Keystone logo

11 LLM Program i Studier i juridik Studier i bolagsrätt Arbetsrätt i Storbritannien för 2024

Filter

Filter

  • LLM
  • Storbritannien
  • Studier i juridik
  • Studier i bolagsrätt
  • Arbetsrätt
  • Arbetsrätt
Studiefält
  • Studier i juridik (11)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular study format

Popular education type

LLM Program i Studier i juridik Studier i bolagsrätt Arbetsrätt

Vad är arbetsrätt?

Arbetsrätt är den lag som reglerar anställningsrelaterade relationer mellan individer och deras arbetsgivare. Detta inkluderar anställda, arbetstagare, arbetssökande, fackföreningar, och yrkesföreningar. Arbetsrätten har utvecklats för att täcka ett brett spektrum av frågor, inklusive arbetsgivarens ansvar för sina anställdas handlingar på jobbet; grundläggande regler om arbetstid, lönesatser, och kontrakt; och anställdas rättigheter till mammaledighet eller pappaledighet, förmåner, och pensionssystem. Arbetsrätten ger också en ram och regler för uppsägning av anställningsförhållanden.

Vilka juridikkarriärer är tillgängliga för juriststudenter som studerar arbetsrätt?

Det finns flera karriäralternativ för juridik som har studerat arbetsrätt. Ett möjligt karriäralternativ för en juristexamen eller juridikstudent med intresse för arbetsrätt inkluderar att arbeta som advokat i privata advokatbyråer eller advokatbyråer som är dedikerade till området arbetsrätt. Kandidater kan också överväga att arbeta för lagkommissioner, organ för lagreform, och juridikuniversitet som akademiker. En juristexamen som är intresserad av arbetsrätt kan också arbeta som juridisk rådgivare för antingen en fackförening eller arbetsgivare. Det kan också innebära att bli lagförfattare för akademiska ändamål eller juridiska förlagsföretag. Det finns många juridikkarriärer tillgängliga för juriststudenter eller juriststudenter som studerar denna disciplin.

UK, Storbritannien är mer än 300 år gammal och består av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Storbritannien har varit ett centrum för lärande för de senaste 1000 åren och har många gamla och framstående universitet. Utländska studenter utgör en betydande andel av studenterna vid brittiska universitet.

En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.