Läs den officiella beskrivningen

109747_109732_img2018720872.jpg

Om USJ

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) är ett privat libanesiskt universitet som grundades 1875. Universitetet och dess examen är officiellt erkända av den libanesiska staten i enlighet med bestämmelserna i den privata högre utbildningen som reglerar högre utbildning i Libanon.

  • Universitetet ackrediterades av AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur - en fransk akademisk forskningsbedömningsbyrå) under 2009.
  • Det är medlem i föreningen för arabiska universiteter, universitetsuniversitetet, föreningen av helt eller delvis franskspråkiga universitet, den internationella federationen av katolska universitet, federationen av europeiska katolska universitet, föreningen av Jesuit högskolor i Europa och Libanon, Europa-Medelhavsförbundet och EuroMed Permanent Universitetsforum.
  • Det har mer än 200 samarbetsavtal olika universitet, vare sig de är arabiska, europeiska, amerikanska, kanadensiska, kinesiska eller japanska.
  • Det finns det permanenta huvudkontoret för Arabiska tandvårdsföreningen, som är värd av dess agent, fakulteten för tandläkemedel.
  • Det rymmer det permanenta huvudkontoret för Arabförbundet för fakulteter
  • Det ligger i Konfucius-institutets högkvarter för undervisning i kinesiska språket och civilisationen.
  • Det rymmer huvudkontoret för Japan Academic Center.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ Mission Statement

Universitetets uppdrag, vision och värderingar definieras i stadgan. De kretsar kring två huvudaxlar: undervisning och forskning, men det finns också en tredje axel för samhällsengagemang.

I den meningen är USJ en undervisnings- och forskningsinstitution. Det främjar excellens och syftar till att forma sina elever till det bästa av landet och regionen och öppnar därigenom möjligheterna till dem. Det är inte bara det, men det syftar också till att främja dialog genom bikulturalism och flerspråkighet, samtidigt som den fortfarande är en fristad för reflektion och karaktärsbyggande.

Stadgan förutsätter att alla medlemmar i universitetssamhället är engagerade i att förespråka personlig frihet medan de fortfarande är öppna för andligt engagemang. Medlemmar av alla religiösa samhällen, vars mycket mångfald är idiosynkratiska till libanesiska samhället, uppmanas att delta i detta förtal, vilket innebär ett underliggande tema för ömsesidig respekt och kunskap. I stadgan anges också att USJ tjänar alla medlemmar i samhället, oavsett sociala och etniska skillnader, vilket förklarar vikten av att behålla mångfalden i dess fakultet och studentkår. USJ vägrar att följa en ideologi och väljer istället att göra det till sina campuser ett öppet utrymme för dialog och utbyte av information så länge som inga friheter kränks och ingen akademisk verksamhet störs. Det hoppas att fungera som surdeig mot det samhälle det tillhör.

USJ spelar också stor roll för sitt tidigare "tredje uppdrag": samhällsengagemang. Universitetet är en pionjär på detta område och har tagit exempel på initiativ som men inte begränsat till följande:

  • Systemet för proportionell representation som används vid studentvalet för att bättre kunna representera alla politiska sidor och uppmuntra fler människor att delta i det demokratiska livet
  • Frivilligprogrammet "Opération 7ème jour" som främjar medborgarengagemang och lärande av sociala, nationella och mänskliga värderingar

De kulturella aktiviteter som organiseras av de olika studentkårerna Dessa gör det möjligt för alla att visa upp sina färdigheter och talanger, vilket gör studentlivet så mycket livligare.

109745_109728_28513.jpg

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

LLM

Saint Joseph University of Beirut

Juridiska fakulteten vid Juridiska fakulteten vid Saint-Joseph University är en ettårig doktorsexamen (med möjlighet att förlänga programmet under 2 år i vissa fall). Det ... [+]

Introduktion

Juridiska fakulteten vid Juridiska fakulteten vid Saint-Joseph University är en ettårig doktorsexamen (med möjlighet att förlänga programmet under 2 år i vissa fall). Det syftar till att ge en solid akademisk bakgrund till studenter och jurister, flytande både franska och engelska, som specialiserar sig inom affärsrätten och vill förbättra sin kompetens och karriär inom advokatbyråer, banker eller stora företag i de arabiska länderna och utomlands.

Programmet är utformat för att bekanta kandidaterna med affärsrättens regler och praxis både i inhemska och internationella relationer och att anpassa sig till olika rättssystem.... [-]

Libanon Beirut
Oktober 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Film SIO

Address
Beirut, Beirut Governorate, Libanon