Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför flera olika Lag Program i Patientskadelagstiftning 2023

1 Lag Program i Patientskadelagstiftning 2023

Översikt

Vad är personskada lag?
Personskadelagen fokuserar på lagen som gäller fall av fysiska och psykiska skador. Det kan omfatta skador orsakade av motorfordon, medicinsk felbehandling, produktansvar, defekt konstruktion (byggnader), lokalansvar (skador på offentliga platser) eller vårdslöshet från en organisations eller individs sida.

Personskada Juridik karriär
Som personskada juridikstudent, du kommer att ha möjlighet att specialisera dig inom ett antal områden, Inklusive: Medicinsk felbehandling lag, Produktansvarslag, Skador på jobbet eller på offentliga platser (lokalansvar), Försäkringsersättning för skador orsakade av annan part.

Vad ska jag studera under min personskadeexamen?
Under din personskadeexamen kommer du att lära dig om en rad aktuella frågor, Inklusive: skadans art och orsakssamband, juridiskt ansvar för skador och kompensationssystem. Du kommer också att studera ett antal personskaderättsliga ämnen, såsom: skadeståndsrätt, straffrätt, konstitutionell rätt och bevisrätt.
Vilka är fördelarna med att studera personskada lag?
Det finns många fördelar med att studera personskada lag. En uppenbar fördel är att det erbjuder en hög nivå av arbetssäkerhet, med antalet personskadejobb som förväntas öka kraftigt under de kommande åren. Som examen vid personskada, du kan ofta hitta arbete i företag som specialiserat sig på personskaderätt, såväl som stora försäkringsbolag.

Läs mer

Filter

  • Studier i juridik
  • Civilrätt
  • Patientskadelagstiftning
Studiefält
  • Studier i juridik (1)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Närliggande studieområden