Keystone logo

20 LLM Program i Studier i juridik Tvistlösningsstudier 2024

Filter

Filter

  • LLM
  • Studier i juridik
  • Tvistlösningsstudier
Studiefält
  • Studier i juridik (20)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

LLM Program i Studier i juridik Tvistlösningsstudier

En magisterexamen är en doktorsexamen som ofta bedrivs av forskare som redan har juris doktor eller jurister i juridik grad. En LLM fokuserar på ett specifikt område inom ett lagfält. De flesta LLM-program tar ett år att slutföra.

Vad är en LLM i Dispute Resolution Studies? Det är ett examensprogram som tittar på de tekniker och teorier som behövs för att lösa gemensamma tvister. Studenter kan lära sig om både adjudicative och konsensuella processer, eller de kan välja ett fokus inom sin examen. Det finns ingen bestämd kursstruktur för denna typ av LLM, men universitet kan erbjuda kurser som liknar alternativ tvistlösning, internationell kommersiell skiljeförfarande, förmedlingsteori och övning, konfliktkommunikations psykologi och tvistlösning och religion. Innan examen kan forskare kanske behöva slutföra en avhandling.

Liksom andra juridiska examen kan en LLM i tvistlösningsstudier få akademiker med de färdigheter och erfarenheter som de behöver för att vara framgångsrika advokater. Detta specifika ämnesområde förbättrar en studerandes förståelse av neutralt ansvar i medling, vilket kan göra honom eller henne till en bättre förespråkare. Deltagarna kan också förbättra sina kommunikations- och förhandlingsförmåga.

Kostnaden för en LLM kan variera från skol till skolan. Faktorer som ofta påverkar undervisningen inkluderar universitetet, skolans plats och programmets varaktighet. Sökande kan lära sig mer genom att kontakta skolan direkt.

De flesta elever som genomför en LLM i Dispute Resolution Studies-programmet har redan någon yrkeserfarenhet som advokater. Denna grad ger dem sedan en möjlighet att ta en ledarroll inom företaget. Vissa studenter använder denna utbildning för att bli medlingskonsulter, politiker för tvistlösning, domare av förvaltningsdomstolar, hörande tjänstemän, senior medlare, skiljedomare och tvistlösningskonsulter.

Oavsett var student bor, kan han eller hon kunna anmäla sig till denna typ av program. Universitet runt om i världen erbjuder LLM-program både online och på campus. Att lära sig mer är lätt. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.