Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 2 Masterexamina i juridik  (LLM) Program i Idrottsjuridik i Schweiz 2023

2 LLM Program i Idrottsjuridik i Schweiz 2023

Översikt

Vad är idrottslag?

Idrottslag är ett rättsområde som handlar om juridiska frågor inom professionell idrott. Advokater som är involverade i detta område hanterar ärenden som arbets- och spelarrelationer, sportmarknadsföring och sändningsavtal, drogtestning, varumärken och upphovsrätt, immateriell egendom, stadionfinansiering, sändningsavtal, samt fanfrågor. Idrottslag har beskrivits som ett" övningsområde som använder juridiska färdigheter för att skydda sport- eller underhållningsföretag från nya juridiska problem. "

Varför studera Sports Law?

Idrottsjuridikgrader vid universitet är vanligtvis tvärvetenskapliga. Detta innebär att studenterna kommer att ta kurser inom olika discipliner. Till exempel, ett idrottslagsprogram kan kräva att eleverna tar lektioner inom områden som skadeståndsrätt, företagsledning, kontrakt, antitrustlag, arbetsrelationer, och skatterätt. En vanlig karriärväg för dem som har en idrottsjuridisk examen är att göra lite juridiskt arbete på en idrottsorganisation som NFL Players Association eller andra branschorganisationer innan de så småningom går vidare till att bli en agent som representerar professionella idrottare.

Vilka jobb finns tillgängliga med en idrottsjuridiksexamen?

Idrottsjuridikjobb finns hos professionella idrottslag. De kan arbeta med advokater och chefer för arbetsrelationer. Idrottsadvokater kan representera idrottare, tränare, domare, eller ägare i juridiska tvister. De kan också utföra kontraktsanalys, eller ge expertutlåtanden i fall som involverar åtgärder mot professionella idrottsligor. Andra möjliga arbetsgivare är advokatbyråer som specialiserat sig på idrottslag, liksom National Collegiate Athletic Association (NCAA).

Schweiz (Tyska: Schweiz, franska: Suisse, italienska: Svizzera, Romansch:. Svizra Schweiz har några av de universites världsberömda som ETH i Zürich, EPFL i Lausanne, IHEID i Genève, universitetet i Lausanne eller University of St Gallen. Tänk, det 's mycket bättre att tala det lokala språket, så om du kan ' t tala antingen franska, tyska eller italienska, bättre gå en språkkurs först.

En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.

Läs mer

Filter

  • LLM
  • Schweiz
  • Studier i juridik
  • Studier i bolagsrätt
  • Idrottsjuridik
Studiefält
  • Studier i juridik (2)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Närliggande studieområden