Read the Official Description

Välkommen till Université libre de Bruxelles!

BRYSSEL, en stad på mänsklig skala

I hjärtat av Europa, Bara 1h20 med tåg från Paris, 1h30 från Amsterdam, och 1h50 från London och Köln, Brussels erbjuder alla fördelar med en huvudstad och livskvalitet en stor och livlig stad. Bryssel är hem till alla de stora EU-institutioner. Det är det officiella sätet för EU: s och många andra politiska och ekonomiska beslutsfattandet enheter, och ståtar med ett växande antal företag, organisationer och internationella experter.

Den långa traditionen av gästfrihet och utbyte i Europas grönaste huvudstad innebär besökare och bofasta kan njuta av en bred blandning av världens mat och musik, medan kultur gamar kan välja från en mängd museer och utställningar. Université libre de Bruxelles eller ULB ligger i hjärtat av staden, erbjuder också många kulturella, festliga och sportaktiviteter. De universitetsområden och omgivande områden är mycket attraktiva och ger precis den rätta blandningen mellan studier och fritid.

Mångkulturell och INTERNATIONAL

Som ett mångkulturellt universitet med en tredjedel av studenter och forskare från utlandet, Är internationella relationer en daglig verklighet för Université Libre de Bruxelles, precis som staden Bryssel själv, en av världens mest kosmopolitiska städer. Samarbete med universitet från hela världen har intensifierats i både utbildning och forskning, tack till stor del till de olika EU-program för rörlighet. Förutom program studenters rörlighet, erbjuder universitetet diverse integrerade program med utländska partnersInklusive gemensamma master och doktorsexamen. Flera av dessa program har fått det prestigefyllda Erasmus Mundus ackreditering.

Dess utåtriktat ståndpunkt när det gäller Europa och världen har resulterat i ett antal avtal, samarbeten och special partnerskap sätts upp med några av världens främsta universitet. Med många års erfarenhet på den internationella scenen, lanserade universitetet UNICA, ett nätverk av 45 ledande europeiska universitet som omfattar över en miljon studenter. Det är också en av grundarna av det internationella forumet för offentliga universiteten (IFPU). Institutionens internationalisering är förankrad med följande:

Gränsöverskridande samarbete med Nord-Pas-de-Calais (Lille) regionen i Frankrike En politik för Preferred Partners för att bygga gemensam, långsiktig, aktiviteter med ett tiotal institutioner (särskilt Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC i Vancouver, Fudan Shanghai) Flera specialiserade institutioner och centra inklusive Institut d'études européennes (Jean Monnet forskning pol), Solvay Bryssel Högskolan och Management, skolan för folkhälsa, Centrum för kanadensiska studier, tjeckiska studier, etc. En transatlantisk dialog och öppning till tillväxtländer

Under årens lopp, och trots begränsade resurser, ULB har kunnat behålla sin nivå av kvalitet och uppfylla sina offentliga och sociala ansvar. Universitetet anser att det kan bidra till att skapa en mer rättvis och demokratisk värld genom att bidra en förtroendefull relation, en kritisk dimension och opartiskhet som krävs i en globaliserad värld.

banbrytande forskning

Fyra vetenskapliga Nobelpris, en Fields Medal, tre wolfpriset och två Marie Curie Priserna är ytterligare bevis på universitetets lång tradition av kompetens.

Université libre de Bruxelles är en aktiv medlem av forskningsområdet och är inblandad i nästan 130 projekt finansieras av den 7: e europeiska ramprogram. Under de senaste åren har det erhållna 7 Starting Grants från det europeiska forskningsområdet (ERC) för att finansiera forskning i medicin, ekonomi, matematik, sociologi eller statsvetenskap, samt två Advanced Grant i artificiell intelligens och fysik. Dessutom är University Institute for European Studies erkänd som en "Jean Monnet europeiska forskningscentret"För sitt arbete med den europeiska integrationen.

HÖG utbildningens kvalitet

Université libre de Bruxelles har 13 fakulteter, skolor och specialiserade institut som täcker alla discipliner, tätt kombinerar akademisk input och forskning. Det finns nästan 40 grundutbildningar och 235 forskarutbildning. Det är också partner 20 forskarskolor, Med nästan 1600 PhD pågår. Några av våra masterprogram fokuserar på ämnesövergripande, medan andra lägger större vikt vid internationella relationer genom europeiska masterutbildning, eller om flerspråkighet. Vi har också arbetat i nära samarbete med VUB (Vrije Universiteit Brussel - Bryssel flamländska språk universitet) för ett antal år.

Humanism, individuellt ansvar ...

"Université Libre de Bruxelles baserar sin undervisning och forskning på principen om fri utredning. Detta förutsätter, i alla områden, oberoende bedömning och avvisandet av en myndighet baserad syn på kunskap. " (1 artikel i stadgarna för ULB). En specifik egenskap hos ULB undervisning är att erbjuda studenterna sin personliga frihet och samtidigt ge dem nödvändigt stöd. Det är upp till eleverna själva att dra nytta av de möjligheter och de många former av stöd som är tillgängliga för dem: universitetet är således en skola ansvar.

... Och innovation

De mest slående innovationer har införts på forskarnivå. Dessa program, varav en del lärs ut under kvällen och på helgerna, syftar särskilt på arbetande vuxnaOch bygger antingen på nya framväxande sociala och ekonomiska behov (Euromarketing, bolagsstyrning, etc), eller på avancerad forskning (estetik och konstfilosofi, vetenskapsteori, bioinformatik, etc). Nya och innovativa kurser av detta slag bygga sig på ULB långvariga tradition av ULB samtidigt utveckla det vidare i nya riktningar.

FOKUS PÅ språklig och kulturell mångfald

Som en fransktalande universitet, är de flesta av kurserna vid Université Libre de Bruxelles levereras i franska. Men ett växande antal Masterexamen delvis eller helt levereras på engelska. Universitetet erbjuder en brett utbud av franska kurserFöre och under läsåret, för att hjälpa sina internationella studenter förbättra sina språkkunskaper.

En engagerad UNIVERSITY

Université libre de Bruxelles är fast besluten att ge alla en chans att fortsätta sina högskolestudier och har utvecklat en utbud av elevstödinsatser: T.ex. ekonomiskt och psykologiskt stöd, vägledning, franska klasser, etc. Universitetet erbjuder även utanför campus akademiskt stöd. Ett anmärkningsvärt exempel är ett stödprogram för underachieving gymnasieelever (Schola) som tilldelades Unesco Comenius pris. Sedan starten 1834 har Université Libre de Bruxelles varit delaktiga i den pågående debatten om kritiskt tänkande och frihet. Detta har inkluderat frispråkig opposition mot diktaturer och andra nationalistiska övergrepp, främjande av lika möjligheter och en rad andra sociala frågor. Efter att grunda en av de första icke-statliga organisationer (CEMUBAC), har universitetet fortsatt att spela en aktiv roll i utvecklingsstöd och internationellt samarbete.

Europeiska och internationella, välkomnande och oberoende, engagerad och dynamisk, kan Université Libre de Bruxelles också räkna med dess stora globala alumninätverk (UAE), universitetets bästa ambassadörer. Baserat på principen om fri utredning som förutsätter självständigt resonemang och förkastandet av alla dogmer, har universitetet behållit sin ursprungliga ideal som en fri institution som är fast engagerad i försvaret av demokratiska och mänskliga värden.

Fri utredning och deltagande

Université libre de Bruxelles baserar sin undervisning och forskning på principen om fri forskning och har alltid gett sina studenter möjlighet att spelar en aktiv och deltagande roll i University liv och i utvärderingen av undervisningen de får. Faktum är att principen om fri undersökning, som bygger på självständigt omdöme och ett förkastande av en myndighet baserad syn på kunskap, är inskriven i universitetets stadgar.

Som ett resultat, är ULB en av de få belgiska, eller till och med europeiska universitet där studenter är representerade på alla beslutande organ. I samma anda har ett systematiskt förfarande för bedömning av lärare varit i drift i över tjugo år, och är baserad på egna bedömning av deras lärarnas pedagogiska förmåga studenter.

Programs taught in:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

LLM

Université libre de Bruxelles - ULB

LL.M. är ett avancerat kandidatprogram som är utformat för att utöka din juridiska kunskap och kompetens inom de snabbt växande områdena av internationell affärsrätt ... [+]

LL.M. är ett heltidsprogram som går från oktober till juni. Kurser är indelade i två terminer, med tentor som hålls i januari och juni. Studenter har rätt att sitta en andra examensperiod som hålls i slutet av augusti - början av september. Jur kandidater som lyckats slutföra programmet tilldelas en LL.M. i internationell företagsrätt från Université Libre de Bruxelles, som erkänns av de behöriga belgiska akademiska myndigheterna (Communauté française) inom ramen för programmet för fortbildning.

LL.M. är utformad för studenter som vill dra full nytta av det utomordentliga utbudet av möjligheter som erbjuds i Bryssel, Europas huvudstad. Programmet omfattar besök till Europeiska unionens institutioner (Europeiska kommissionen, rådet och parlamentet) med huvudkontor i Bryssel. LL.M. ingår i programutbudet vid universitetet i Bryssel (Université libre de Bruxelles, eller "ULB"), ett av Europas ledande universitet, med 25 000 studenter, av vilka 32% kommer från Belgien utanför.... [-]

Belgien Brussels
October 2019
Heltid
9 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Presentation of the LL.M. in International Business Law

Université Libre de Bruxelles
Address
Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles
1050 Brussels, Belgien
Webbplats
Telefon
+32 2 650 38 72