Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 11 Deltid Masterexamina i juridik  (LLM) Program i Mänskliga rättigheter i Storbritannien 2023

11 Deltid LLM Program i Mänskliga rättigheter i Storbritannien 2023

Översikt

Vad är mänskliga rättigheter?
Human Rights Law är en gren av lagen som handlar om skydd av grundläggande mänskliga rättigheter och friheter. Dessa rättigheter och friheter finns inskrivna i olika internationella fördrag och konventioner, såsom den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Mänskliga rättigheter omfattar också nationella lagar och konstitutioner som garanterar dessa rättigheter och friheter.

Vilka jobb kan jag få med en Human Rights Law examen?
Advokater för mänskliga rättigheter arbetar för att skydda och främja mänskliga rättigheter för individer och grupper. De kan arbeta för regeringar, internationella organisationer, icke-statliga organisationer, eller privata företag. Deras arbete kan handla om att undersöka och skriva om människorättsfrågor, tvister vid nationella och internationella domstolar, eller ge klienter råd om mänskliga rättigheter.

Varför är det viktigt att studera mänskliga rättigheter?
Mänskliga rättigheter är viktigt eftersom det är rättsorganet som skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och friheter. Dessa rättigheter och friheter är väsentliga för varje människas värdighet och välbefinnande, och de utgör hörnstenen i varje demokratiskt samhälle. Utan ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter, samhällen kan lätt glida in i auktoritärism, bigotteri, och förtryck. Det är därför det är så viktigt för alla att ha en grundläggande förståelse för de mänskliga rättigheterna och de lagar som skyddar dem. Mänskliga rättigheter spelar också en viktig roll för att främja fred och stabilitet runt om i världen. Genom att upprätthålla alla människors grundläggande rättigheter, oavsett nationalitet eller etnicitet, Human Rights Law hjälper till att förhindra konflikter och bygga broar av förståelse mellan olika kulturer. Att studera mänskliga rättigheter är därför viktigt för alla som vill arbeta för rättvisa och fred i världen. Det är också ett viktigt verktyg för alla som vill hålla sin regering ansvarig för dess handlingar, eller utmana diskriminering och bigotry i sitt eget samhälle.

Vad ska jag studera under min Human Rights Law examen?
Grader för mänskliga rättigheter täcker vanligtvis ett brett spektrum av ämnen, inklusive internationell lag om mänskliga rättigheter, Konstitutionell lag, och medborgerliga och politiska rättigheter. Kurserna kan också fokusera på specifika frågor som kvinnors rättigheter, barns rättigheter, eller dödsstraff. Studenterna kommer att lära sig om den rättsliga ramen för skydd av mänskliga rättigheter, samt praktiska färdigheter som juridisk forskning, försvar, och förhandlingar.

UK, Storbritannien är mer än 300 år gammal och består av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Storbritannien har varit ett centrum för lärande för de senaste 1000 åren och har många gamla och framstående universitet. Utländska studenter utgör en betydande andel av studenterna vid brittiska universitet.

En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.

Deltidsinlärning gör att man kan få en examen eller examen även om man inte kan gå i skolan på heltid. Man kan lära sig i sin egen takt, successivt samla poäng som räknas till en slutlig examen.

Läs mer

Filter

  • LLM
  • Storbritannien
  • Studier i juridik
  • Lagstiftning om mänskliga rättigheter
  • Mänskliga rättigheter
  • Deltid
Studiefält
  • Studier i juridik (11)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat