Keystone logo

2 Lag Program i Juridisk riskhantering 2024

Filter

Filter

 • Studier i juridik
 • Förvaltningsrätt
 • Juridisk riskhantering
Studiefält
 • Studier i juridik (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Lag Program i Juridisk riskhantering

  Vad är juridisk riskhantering?

  Juridisk riskhantering är processen att förutse, mildra, och planera för juridiska problem som kan uppstå i ett företag eller annan organisation. Juridisk riskhantering hjälper företag att undvika ekonomisk förlust, juridiska avgifter, och dålig PR. Målet med juridisk riskhantering är att proaktivt förebygga situationer där det kan finnas juridiska problem. Juridiska risker kan påverka individer, avdelningar, team, eller hela organisationer. Några exempel på affärsområden som använder juridiska riskhanteringstekniker inkluderar att skapa kontrakt, skriva policyer, och anställa anställda.

  Juridiska riskhanterare är kunniga om både offentlig rätt och företagspolicy. De kan identifiera problem innan de uppstår, utveckla strategier för att förhindra problem, och skapa planer för att hantera juridiska frågor när de händer. Juridiska riskhanterare hjälper organisationer att arbeta i enlighet med lagen hela tiden medan de fortfarande strävar efter affärsmål. Det slutliga målet med juridisk riskhantering är att undvika juridiska problem. i alla fall, när det finns juridiska frågor, en effektiv juridisk riskhanterare kommer att säkerställa bästa möjliga resultat för deras organisation.

  Vilka är fördelarna med att studera juridisk riskhantering vid universitetet?

  Juriststudenter som studerar juridisk riskhantering lär sig att minimera och planera för riskerna med att driva ett företag. Deras förståelse av lagar och förordningar gör det möjligt för dem att bli värdefulla medlemmar i deras organisation. Studenter kan också lära sig om juridiska processer, rättspraxis, och regeringsansvar, så att de kan bedriva karriärer där denna expertis krävs.

  Vad ska jag studera under min juridiska riskhanteringsgrad?

  Studenterna kommer att lära sig om juridiska processer, rättspraxis, regeringens ansvar, och lagen när det gäller olika branscher. Studenter med juridisk riskhantering kommer att lära sig att följa lagar medan de fortfarande gör affärer. De kommer också att få kunskap om kontrakt, politik, och anställningsförfaranden.

  Vad kan jag göra med min examen i juridisk riskhantering?

  Många affärssektorer kräver kunskap om juridiska processer, rättspraxis, och regeringsansvar, och det finns många roller tillgängliga för individer som kan förutse och mildra juridiska risker. Studenter kan använda sin examen för att arbeta inom flera olika områden som detaljhandel, teknologi, flyg, och fastigheter. De kan också gå in i småföretagskonsultation eller öppna sitt eget företag som specialiserat sig på juridisk riskhantering.