Keystone logo
© WLU
West Liberty University

West Liberty University

West Liberty University

Introduktion

Vid West Liberty University (WLU) börjar vägen till anställningsbarhet med en känsla av tillhörighet och gemenskap. Beläget nära Wheeling, West Virginia, i hjärtat av ett pulserande storstadsområde med tre stater, tror detta universitet att när studenter – från när eller fjärran – tas emot med öppna armar, utvecklar de självförtroendet för att lyckas. Processen börjar med att ge en välkomnande känsla av ett hem. Rollie Williams International Center säkerställer detta genom att organisera veckovisa aktiviteter och evenemang som ger kulturell berikning för att underlätta anpassning och integration inom campusgemenskapen.

Studenter som representerar 32 länder kan välja mellan mer än 70 ackrediterade grundutbildningar och forskarutbildning online och på campus. Men campuslivet är en vinnare av uppenbara skäl.

"Engagemang är nyckeln till att få ut det mesta av din collegeupplevelse. Det finns något för alla, oavsett om intressen är sociala, religiösa, speciella, professionella, institutionella eller hedersrelaterade." Universitetet ger många möjligheter att engagera sig i campuslivet med mer än 50 aktiva organisationer.

WLU:s totala universitetserfarenhet innebär 24/7 tillgång till Student Success Center, där studenter utvecklas till nyckelmedlemmar i WLU-gemenskapen, och deltar i program och tjänster som hjälper dem att förverkliga sin potential och sin passion. I Center for Arts and Education, ett mångfacetterat praktiskt lärandelaboratorium, utforskar de konst, kreativitet och teknik.

E. Kent och Barbara Culler Robinson Writing Center lär dem att författa sina upptäckter och förbättra deras färdigheter i skriftlig kommunikation - avgörande för dem som vill gå i spetsen för organisationstillväxt. Kandidatexamen i företagsekonomi och MBA-programmet kompletterar detta mål perfekt.

Lika populära val för dem som är intresserade av att uppleva Appalachian-kulturen med WLU inkluderar BA i samhällspedagogik, BS i psykologi, BS i biologi, BA i biologi, MS i biologi, MA i biologi – Zoo Science och MA i utbildning.

West Liberty University är ett framåtblickande, fyraårigt offentligt universitet genomsyrat av ett rikt arv som West Virginias äldsta institution för högre utbildning. Etablerat som West Liberty Academy 1837 (26 år innan staten antogs till unionen), skapades den för att svara på behovet av högre utbildningsmöjligheter väster om Appalachian Ridge. Institutionen är uppkallad efter staden där den är belägen. West Liberty namngavs i slutet av 1700-talet som den västligaste punkten av den nya frihet som ges genom självständighetsförklaringen.

Uppdragsbeskrivning

West Liberty University, grundat 1837, var den första institutionen för högre utbildning i West Virginia. Idag är vi en dynamisk, inkluderande, studentcentrerad gemenskap som odlar vetenskaplig utforskning, upplevelsebaserat lärande, kreativa uttryck och globalt medborgarskap.

WLU är ett offentligt universitet som har åtagit sig att ge studenterna en omfattande utbildning från grundutbildning till avancerade grader samtidigt som den fungerar som regionens ledande förespråkare för konst, utbildning, forskning och ekonomiska möjligheter.

Vision Statement

WLU strävar efter att vara en modell för innovativ, inkluderande och transformerande utbildning tillgänglig för alla som påverkar samhället positivt.

Antagningar

Högskoleansökningskraven för West Liberty University är av Grundutbildningens institutionella policyer för Higher Education Policy Commission.

Utöver dessa högskoleansökningskrav kan det finnas särskilda krav för antagning till program som tandhygien, medicinsk laboratorievetenskap, sjuksköterska, musik, lärarutbildning, Regents Bachelor of Arts Programs, BLA, BAS och Graduate Studies.

Stipendier och finansiering

West Liberty University -stipendier

West Liberty University Scholars Program inrättades för att locka akademiska toppstudenter. Studenter som går in som förstagångsstudenter kan kvalificera sig för en av tre beteckningar inom Scholars-programmet. Förutom att få ett fyraårigt akademiskt stipendium får studenterna andra förmåner under detta program.

Outside Scholarships

Varje år accepterar West Liberty University oräkneliga dollar i extern stipendiefinansiering som tilldelas våra studenter.

West Virginia stipendier och bidrag

West Virginia erbjuder mer än 100 miljoner dollar varje år i ekonomiskt stöd till college. Genom att klicka på länken nedan kan eleverna hitta alla tillgängliga statligt sponsrade ekonomiska stödprogram. Statliga medel är tillgängliga för studenter som precis har börjat sina eftergymnasiala ansträngningar och studenter som vill göra en karriärbyte och behöver en ny legitimation.

Upptäck West Lib Scholarship

Vänligen delta i en av våra Campus Visitation Days och ha en chans att vinna ett $1 000-stipendium för att gå på West Liberty University . Att besöka campus låter dig se campus genom en students ögon, träffa och prata med lärare och personal, uppleva allt WLU har att erbjuda och ha en chans att vinna $1 000.

Platser

  • West Liberty

    208 University Drive CU Box 101, 26074, West Liberty

Frågor