Keystone logo

Filter

 • LLM
 • Storbritannien
 • Studier i juridik
 • Förvaltningsrätt
 • Bankrätt
Studiefält
 • Studier i juridik (7)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

7 LLM Program i Bankrätt i Storbritannien för 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  LLM Program i Bankrätt

  Vad är banklagen?

  Banklagen fokuserar på de regler och förordningar som är involverade i banksektorn. Till exempel, banklagstudenter kan lära sig om kraven för att inrätta en bank och de aktiviteter som bankerna får utföra. Förutom att titta på bankerna själva, Banklagen omfattar också betalningssystem som kreditkort och elektroniska pengar och handlar om hur insolvens påverkar en banks verksamhet och bankernas insolvens.

  Vilka är fördelarna med att studera bankrätt på universitetet?

  Att studera bankrätt vid universitetet kan vara användbart för personer som vill arbeta inom finanssektorn. Banklagen behandlar alla typer av företag som är involverade i banksystemet, vilket innebär att det täcker allt från stora multinationella företag till små lokala banker. Det kan vara särskilt användbart för de studenter som planerar att bli advokater eftersom de kommer att behöva veta om juridiska frågor kring affärer, inklusive bank.

  Vad ska jag studera i en banklagsexamen?

  Att studera en banklagsexamen kan ge dig detaljerad kunskap om lagen kring bank och finans. Du lär dig hur lagen påverkar alla aspekter av bank från affärsverksamhet till säkerhet, från kunder till marknader. Studenter i ett banklagsprogram kommer att lära sig om juridiska aspekter inklusive konsumentskydd och penningtvätt, liksom de etiska frågor som följer med att arbeta inom finanssektorn.

  UK, Storbritannien är mer än 300 år gammal och består av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Storbritannien har varit ett centrum för lärande för de senaste 1000 åren och har många gamla och framstående universitet. Utländska studenter utgör en betydande andel av studenterna vid brittiska universitet.

  En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.