Keystone logo
Wrexham Glyndwr University

Wrexham Glyndwr University

Wrexham Glyndwr University

Introduktion

Om oss

Wrexham Glyndŵr University startade 2008 så att vi fortfarande är ett av de yngsta universiteten i Storbritannien. Det är en levande och vänlig plats där varje elevs lärande och framtid ges personlig uppmärksamhet.

Vår inspiration

Vårt namn kommer från den walisiska forskaren och hjälten Owain Glyndŵr och vi strävar efter att mästa några av samma filosofier som han.

Vi är stolta över att namnge vårt universitet efter en man som älskade sitt lärande, älskade sitt land, omfamnade en internationell utsikt och ständigt demonstrerade en inspirerande och initiativrik inställning till livet.

Hans ande ligger i hjärtat av Wrexham Glyndŵr University där vi satte oss fram för att vara djärva, initiativrika och öppna för alla i allt vi gör.

Vi har levererat utbildning på vår huvudsakliga Wrexham campus sedan 1887 när vi var kända som Wrexham School of Science and Art. Vi började först erbjuda grader 1924 men vi har kommit långt sedan dess.

Våra förbindelser

Idag är branschledda kurser i centrum för vårt erbjudande. Vi är stolta över våra länkar med ledande lokala och regionala arbetsgivare, som Airbus, Kellogg, JCB och BBC. Deras kunskaper och expertis matas tillbaka till våra kurser, vilket gör att våra elever får bara de mest relevanta färdigheterna för sin framtida karriär.

Vår gemenskap

Vi är oerhört stolta över de möjligheter som vi erbjuder för dem från icke-traditionella bakgrunder för att komma in i högre utbildning. Mer än hälften av våra studenter studerar på deltid och vi är ett av Storbritanniens ledande universitet för att stödja studenter med lägre socioekonomisk bakgrund genom universitetet tack vare vårt omfattande Utvidgningsåtkomstprogram i lokalsamhället. Universitetet är också den första HE-institutionen i norra Wales för att bli en Stonewall Diversity Champion.

Vårt uppdragsförklaring

Vårt uppdrag är att arbeta i partnerskap för att inspirera och utbilda våra studenter och möjliggöra social och ekonomisk framgång.

Vår vision

Visionen omfattar sju åtaganden som bärs i huvuddelen av Vision and Strategy 2025-dokumentet och stöds av ett antal åtgärder.

Vår verksamhet ...

grundas av våra värderingar:

 • Tillgänglig i det lärande vi tillhandahåller för våra studenter, personal och samhälle, är proaktiv för att främja värdet av högre utbildning. Detta är grundat i ett engagemang för att vara inkluderande och rättvist i hur vi tillhandahåller våra tjänster
 • Stödja våra elever och personal, såväl som regionen, som hjälper alla att vinna förtroende och uppnå sin potential. Detta innebär ett partnerskapsfokus för att öka värdet och dela förståelsen - vi arbetar bättre och effektivare tillsammans, oavsett om det handlar om studenter, personal, industri eller andra intressenter
 • Innovativt inom vår leverans och hantering av akademisk tillhandahållande och professionella tjänster, och i våra relationer med samarbetspartners och samarbetspartners. Detta gör det möjligt för vår kultur, struktur, politik och människor att driva excellens, svara på behovet och leverera det vi fastställde för att uppnå.
 • Ambitiös i vad vi försöker leverera till våra studenter, personal och samarbetspartners och i hur vi gör det, erkänner att det inte finns några gränser för inlärning och kunskap. Detta innebär ett innovativt, initiativande och flexibelt tillvägagångssätt. en ivriga att utforska nya idéer.

Har en tillämpad fokusering

Körförträfflighet, genom leverans av en arbetsgivare och branschledd kursportfölj, för att ge karriärberättigade proffs för att stödja och möta behoven hos den regionala, nationella och internationella ekonomin.

Placerar eleverna i centrum för vad vi gör

Att tillhandahålla ett pulserande, vänligt och stödjande samhälle, fokuserat på att inspirera varje person genom personliga handledare, för att stödja och möta individuella behov för att nå sin potential genom akademisk excellens.

Hur vi jobbar

 • Vi involverar och lyssnar på eleverna i allt vi gör
 • Vi bygger ömsesidigt fördelaktiga partnerskap
 • Vi levererar det vi lovar
 • Vi håller processerna enkla och effektiva
 • Vi förutser och agerar
 • Vi kommunicerar öppet och regelbundet

Platser

 • Wrexham

  Wrexham Glyndwr University, Mold Road, LL11 2AW, Wrexham

Frågor