Keystone logo

12 LLM Program i Komparativ juridik 2024

Filter

Filter

 • LLM
 • Studier i juridik
 • Rättsvetenskap
 • Komparativ juridik
Studiefält
 • Studier i juridik (12)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  LLM Program i Komparativ juridik

  Magisterexamen, eller LLM, är en internationellt erkänd doktorsexamen. Den avancerade lagen certifieringen är ofta efterfrågas av studenter eller yrkesverksamma som vill fokusera på ett smalt segment av lagen, lägga till den till andra befintliga legitimationsuppgifter eller få globala referenser.

  Vad är en LLM i jämförande lag? Många elever är dragna till denna grad för sitt globala perspektiv. Graden är också användbar för dem som hoppas att våga sig in i akademin. I allmänhet ger en LLM i jämförande lag en titt på skillnaderna mellan kulturella eller politiska rättssystem, traditioner, regler och förfaranden. Graden tenderar att vara tilltalande för dem från många länder, som leder till olika klassrum och ger ett värdefullt djup till konversationer, studier och förståelse.

  Kandidater med en LLM i jämförande lag tenderar att ha ett globalt perspektiv, och en uppskattning av kulturella skillnader kan hjälpa yrkesverksamma att interagera med andra personligen och professionellt. Slutligen finns det också flerspråkiga program som gör det möjligt för akademiker att stärka sina främmande språkkunskaper.

  Faktorer som påverkar programkostnader tenderar att vara själva skolan, universitetets prestige, programmets längd och institutionens plats. Personer som söker ett LLM-program borde noggrant undersöka sina alternativ.

  Det breda fokuset på denna grad ger stor flexibilitet när det gäller karriär. Kandidater från en LLM i jämförande studier tjänar ofta en kvalifikation som är nödvändig för arbete i internationell människorättslag, internationell affärsrätt och internationell folkrätt. Kandidater har ofta funnit arbete i företag med inriktning på utländsk rätt, som arbetar som förespråkare i internationell straffrätt, eller som rådgivare till globala företag inom internationell handel.

  Att tjäna en LLM i jämförande studier kan öppna dörrarna till en lukrativ och uppfyllande internationell juridisk karriär. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.