Keystone logo

8 Juris doktor Program i Studier i juridik Allmänrättsliga studier Rättsväsendet 2024

Filter

Filter

  • Juris doktor
  • Studier i juridik
  • Allmänrättsliga studier
  • Rättsväsendet
Studiefält
  • Studier i juridik (8)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular study format

Juris doktor Program i Studier i juridik Allmänrättsliga studier Rättsväsendet

Vad är studien av rättsväsendet?
Rättsväsendet är ett domstolssystem som tolkar och tillämpar lagen i USA och andra gemenskapsrättsliga länder. I USA, rättsväsendet inkluderar rättegångsdomstolar, överklagadomstolar, och en högsta domstol. Rättsväsendet är en av de tre regeringsgrenarna, tillsammans med verkställande makten och den lagstiftande grenen.

Varför är det viktigt att studera om rättsväsendet?
I länder där gemensam rätt tillämpas är rättsväsendet viktigt eftersom domstolarna tolkar och tillämpar de lagar som styr ett land. I vanliga lagländer, Det är viktigt för juriststudenter att förstå rättsväsendet för att bli effektiva advokater. Kurser inom rättsväsendet krävs för alla juriststudenter, och ge en grund för kunskap om rättsväsendet. Vissa juridikskolor erbjuder specialkurser i specifika delar av rättsväsendet, såsom den rättsliga grenen av federala domstolar och det statliga rättssystemet. Dessa kurser ger fördjupad information om rättsväsendets struktur och funktion.

Vad ska jag studera under min rättsväsende?
En rättsväsendekurs kommer att ge en allmän översikt över rättssystemet i ett visst land. I USA skulle detta också omfatta strukturen och driften av federala och statliga domstolar. Du kommer att lära dig om de olika typerna av domstolar, varje domstols behörighet och rättsväsendets roll i ett lands regering. Dessutom kommer du att studera rättspraxis och juridisk analys. Specialiserade domstolskurser som erbjuds av juridikskolor kommer också att ge djupgående information om specifika aspekter av rättssystemet.

Vilka är karriärmöjligheterna i rättsväsendet?
Det finns många karriärmöjligheter inom rättsväsendet. Många jobb inom rättsväsendet är offentliga tjänster. Rättsstudier är viktiga för studenter som hoppas kunna bedriva karriär som domare, domstolstjänstemän, och lagstiftare.

En Juris doktor (JD) är ett avancerat studieprogram utformat för studenter som är intresserade av en framtida karriär i den juridiska världen. Studenter studerar vanligtvis vid en juridisk fakultet och studierna kan ofta kombineras med andra avancerade examina.