Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 3 PhD'er i juridik Program i Tvärvetenskaplig juridik 2023

3 PhD Program i Tvärvetenskaplig juridik 2023

Översikt

En doktor i filosofin är en doktorsexamen och tjänar ofta som högsta akademiska utmärkelse på universiteten runt om i världen. Att delta i en doktorsavhandling program, måste eleverna redan ha genomfört någon högskoleutbildning.

Vad är en Ph.D. i tvärvetenskaplig lag? Detta ämnesområde ser på vilken roll lagen kan spela i andra discipliner utanför den juridiska världen. Programmen kan titta på den intellektuella historien av lagen och den roll det spelar inom humaniora, samhällsvetenskap och konst. Tvärvetenskaplig lag kan ha en nationell, internationell eller lokal aspekt. Den exakta läroplanen för graden kan variera från skola till skolan. Till exempel kan vissa universitet kräva att eleverna slutför kursen medan andra helt enkelt behöver undersökningar. Exakta kurser kan också skilja sig, men kan likna lag och miljö, juridiska studier av konsten och juridisk skrivning.

Att studera tvärvetenskaplig lag kan vara till nytta för många studenter. Inte bara kan det leda till en högre startlön, men det kan också ge akademiker grunden som behövs för att ha meningsfullt personligt liv. Deltagarna får ofta viktiga färdigheter, inklusive organisation, forskning och kritiskt tänkande.

Det finns ingen universell kostnad för en doktorsavhandling. program. Det finns mycket variation mellan skolor, delvis för att den här graden kan ta tre till sex år att tjäna. Sökande bör kontakta universitet direkt för en uppskattning.

En doktorand i tvärvetenskaplig lag kan leda till ett brett utbud av karriärer. Studenter med denna utbildning skriver ofta in fält utanför de normala juridiska disciplinerna. Arbetsuppgifterna kan dock bero på studenternas intressen, tidigare utbildning och arbetshistoria. Vissa akademiker fortsätter att bli journalister, museirektörer, patentansvariga, advokater, professorer, forskare, rådgivare och konsulter. De flesta forskare med doktorsexamen fortsätt inte sin utbildning, men vissa kan välja att bedriva en annan doktorsexamen eller magisterexamen.

Visste du att du kan studera tvärvetenskaplig lag på doktorandnivå på skolor runt om i världen? Oavsett om du vill ha en online- eller campusupplevelse, leta efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • PhD
  • Studier i juridik
  • Juridikstudier
  • Tvärvetenskaplig juridik
Studiefält
  • Studier i juridik (3)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat