Keystone logo

1 MLS Program i Studier i juridik Förvaltningsrätt Förvaltningsrätt i Amerikas förenta stater för 2024

Filter

Filter

  • MLS
  • Amerikas förenta stater
  • Studier i juridik
  • Förvaltningsrätt
  • Förvaltningsrätt
Studiefält
  • Studier i juridik (1)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular education type

MLS Program i Studier i juridik Förvaltningsrätt Förvaltningsrätt

Vad är förvaltningsrätt?

Förvaltningsrätt är den lag som reglerar verksamheten hos administrativa myndigheter. Statliga myndighetsåtgärder kan inkludera regelverk, dom, eller verkställighet av en specifik regleringsagenda. Förvaltningsrätt anses vara en gren av offentlig rätt.

Som en lag fokuserar förvaltningsrätten på de förfaranden och processer som administrativa myndigheter använder för att utföra sina funktioner. Det omfattar också rättigheter och skyldigheter för individer och enheter som interagerar med administrativa myndigheter.

Vad är karriärer inom förvaltningsrätt?

Det finns många olika typer av jobb som faller under paraplyet av förvaltningsrätten. Förvaltningsrättsliga domare, till exempel, presider över förhandlingar och fattar beslut i administrativa tvister. Andra förvaltningsrättsliga jobb inkluderar policyanalytiker, som utvecklar och utvärderar regeringens politik; regleringsadvokater, som ger kunder råd om hur man följer statliga bestämmelser; och lobbyister, som försöker påverka regeringen på uppdrag av sina kunder.

Varför är det viktigt att studera förvaltningsrätt?

Förvaltningsrätten är viktig eftersom den styr de administrativa myndigheternas handlingar, som spelar en stor roll i vår vardag. Administrativa myndigheter ansvarar för att upprätthålla lagar och förordningar, och de har ofta ett stort utrymme för skönsmässig bedömning i hur de gör det. Som ett resultat, Att förstå förvaltningsrätten kan hjälpa oss att förstå hur dessa byråer fungerar och vilka våra rättigheter är när vi interagerar med dem.

Vad ska jag studera under min examen i förvaltningsrätt?

För att få en examen i förvaltningsrätt, du kommer sannolikt att studera ämnen som konstitutionell rätt, avtalsrätt, och civilprocess. Du kommer också att lära dig om de förfaranden och processer som administrativa myndigheter använder för att utföra sina funktioner och kommer att få erfarenhet av att bedriva juridisk forskning och skriva juridiska underlag.

USA är fortfarande världens mest populära destination för internationella studenter. Universitet i USA dominerar världsrankingen och landet erbjuder också ett brett utbud av spännande studieplatser. Statliga universitetssystem subventioneras delvis av statliga regeringar, och kan ha många campus spridda runt om i staten, med hundratusentals studenter.

Studenter som vill fortsätta avancerade juridiska studier kan dra nytta av en magisterexamen i juridik eller MLS. Eftersom denna examen inte nödvändigtvis krävs för många karriärer kan det stå ut på en CV och ge en kandidat en fördel jämfört med andra sökande.