Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 17 Masterexamina i juridik (LLM) Program i Medicinsk rätt 2023

17 LLM Program i Medicinsk rätt 2023

Översikt

LLM står för Legum Magister, och det är en magisterexamen för dem som vill fortsätta sin juridiska utbildning. Hälsa lag behandlar ett antal olika vård fasetter de rör juridiska frågor.

Du kanske undrar, vad är en LLM i hälsa? Programmet är inriktat på ett antal olika områden, såsom folkhälsa, avtalsrätt, medicinsk rätt, förvaltningsrätt, medicinsk felbehandling lag, och samtycke lag. Sökande till programmet bör ha en kandidatexamen i hälso- och sjukvård, lag, eller ett närliggande ämne.

Det finns ett antal fördelar för dem som tjänar deras LLM i hälsa. Den åldrande befolkningen fortsätter att växa i hela världen, och detta ökar efterfrågan på hälso- rättsliga specialister. Karriärer är förhärskande, och de är tillgängliga både nationellt och internationellt. De kunskaper som studenterna får också hjälper dem att lösa problem inom andra områden i livet.

På en heltid schema, kan en LLM i hälsa brukar tjänas på ett år.Kostnaderna för programmet kommer att variera beroende på land, skola och elev. Intresserade studenter bör kontakta skolan för deras val att avgöra vad deras ekonomiska förpliktelser kommer att bli.

Akademiker med en examen i hälsolagstiftningen kan välja mellan många dynamiska och olika karriärmöjligheter. Jurister med denna grad kan fokusera på karriärer i farmaci lag, medicinsk felbehandling, medicinsk etik, internationell folkhälso och psykisk hälsa lag. De kan arbeta bakom kulisserna, eller tillbringar sin tid i rättssalen, beroende på deras intressen och personligheter. Vård experter med sin LLM i hälsa kan arbeta i övre lägen nivå inom sjukvårdsadministration och bioetik.

De med fullspäckade scheman kan vara orolig för att få en LLM i hälsa kan vara för svårt. Men många skolor erbjuder nu möjlighet att ta många av de klasser online, och även erbjuda deltidsstudier.Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.

Läs mer

Filter

 • LLM
 • Studier i juridik
 • Medicinsk rätt
Studiefält
 • Studier i juridik (17)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat