Keystone logo

2 LLM Program i Studier i juridik Tvistlösningsstudier Mediation i Birmingham, Storbritannien för 2024

Filter

Filter

  • LLM
  • Storbritannien
  • Studier i juridik
  • Tvistlösningsstudier
  • Mediation
  • Birmingham
Studiefält
  • Studier i juridik (2)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular study format

LLM Program i Studier i juridik Tvistlösningsstudier Mediation

Birmingham är hem till sex universitet, största högskola för fortbildning i Storbritannien, tre handelshögskolor och tre religiösa högskolor utbildning. Det är inte konstigt att det är den näst folkrikaste brittisk stad, annat än London.

Vad är medling?
Medling är en process där alla parter i en tvist samlas, underlättas av en medlare som hjälper dem att utforska alternativ för att lösa sina meningsskiljaktigheter och nå en överenskommelse. Medlarna fattar inte beslut för disputanterna, utan försöker istället hjälpa dem att nå sin egen lösning på problemet. Medling används ofta när individer som är inblandade i en konflikt frivilligt är villiga att delta i processen, det har varit framgångsrikt även där en eller flera av parterna är fientliga mot att aktivt delta i medling.

Medling sker vanligtvis utanför domstolssystemet så att den kan ses som konfidentiell och icke-offentlig, även om lagar skiljer sig från jurisdiktion till jurisdiktion om huruvida tvister måste gå till medling innan de väcks till domstol. Kostnaden för medlingen delas mellan de parter som är i konflikt, och dessa avgifter kan vara lägre än vad det skulle ha kostat för var och en av dem att anställa sina egna advokater för att hantera ärendet om de hade tagit det till domstol.

Medlingsjobb
Medlarroller inkluderar, juridiska medlare som har genomfört domstolsgodkända utbildningsprogram, förlikningsmedlare som hjälper människor att lösa tvister utanför domstolen, eller ärendehanterare som främst fokuserar på att hjälpa människor att förbereda sig för sina medlingssessioner.

Varför är det viktigt att studera medling?
De färdigheter som lärs i medling, såsom aktivt lyssnande och förmågan att kommunicera bra med andra, är allmänt tillämpliga på andra livsområden. Utbildningen för denna typ av medling är ett utmärkt sätt för juriststudenter att förbättra sin kommunikations- och problemlösningsförmåga innan de fortsätter att utöva juridik.

Vilka är fördelarna med att studera medling?
En medlingsutbildning krävs enligt lag inte för att bli medlare, men det kan vara till nytta för dem som vill bedriva detta område. Deltagande i en medlingskurs visar ett intresse för att hjälpa andra att lösa tvister och visar att individen har viss kunskap om hur medling fungerar. Dessutom, efter att ha genomgått en medlingskurs kan göra en individ mer marknadsförbar inom detta allt populärare praktikområde.

Vad ska jag studera under min medlingsexamen?
En examen i medling kommer att introducera eleverna till hur människor löser konflikter fredligt, med särskild uppmärksamhet åt hur medling kan användas för att undvika domstolsprocesser. Studenter utsätts för olika stilar av tvistlösning så att de har en bättre uppfattning om vilken typ som fungerar bäst för varje situation. De lär sig också om juridiska frågor relaterade till medling och hur den kan användas som ett alternativ till rättstvister.

UK, Storbritannien är mer än 300 år gammal och består av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Storbritannien har varit ett centrum för lärande för de senaste 1000 åren och har många gamla och framstående universitet. Utländska studenter utgör en betydande andel av studenterna vid brittiska universitet.

En LLM eller en så kallad Master of Laws är en akademisk examen som är populär bland studenter som redan har en grundexamen i juridik och som vill utbilda sig vidare inom ett visst juridiskt ämnesområde. LLM-program är forskningsinriktade och varar vanligtvis i ett år.