Keystone logo

Filter

  • LLM
  • Hongkong
  • Studier i juridik
  • Hongkong
Studiefält
  • Studier i juridik (0)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

LLM Program i Arbetsrätt i Hongkong, Hongkong för 2024

Inga program uppfyller dina sökkriterier. Förfina dina filter.

Popular education type

LLM Program i Arbetsrätt

Vad är arbetsrätt?

Arbetsrätt är den lag som reglerar anställningsrelaterade relationer mellan individer och deras arbetsgivare. Detta inkluderar anställda, arbetstagare, arbetssökande, fackföreningar, och yrkesföreningar. Arbetsrätten har utvecklats för att täcka ett brett spektrum av frågor, inklusive arbetsgivarens ansvar för sina anställdas handlingar på jobbet; grundläggande regler om arbetstid, lönesatser, och kontrakt; och anställdas rättigheter till mammaledighet eller pappaledighet, förmåner, och pensionssystem. Arbetsrätten ger också en ram och regler för uppsägning av anställningsförhållanden.

Vilka juridikkarriärer är tillgängliga för juriststudenter som studerar arbetsrätt?

Det finns flera karriäralternativ för juridik som har studerat arbetsrätt. Ett möjligt karriäralternativ för en juristexamen eller juridikstudent med intresse för arbetsrätt inkluderar att arbeta som advokat i privata advokatbyråer eller advokatbyråer som är dedikerade till området arbetsrätt. Kandidater kan också överväga att arbeta för lagkommissioner, organ för lagreform, och juridikuniversitet som akademiker. En juristexamen som är intresserad av arbetsrätt kan också arbeta som juridisk rådgivare för antingen en fackförening eller arbetsgivare. Det kan också innebära att bli lagförfattare för akademiska ändamål eller juridiska förlagsföretag. Det finns många juridikkarriärer tillgängliga för juriststudenter eller juriststudenter som studerar denna disciplin.

Hong Kong, finns på södra kusten av Kina, är landet ett av de två särskilda administrativa regioner i Kina. Hong Kong 's högre utbildning är placerad i Englands struktur samt internationella system. Det sköts av landets 's Education Bureau.

En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.