Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 2 Kandidatexamina i juridik  (LLB) Program i Bankrätt 2023

2 LLB Program i Bankrätt 2023

overview

Vad är banklagen?

Banklagen fokuserar på de regler och förordningar som är involverade i banksektorn. Till exempel, banklagstudenter kan lära sig om kraven för att inrätta en bank och de aktiviteter som bankerna får utföra. Förutom att titta på bankerna själva, Banklagen omfattar också betalningssystem som kreditkort och elektroniska pengar och handlar om hur insolvens påverkar en banks verksamhet och bankernas insolvens.

Vilka är fördelarna med att studera bankrätt på universitetet?

Att studera bankrätt vid universitetet kan vara användbart för personer som vill arbeta inom finanssektorn. Banklagen behandlar alla typer av företag som är involverade i banksystemet, vilket innebär att det täcker allt från stora multinationella företag till små lokala banker. Det kan vara särskilt användbart för de studenter som planerar att bli advokater eftersom de kommer att behöva veta om juridiska frågor kring affärer, inklusive bank.

Vad ska jag studera i en banklagsexamen?

Att studera en banklagsexamen kan ge dig detaljerad kunskap om lagen kring bank och finans. Du lär dig hur lagen påverkar alla aspekter av bank från affärsverksamhet till säkerhet, från kunder till marknader. Studenter i ett banklagsprogram kommer att lära sig om juridiska aspekter inklusive konsumentskydd och penningtvätt, liksom de etiska frågor som följer med att arbeta inom finanssektorn.

Efter att man slutfört sin grundutbildning kommer man behöva ta en LLB för att faktiskt få arbeta inom det rättsliga området. Detta program tar normalt tre till fyra år att slutföra.

read_more

filters

  • LLB
  • Studier i juridik
  • Förvaltningsrätt
  • Bankrätt
fields_of_study
  • Studier i juridik (2)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format

related_fields_of_study