Läs den officiella beskrivningen

Den Center for International Legal Studies - CILS / Center - är en ideell lag forskning, utbildning och utbildningsanstalt, säte och verksamhet som ett allmänintresse samhälle enligt österrikisk lag. Dess internationella huvudkontor har varit i Salzburg, Österrike sedan 1976. Dess huvudsakliga syfte är att främja och sprida kunskap bland medlemmar av det internationella rättsväsendet.

CILS har flera seminarier varje år i Europa, Nord- och Sydamerika, Afrika, Asien och Mellanöstern. Dessa konferenser och möten har certifierats för CLE / CPD kredit genom lag Society of England och Wales, det nederländska advokatsamfundet, staterna Kalifornien, New York, Texas, och andra stater bygger på ömsesidighet.

Den Center for International Legal Studies har utvecklats, samordnat och publicerat mer än 100 juridiska forskningsprojekt sedan 1977.

Nästan 5000 advokater i världen har erkänt för deras bidrag till CILS projekt. Mer än 300 har anslutit sig till CILS kongress Fellows. Andra uppskattade akademiker och praktiker stödja Center som fullvärdiga och hedersmedlemmar och associerade medlemmar.

Centrets internationell rättslig praxis Praktikprogram placerar unga jurister och juridikstuderande i utbildning positioner med advokatbyråer i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Afrika. Dessa praktikanter kan också få kredit i deras lag skolor "JD eller LLM program och CILS har även institutionellt samarbete med flera lag skolor för detta ändamål.

Genom sin gästprofessorer Program, Center ställer erfarna utövare i besökande professurer vid institutioner i Östeuropa och de forna Sovjetrepublikerna. Mer än 300 ledande advokater har tagit upp nästan 700 möten sedan programmet inleddes 2006.

FDI2015xs

I samarbete med Lazarski University, Warszawa, Boston University och Eötvös Loránd-universitetet, Budapest, erbjuder centret en LLM i transnationella handelsbruk, för jurister och praktiker. LLM kräver tillfredsställelse av 21 poäng under en period på två till tre år. Cykler I och II undervisas i Budapest, Ungern och cykel III lärs ut i Warszawa, Polen.

Den Center for International Legal Studies organiserar och har grundat tillsammans med SULS, Pusl, DIS och KCL, utländska direktinvesteringar International Arbitration Moot, premiären investerare State skilje omtvistad konkurrens.

Centret äger och förvaltar International Business Law Consortium, en allians av utvalda oberoende advokatbyråer hjälper varandra betjäna sina kunder internationellt.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kurs

Center for International Legal Studies

3-kreditkursen "Erkännande av utländska domar" innefattar faktiskt två separata förfaranden, "erkännande" av en utländsk dom och "verkställighet" av den dom som grundas p ... [+]

Erkännande av utländska domar

3-kreditkursen "Erkännande av utländska domar" innefattar faktiskt två separata förfaranden, "erkännande" av en utländsk dom och "verkställighet" av den dom som grundas på den status som den beviljats ​​av en inhemsk domstol. I ett erkännandeförfarande är en domstol i ett land ombedd att acceptera ett rättsligt beslut av en domstol i ett "utländskt" land och att utfärda en dom i huvudsak identisk form utan att ompröva meriterna i den ursprungliga rättegången. Om en erkänd utländsk dom är en pengestämning och gäldenären har tillgångar i den mottagande jurisdiktionen, kommer den framgångsrika domstolen att få tillgång till alla de verkställighetsåtgärder som finns i erkännandelandet för att verkställa domen. Den globaliserade ekonomin resulterar i att domar också globaliseras. Gränsöverskridande verksamhet ger upphov till gränsöverskridande tvister. Gränsöverskridande tvister ger upphov till gränsöverskridande erkännande och verkställighetsförfaranden. Administrativ avgift - 90 USD.... [-]

Österrike Salzburg Ungern Budapest Polen Warsaw Kina Shanghai  + 4 Mer
Oktober 2019
Engelska
8 veckor
Internet
Läs mer på svenska
Center for International Legal Studies

"2" -kursens "stjärna" är Aguinda v. Chevron, ett fall som inleddes 1993 i New York och fortsatte genom domstolarna i Ecuador, Brasilien. Argentina, Kanada, Nederländerna ... [+]

Fallstudie på gränsöverskridande grunder

"2" -kursens "stjärna" är Aguinda v. Chevron, ett fall som inleddes 1993 i New York och fortsatte genom domstolarna i Ecuador, Brasilien. Argentina, Kanada, Nederländerna och Gibraltar. Dess långa och torterade historia - inklusive flera skiljedomsförfaranden i Haag och 23 upptäcktsförfrågningar i federala domstolar i 10 stater i Förenta staterna - ger en grund för att lära sig USAs Alien Tort Claims Act, Förenta staternas Racketeer och Corrupt Organizations Act , Tredjeparts litigation Financing, American Discovery, Bilaterala Investment Treaties och Extraterritorial tillämpning av lag. Administrativ avgift - 60 USD.

Center for International Legal Studies... [-]
Österrike Salzburg Ungern Budapest Polen Warsaw Kina Shanghai  + 4 Mer
Oktober 2019
Engelska
8 veckor
Internet
Läs mer på svenska
Center for International Legal Studies

Denna 1-kreditkurs ger en undersökning av det amerikanska rättssystemet, hur det är organiserat och hur det fungerar. ... [+]

Introduktion till USA: s rättssystem

Denna 1-kreditkurs ger en undersökning av det amerikanska rättssystemet, hur det är organiserat och hur det fungerar. Det är särskilt relevant för läktare och för advokater som inte är kvalificerade i USA. Kursens syfte är att ge en kort introduktion till det amerikanska rättssystemet. Det är inte tänkt att - och med största försiktighet inte - göra dig till en expert i amerikansk lag. Det är bäst att betrakta som en utgångspunkt och inbjuder dig att noggrant utforska områden av särskilt intresse för dig i vilket är ett komplext rättssystem som består av många, många lagar - federala och statliga - många, många domstolar - även federala och statliga. Och många, många spelare - särskilt de många, många amerikanska advokater, varav 1,3 miljoner. I denna kurs kommer vi att ta kontakt med Förenta staternas konstitution, regeringens struktur, domstolarnas organisation och funktioner och flera fall. Administrativ avgift - 30 USD.... [-]

Österrike Salzburg Ungern Budapest Polen Warsaw Kina Shanghai  + 4 Mer
Oktober 2019
Engelska
8 veckor
Internet
Läs mer på svenska

LLM

Center for International Legal Studies

Fem institutioner organiserar LL.M. i gränsöverskridande handelspraxis. Center for International Legal Studies (Salzburg, Österrike) har mer än 5000 advokatmedlemmar över ... [+]

Fem institutioner organiserar LL.M. i gränsöverskridande handelspraxis . Center for International Legal Studies (Salzburg, Österrike) har mer än 5000 advokatmedlemmar över hela världen. Juridiska fakulteten vid Lazarski University (Warszawa, Polen) har rankat första bland polska högskolestudier de senaste sju åren. Eötvös Loránd Universitet (Budapest, Ungern) grundades 1635, rankas som den ledande juridiska fakulteten i Ungern. Centrum för finansiell lag och politik vid Lixin University är baserad i Shanghai, Kina, Boston University School of Law (Boston, Massachusetts) grundades 1872 och rankas i topp 25 av mer än 200 lagstadier ackrediterade av American Bar Association.

... [-]
Ungern Budapest Polen Warsaw Kina Shanghai  + 2 Mer
Oktober 2019
Engelska
Deltid
1 - 5 år
Campusstudier
Internet
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Location address
CENTER FOR INTERNATIONAL LEGAL STUDIES
Matzenkopfgasse 19

Salzburg, Salzburg, 5020 AT
Location address
Budapest, HU
Location address
Warsaw, Masovian Voivodeship, PL
Location address
Shanghai Lixin University of Accounting and Finance
Shanghai, Shanghai, CN