Keystone logo

1 LLM Program i islamisk lag i London, Storbritannien för 2024

Filter

Filter

 • LLM
 • Storbritannien
 • Studier i juridik
 • Internationella juridikstudier
 • islamisk lag
 • London
Studiefält
 • Studier i juridik (1)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Popular study format

  Popular education type

  LLM Program i islamisk lag

  London är huvudstad i Storbritannien, den folkrikaste regionen och där kungliga familjeliv. Det har den största koncentrationen av högre utbildning i Europa med 412 tusen studenter vid 43 universitet.

  Vad är islamisk lag här?
  Islamisk lag är islams rättssystem. Den är baserad på Koranen, den muslimska heliga boken, och profeten Muhammeds läror. Islamisk lag täcker många ämnen, inklusive religiösa observationer, familjerätt, straffrätt, och avtalsrätt. Det finns flera skolor av islamisk lag, var och en med sin egen tolkning av Koranen och Muhammeds läror. Den vanligaste skolan för islamisk lag är Sunni Maliki-skolan. Andra skolor inkluderar den shiitiska Jaafari-skolan och Sunni Hanbali-skolan.

  Vilka karriärer finns i islamisk lag?
  Islamisk lag är ett växande område, och många jobb finns tillgängliga för advokater med en islamisk juridiksexamen. Några av möjligheterna inkluderar att arbeta som advokat i ett muslimskt land, undervisa islamisk lag vid ett universitet, eller arbeta för en ideell organisation som främjar islamisk lag.

  Varför är det viktigt att studera islamisk lag?
  Islamisk lag är ett viktigt studieområde av flera skäl. Först, det ger en rättslig ram för muslimska länder att styra sitt folk enligt islamiska principer. Andra, Islamisk lag är en källa till vägledning för muslimer om hur man kan leva sina liv i enlighet med Koranen och Muhammeds läror. Till sist, Att studera islamisk lag kan hjälpa advokater att få en bättre förståelse för islamisk kultur och de utmaningar muslimer står inför i den moderna världen.

  Vad är en islamisk juridiksexamen?
  Många universitet erbjuder examen i islamisk lag. Graden kan vara en major eller en mindreårig, och det kan studeras tillsammans med ett annat studieområde, såsom juridik, företag, eller religion. Islamiska juridiska grader finns på både grund- och forskarnivå.
  Islamiska lagkurser ger en omfattande översikt över islams rättssystem. Dessa kurser täcker familjerätt, straffrätt, och avtalsrätt och hur religiösa observationer införlivas i juridisk praxis. Eleverna lär sig om historien och utvecklingen av islamisk lag, liksom de olika tankeskolorna som tillhör detta rättssystem. De flesta islamiska lagkurser lär också eleverna hur man läser och tolkarislamiska texter.

  UK, Storbritannien är mer än 300 år gammal och består av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Storbritannien har varit ett centrum för lärande för de senaste 1000 åren och har många gamla och framstående universitet. Utländska studenter utgör en betydande andel av studenterna vid brittiska universitet.

  En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.