.

Accreditation

Juridikskolan är en stadga medlem i föreningen av amerikanska lag skolor. Lagskolan är fullt ackrediterad av American Bar Association. Frågor om ABA-ackreditering kan hänföras till Office of the Consultant on Legal Education, American Bar Association, 321 North Clark Street, 21st Floor, Chicago, IL 60654-7597 eller 312-988-6738. Grundläggande information om juridikskolan publiceras årligen i ABA: s officiella guide till juridiska skolor.

Studentklagomål som innebär att de normer som är införda av American Bar Association-sektionen om juridisk utbildning och administration till baren ska inkomma med skriftligen med dekan för akademiska frågor eller om klagomålet innebär den person som tjänstgör i den egenskapen med dekanen av lagskolan.

Klagomålet ska innehålla det datum då klagomålet lämnas in. Klagandens namn och adress och en beskrivning av klagomålet.

Beskrivningen av klagomålet ska innehålla en beskrivning av ackrediteringsstandarden som lagskolans handling eller handlande medför.

Associate dean for Academic Affairs (eller dekanen i Law School) kommer att undersöka klagomålet och svara klaganden skriftligen inom 30 kalenderdagar från mottagandet av klagomålet. Svaret kommer att indikera om lagskolan har vidtagit korrigerande åtgärder eller, om inte, anledningarna till att inte vidta några åtgärder.

Platser

  • Columbia

    Columbia, Amerikas förenta stater

    Frågor