Läs den officiella beskrivningen

Universitetet Paris 2 Panthéon-Assas förespråkar mångfald och odlar en sann synergi mellan forskning, undervisning och tillämpning. Det erbjuder ett brett urval av kurser både vid grundutbildning och fortbildning, samlingsstudier utomlands och fältarbete.

Universitetet Paris 2 Panthéon-Assas betraktas som Frankrikes första laguniversitet och är dedikerat till att upprätthålla den tradition som den uppstått, bevarar och ändå strävar efter att höja sin utmärkelsesnivå inom följande discipliner: privaträtt och straffvetenskap, offentlig rätt, Statsvetenskap, romersk juridik, juridikhistoria, ekonomi, förvaltning, informations- och kommunikationsvetenskap.

Våra omfattande partnerskap, inte bara med stora franska, europeiska och internationella myndigheter utan även hos stora finansiella och industriella företag, säkerställer förankring i den professionella världen och garanterar den verkliga polyvalens som vi är kända för.

Uppmärksam på elevernas behov ger universitetet akademiska program anpassade till och organiserat inom LMD-ramverket. Olika digitala tjänster, handledningar, en ständigt växande och omfattande biblioteksdatabas, kurs- och professionell rådgivningstjänster samt ett urval av extracurricular atletisk och kulturell verksamhet handlar i samklang för att slutföra och harmonisera varje elevs universitetserfarenhet.

European College of Paris

Inom universitetet Paris 2 och som en del av det, samlar Europeiska högskolan i Paris ett team av högkvalificerade professorer i Paris 2 som specialiserat sig på europeisk rätt, känd för sin excellens inom utbildning och forskning, samt dess starka förbindelser med franska, Europeiska och internationella institutioner, näringslivet och juristerna.

Universitetet ligger i Latinerkvarteret, i hjärtat av de platser av makt och kultur som gör Paris till en unik plats att studera.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

LLM

Université Paris II Panthéon-Assas

LL.M. (Master of Laws) i europeisk rätt ger studenterna möjlighet att förvärva en övergripande förståelse av europeisk rätt på de flesta områden som faller inom Europeisk ... [+]

Europeiska unionen är en av de mest komplexa, men fascinerande socioekonomiska organisationerna i dagens värld och det är viktigt att förstå hur det fungerar och hur det fungerar. Som en viktig internationell aktör har Europeiska unionen etablerat band med länder över hela världen i handel, samarbete, finansiell och humanitär kapacitet. Europeiska unionen ständigt växer och mer insiktsfulla experter krävs på området. LLM i europeisk lag av Université Paris II är ett unikt och koncist program, helt undervisat på engelska, vilket ger dig möjlighet att studera de mest relevanta juridiska områdena och få insikt i de politiska, juridiska och finansiella konsekvenserna som det medför. Ett genuint europeiskt team av högkvalificerade professorer lär ut kurser och låter dig förvärva nödvändiga färdigheter för att möta våra spännande utmaningar och möjligheter.... [-]

Frankrike Paris
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Paris, Île-de-France, FR