Ghent University Law School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

bygga

Gents universitet är en företagsam universitet med en internationell vädjan. Vårt motto är "Våga tänka": där 37.000 studenter och 8.000 anställda uppmuntras att anta ett kritiskt tänkande förhållningssätt. Pluralism och socialt engagemang är hörnstenarna i vår filosofi, precis som mångfald, delaktighet och självständigt tänkande.

Även om deltagande i LLM-program kräver tillräckligt finansiellt stöd, är beslut om antagning uppnås oberoende av den sökandes personliga finansiella medel. De efterföljande beslut när det gäller ekonomiskt stöd kommer att tillåta elever som behöver externt finansiellt stöd för att bedöma den ekonomiska genomförbarheten av deras ansökan.

Gents universitet är ett av de ledande högskolor och forskningsinstitutioner i de låga länderna. Beläget i en historisk, studentvänlig stad i den kulturella och ekonomiska navet i Europa, är universitetet i Gent en aktiv partner i ett stort antal nationella och internationella utbildnings-, vetenskapliga och industriella samarbetsnätverk. Även Ghent University är officiellt en nederländskspråkiga universitet, är engelska talas av både elever och personal. Dessutom kan internationella studenter välja ett brett utbud av engelska kurser och program som denna LLM programmet.

Ghent universitetets 11 fakulteter består av 125 institutioner, erbjuder hög kvalitet, forskningsbaserade program i ett brett spektrum av akademiska discipliner. Den internationella studenter (11,5%) vittnar om kvalitet och mångfald i Gent universitets utbildning och forskning. Ghent University är 62nd bästa universitet på Shanghai ranking 2016. Alla dessa faktorer, i kombination med en stark internationell inriktning, gör Ghent University en topp-ranking universitet i Europa.

The Law School

peoppe

Den Law School ligger i det historiska centrum av staden Gent. Medan ockuperar ett antal historiska byggnader från sjuttonde och nittonde århundradena har det moderna undervisningslokaler, inklusive utmärkta bibliotek och välutrustade datoranläggningar.

Det officiella undervisningsspråket är nederländska, förutom specifika engelska forskarutbildning som LLM program.

Fakulteten består av mer än 80 professorer och cirka 90 assistenter som, utöver undervisning, är i stor utsträckning ägnar sig åt forskning, skriva, föreläsnings och public service. Många av dess medlemmar har ett internationellt rykte inom sitt specialområde, delta i nationella och internationella projekt och uppmanas som experter i beredningen av den allmänna ordningen. I LLM programmet, flera utländska professorer med internationellt rykte förstärka fakultet för specifika kurser.

Gent Law School är ett EU "Jean Monnet Centre of Excellence", erkänd för sin expertis och sina tillgängliga resurser för Europeiska unionens lagstiftning. Med EU: s institutioner i dess närhet, Ghent Law School erbjuder alla de faciliteter som behövs för en fördjupad undersökning av lagstiftning och praxis i Europeiska unionen och internationell affärsjuridik. Studenter kan också dra nytta av det utmärkta biblioteket, som fungerar som ett europeiskt dokumentationscentrum.

Med en student befolkning på cirka 4000 studenter är Ghent University Law School för närvarande en av de största advokat skolor i både Flandern och Belgien. Många av dess alumner spela en framträdande roll inom rättsväsendet som regeringstjänstemän, domare, medlemmar av nationella och internationella advokatbyråer eller som juridikprofessorer vid andra belgiska och utländska universitet.

Ghent University Law School räknar bland sina alumner tidigare belgiske premiärministern och ledare för ALDE partiet, Guy Verhofstadt och andra prominenta ministrarna i belgiska federala regeringen och flamländska regeringar, medlemmar i kassationsdomstolen, författningsdomstolen och statsrådet i Belgien.

För mer information om Ghent University Law School, besök www.ugent.be/re.

Programmet

LLM

LLM Programmet består av tre specialiserade LLM är ute som blivande doktorander kan välja mellan, nämligen antingen:

 • LLM i internationell och europeisk rätt; eller
 • LLM i International Business Law; eller
 • LLM i Europeiska unionens lagstiftning.

Den särskilda arten av programmet gör det möjligt för eleverna att utveckla specifika färdigheter och kunskaper i de snabbt växande områdena i EU: s lagstiftning. De tre LLM program ger studenterna möjlighet att designa sin egen kurs av studier i enlighet med deras prioriteringar karriär. Det ger dem möjlighet att få kompetens på många relevanta och aktuella frågor i internationell rätt. Men även om kurserna kanske specialiserade och skräddarsydda efter behoven hos eleverna, vad de har gemensamt är att alla tre LLM program är idealiska för studenter från länder utanför EU som behöver en grundlig bakgrund i EU-förordning och för dem från inom EU som vill fly den provinsiella studien av nationell lagstiftning.

Kort sagt, bildar Ghent University Law School LLM program är en viktig inkörsport för advokater och proffs som behöver kunskaper om EU: s lagstiftning och / eller EU: s institutioner för deras karriärutveckling. För ytterligare information avseende var och en av de specialiserade kurser, är studerande uppmanas att besöka LLM programmets officiella hemsida.

Ansök om läsåret 2017-2018 från 1 oktober 2016 via http://www.law.ugent.be/llm/application-form!

Höjdpunkterna i programmet

Gent Law School LLM program se till att nya karriärinriktade fritidsaktiviteter läggs årligen till LLM studier vid universitetet i Gent, så att av stärka ditt CV (för dig att säkra ett intressant jobb på europeiska eller internationella institutioner och organisationer, framträdande lag och konsultföretag).

Praktisk Course "Skills for Lawyers"

Denna kärna LLM kurs har ursprungligen tänkt att utveckla kompetensen hos juridikstudenter och förbättra deras flyt och skrivkunnighet i läsning, rådgivning, använda och skriva juridisk engelska, samt att utveckla kommunikation och presentationsteknik. Numera denna kurs blir alltmer spännande och praktiskt!

De uppgraderade "Skills for Lawyers" Kursen består av följande block:

 • Mastering juridisk engelska och juridiska forskning och presentationsteknik för advokater
 • Öva som en internationell jurist och få veta om livet på en advokatbyrå
 • Snabbkurs seminarium om affärsavtal Drafting
 • Förhandling och medling
 • Föredragsserie av ledande advokater, politiker och ekonomer från hela världen.

Ger dig kunskaper, färdigheter och tekniker för att imponera på din arbetsgivare från den första dagen på jobbet - det är vad vi strävar efter!

Deltagande i Moot domstolar

Från och med läsåret 2016-2017 och framåt våra LLM studenter har fått en exceptionell möjlighet att delta i Moot domstolar som en del av deras officiella läroplaner.

Få lite förstahandserfarenhet på inlaga och bevisa att du är en motiverad och engagerad elev genom att delta i en av de följande Moot Court Tävlingar:

 • European Law Moot Court
 • Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Court
 • Ph. Jessup International Moot Court Competition.

Summer Intern Schema

Våra LLM program försöker att kontinuerligt fungera som en plattform för ett steg framåt i karriären för våra studenter: vi erbjuder några karriärinriktade föreläsningar och coaching till våra LLM studenter för att bättre förbereda dem för olika ansökningsprocesser och intervjuer som leder till potentiell internationell sysselsättning . Vi erbjuder också våra LLM studenter möjligheter till nätverkande under olika gästföreläsningar och evenemang.

Från och med läsåret 2016-2017 inför vi en en månad sommar (obetald) praktikprogram för topp-tre LLM studenter. De hårt arbetande studenter som har uppnått de bästa-poäng och imponerade professorerna med deras motivation att lyckas kommer att erbjudas en chans att praktikant i Gent Law School, advokatbyråer och icke-statliga organisationer!

Mentorskapsprogrammet

Vi har lanserat det här programmet så att du kan diskutera dina karriärplaner och få några råd från våra ljusa och erfarna alumner som kommer och dela sina kunskaper och praktisk erfarenhet med dig, advokater-in bildande, genom olika föreläsningar och coaching!

Behörighet

Studenter är berättigade till antagning om de uppfyller följande kriterier antagnings:

 • Att ha en juristexamen, det vill säga den grad att i ursprungslandet gör en rätt att utöva de jurister. Studenter i sista året av grundutbildningen kan tillkomma och kan villkorligt antagen, med förbehåll för slutförandet av sin examen.
 • I undantagsfall, efter en undersökning av deras läroplanen och med hänsyn till deras förvärvade befogenheter kandidater som inte har en juristexamen kan också antas. I ett sådant fall får upptagande bli föremål för begränsningar när det gäller de kurser som ska följas.
 • Att presentera bevis på tillräckliga kunskaper i engelska (Gäller alla icke-engelska som modersmål. Vi kräver ett visst antal poäng av 560 för papper TOEFL, 95 för Internetbaserad TOEFL eller 7 för IELTS. Det finns dock en möjlighet att få ett undantag för potentiella kandidater som har genomgått en undersökning under minst ett år (motsvarande 60 hp) vid en engelsktalande högskola (mot uppvisande av en respektive handling som styrker slutförandet av ett sådant program )).
 • Att ha tillräckligt finansiellt stöd, enligt vad som anges i ansökningsformuläret, antingen genom personliga finansiella medel eller via ekonomiskt stöd. Observera att studieavgiften för LLM programmet är 5424,10 euro.
 • För att ansöka om antagning till LLM program med alla nödvändiga dokument.

Ansökningsprocessen för läsåret 2017-2018 kommer att vara öppen från och med den 1 Oktober 2016! Ansök här: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE

Urvalsprocessen koordineras av Law School: s internationella kommitté. Vid antagningen, tar kommittén hänsyn till akademiska potential, allvaret i syfte och motivation. Val är en hyllning, inte bara till tidigare resultat av den sökande utan också för hans / hennes tros förmåga att prestera väl i en krävande LLM program och bidra till LLM gruppen.

Ghent Law School inte diskriminerar någon sökande på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning, civilstånd, handikapp, inkomst eller personliga ekonomiska medel.

Även om deltagande i LLM programmet kräver tillräckligt ekonomiskt stöd, är beslut om antagning uppnås oberoende av den sökandes personliga finansiella medel. De efterföljande beslut när det gäller ekonomiskt stöd kommer att tillåta elever som behöver externt finansiellt stöd för att bedöma den ekonomiska genomförbarheten av deras ansökan.

Undervisning och avgifter

Ghent University är ett statligt universitet, och dess politik är att hålla undervisning till ett minimum (för LLM programmet är det 5424,10 euro). Men ger universitetet några master Grants kan vars detaljer finns på webbplatsen för universitetet.

LLM programmet i sig har ingen finansiering för stipendier för att stödja levnadskostnaderna i Gent. Å andra sidan, inte LLM programmet erbjuder ett begränsat antal stipendier (http://www.law.ugent.be/llm/news/ghent-llm-scholarship-fund-launched-apply-now) eller partiell / full undantag undervisning, beroende på sina budgetgränser och på behovet av de sökande.

(Den stipendiefond syftar till att stödja begåvade och motiverade sökande som inte har råd att täcka kostnaderna för sina studier. Stipendierna kommer att täcka endast LLM terminsavgift. Den exakta mängden av ett stipendium kan variera beroende på behoven hos den sökande och tillgängliga medel. Resor och uppehälle omfattas inte.) Det är dock viktigt att förstå att de ekonomiska begränsningarna minskar typiskt antalet stipendier / undantag till en nivå långt under deras efterfrågan. Sökande därför starkt uppmanas att vara ekonomiskt självförsörjande, antingen genom personliga medel eller genom tredje part är inblandad.

Beslut om universitetet finansiellt stöd fattas efter beslut om antagning.

Ekonomiskt stöd

LLM kandidater uppmanas att undersöka vägar för finansiellt stöd utanför LLM programmet. Det bör understrykas dock att LLM programmet inte kan erbjuda någon teknisk eller logistiskt stöd till dessa externa ansökningsprocesser, annat än rekommendationsbrev och / eller bekräftelser av ansökan eller val, där så krävs.

Plats

grad

Att studera i Gent är verkligen att arbeta i hjärtat av Europa! Bryssel och dess många EU-institutioner är bara en kort, bekväm och praktisk tågresa bort. Haag, Luxemburg och Strasbourg alla stora institutionella huvudstäder i sin egen rätt är alla mindre än en dagsutflykt härifrån, och tillsammans med Bryssel kommer vi att besöka de flesta av dem under din vistelse. Och naturligtvis, för er som vill utforska de stora metropolerna i Europa, är Gent en fantastisk gateway.

Med direkt tillgång till Europas höghastighetståg järnvägsnätet och med en stor internationell flygplats nästan till hands, kommer du att kunna besöka Paris, London, Berlin och många fler spännande resmål vid släpp av en hatt. Vi kommer att hålla dig sysselsatt, men du kommer också att ha tid att upptäcka några av Europas stora städer i din egen bekvämlighet och kommer minsta möjliga krångel.

Ghent Law School ligger vid Universiteitstraat 4-6, 9000 Gent, Belgien. Huvud administrativ byggnad i Gent universitet, rektoratet, ligger vid Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, Belgien.

Logi

Med sitt universitet och andra lärosäten, staden Gent hyser en student befolkning på cirka 50.000. Bostadsmarknaden är därför förståeligt utsträckt. För inkommande utländska studenter att hitta lämplig bostad är helt genomförbart men kan kräva viss ansträngning och flexibilitet. Det finns i huvudsak två sätt att hitta lämpliga bostäder: genom den privata marknaden, eller via Studentboende.

Om du väljer universitetshuset, kommer rum att göras tillgängliga från September 16 och framåt. Du kan begära boende i universitetets residens efter tillträde till LLM programmet. Betala din icke återbetalningsansökningsavgift efter ankomsten till programmet ger bostäder avdelningen möjlighet att godkänna ditt boende i universitetets residens. Men bara ett antal rum reserverade för LLM studenter och hyrs för av begäran och betalning.

Studentliv

Vårt universitet och Law School har utbytesprogram med flera universitet över hela världen. Juridisk fakultet lockar hundratals utländska studenter varje år. Din LLM klass kommer att återspegla den kulturella mångfalden. Dina LLM professorer och lektorer kommer att omfatta besöka internationella experter. Din LLM erfarenhet i Gent kommer som ett resultat av att vara mycket mer än en akademisk utbildning. Det kommer också att vara en gång-in-a-lifetime kulturell upplevelse. Du kommer att möta, studera och leva, med intressanta och duktiga människor från hela världen. Du kommer att lämna denna plats en berikad och upplyst människa med en bättre förståelse av dagens värld och med obligationer och band som korsar många gränser. För mer fotovisningar, besök vår sida FB där vi uppdaterar ofta med värdefulla tips och pågående verksamhet - akademiska och extracurricular både: www.facebook.com/llmugent.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se Law LLM » Se MSc:er »

Program

Skolan erbjuder också:

LLM

LLM i internationell affärsjuridik

Campusstudier Heltid 10 månader September 2019 Belgien Ghent

Den LLM i International Business Law är ett flaggskeppsprogram för studenter som vill specialisera sig på [+]

Den LLM i International Business Law är ett flaggskeppsprogram för studenter som vill specialisera sig på de folkrättsliga aspekterna av affärspraxis i vår globaliserade värld. Samtidigt som man tillåter en viss grad av personligt val, styr den studerande mot de centrala rättsliga byggstenar i internationell affärsjuridik, garanterar en avancerad examen med ett verkligt mervärde i en affärsorienterad karriär. I Gent LLM i International Business Law tillåter eleverna att få fördjupad kunskap om alla övningsområden och syftar till framtida eller redan erfarna advokater och bolagsjurister som behandlar kommersiella, företags, värdepapper och bank juridiska frågor samt internationella ekonomiska lag. Programmet kombinerar expertkompetensen hos sina professorer med erfarna utövare inom områden som M & A, immateriell äganderätt och skiljeförfarande för att ge dig praktisk erfarenhet. Samtliga kurser i LLM fokusera antingen på EU-omfattande lagstiftning eller använda en komparativ rätt strategi. Programmet är idealiskt för studenter från länder utanför EU som behöver en grundlig bakgrund i EU-förordning och för dem från EU som vill fly den provinsiella studie av nationell rätt. ANMÄRKNING: Ansökningsförfarandet för läsåret 2018-2019 är öppet sedan 01 oktober 2017 (kommer att vara öppet till den 1 juni för de sökande som inte behöver visum och 1 mars för alla sökande som behöver visum).... [-]


LLM i internationell och europeisk rätt

Campusstudier Heltid 10 månader September 2019 Belgien Ghent

LLM programmet i European Law är tillägnad den rättsliga miljön i Europeiska unionen. Denna miljö består av EU-lagstiftningen som sådan, utan också mot internationell rätt och medlemsstat [+]

LLM i internationell och europeisk rätt erbjuder ett mycket brett spektrum av alternativ för studenter med en internationell karriär eller forskningsinriktning. Det gör att studenter kan handplockar kurser från en mängd frågor av Europa (EU) eller internationella relevans, möjliggör en utbildning anpassad till deras personliga intressen och karriär behov. Ghent University Law School har ett brett utbud av engelska språkkurser på ett stort utbud av europeiska och internationella rättsliga frågor. LLM Programmet ger studenterna möjlighet att designa sin egen kurs för att studera enligt sina prioriteringar karriär. Det ger dem möjlighet att få kompetens på många relevanta och aktuella frågor i internationell rätt. För studenter som söker att i stort sett utveckla sina färdigheter och kunskaper för en karriär med en internationell dimension, erbjuder detta program på bästa möjliga personliga förberedelser. Samtidigt som eleverna att fokusera på särskilda ämnen av intresse, också fullt rymmer det behoven hos de elever som söker en allmän europeisk och internationell rätt utbildning. Med sin kombination av akademiska och praktiska färdigheter moduler, förbereder programmet studenterna för den internationella yrkeslivet som blir alltmer verklighet jurister över hela världen. ANMÄRKNING: Ansökningsförfarandet för läsåret 2018-2019 är öppet sedan 01 oktober 2017 (kommer att vara öppet till den 1 juni för de sökande som inte behöver visum och 1 mars för alla sökande som behöver visum).... [-]


LLM i unionsrätten

Campusstudier Heltid 10 månader September 2019 Belgien Ghent

Den LLM i Europeiska unionens lagstiftning presenterar det bästa av Gent Law School erkända expertis inom EU [+]

Den LLM i Europeiska unionens lagstiftning presenterar det bästa av Gent Law School erkända expertis inom EU-lagstiftningen för studenter som strävar efter att specialisera sig på lagen och institutioner i Europeiska unionen. Genom en noggrann kombination av obligatoriska grundläggande kurser och valbara specialkurser får eleven en allsidig hög nivå EU-rätt utbildning, samtidigt som en frihet att fokusera på personliga karriär eller forskningsbehov. I Gent Law School är en EU: Jean Monnet Centre of Excellence ", erkänd för sin expertis och sina tillgängliga resurser för Europeiska unionens lagstiftning. Med EU: s institutioner i sin närhet, Gent Law School erbjuder alla nödvändiga faciliteter för en fördjupad studie av lagstiftning och praxis i Europeiska unionen. Studenter kan också dra nytta av det utmärkta biblioteket, som fungerar som ett europeiskt dokumentationscentrum. Med en ständigt expanderande och ytterligare integrera Europeiska unionen, och i en allt mer global rättslig miljö, erbjuder LLM ytterligare en juristexamen som är avgörande på den internationella arbetsmarknaden. Den särskilda arten av programmet gör det möjligt för eleverna att utveckla specifika färdigheter och kunskaper i de snabbt växande områdena i EU: s lagstiftning. Kort sagt, bildar Ghent University Law School LLM program är en viktig inkörsport för advokater och proffs som behöver kunskaper om EU: s lagstiftning och / eller EU: s institutioner för deras karriärutveckling. Curriculum: http://www.law.ugent.be/llm/llm-european-union-law... [-]


Videoklipp

Introducing Ghent University

Kontakt

Ghent University

Adress, rad 1 Ghent University Law School Universiteitstraat 4
BE-9000 Ghent, Flanders, Belgien
Hemsida http://www.law.ugent.be/llm/
Telefonnummer +32 (0)9 264 97 00