Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Nottingham Law School är en av de största universitets lag skolor i Storbritannien med ett rykte om innovation och leverera högt ställda krav på juridisk utbildning och utbildning. Vårt uppdrag är att förbereda studenterna för deras framtida karriär och vi har en meritlista i examen anställningsbarhet. Skolans meriter talar för sig själva.

Undervisning excellens

Våra kontakter med ledande lokala, nationella och internationella advokatbyråer och barristers kammare hålla oss i framkant av juridisk utbildning. NTU är bland de tio bästa universiteten i Storbritannien för antalet studenter som årslånga praktikplatser (HESA 2013-14). Vår prisbelönta juridisk rådgivning Centre projekt ger över 100 möjligheter att få givande, praktisk juridisk erfarenhet. Du kommer att undervisas av lagfarna personal som har verkliga praktisk erfarenhet av juridiska sektorn samt av ledande akademiker, vars forskning driver våra kurser. Vi inser att flexibla studier blir allt viktigare, erbjuder heltids, deltids och distansutbildning program. Alla våra grund juristexamen erkänns av Solicitors Regulation Authority and Bar Standards Board som kval Law grader. Vår Legal Practice Course har kontinuerligt fått högsta möjliga graderingen av Law Society / Solicitors Regulation Authority ända sedan starten. Vi är en av endast nio utbildningsanstalter som validerats av Bar Standards Board att leverera Bar Professional Training Course. Vi erbjuder ett brett utbud av LLMs, både akademiska och yrkesmässiga, samt doktorander och professionell doktorsprogram. Vi var först med att erbjuda en heltid LLM i opinionsbildning färdigheter utanför USA. Vi erbjuder också en distinkt sortiment av tilldelningsbärande och CPD kurser för praktiker, inklusive vår yrkeslegitimation i varumärkes Practice och Graduate Certificate i Legal Services förordningen. Vår högt rankade Graduate Diploma in Law övergångsutbildning har ett pass på över 90%. Den höga kaliber forskning vid Nottingham Law School har erkänts under REF 2014. Över 88% av skolans forskningsresultat som utvärderades befanns vara minst internationellt erkända kvalitet.

Rätt plats

Nottingham Law School utestående faciliteter, inklusive skenrättssalar, en 13 miljoner £ bibliotek, över 7.000 datorarbetsplatser och nyrenoverade byggnader, att våra elever har den bästa miljön att lära sig. Vi har en hel del av biblioteket tillägnad Nottingham Law School som omfattar tidskrifter, läroböcker, utövare texter, rapporter och lagstiftning. En särskild karriär och rekryteringstjänst för våra professionella kurser ger studenterna vägledning och hjälp i sitt sökande efter ett utbildningsavtal eller pupillage. Spännande möjligheter finns att studera i Europa med vår internationella sommarkurser program. Varför inte förbättra din karriär genom att lära sig ett främmande språk, delta i en av våra många klubbar och samhällen, inklusive Lex Law Society, eller träna i våra utmärkta idrottsanläggningar?

Platser

Nottingham

Address
Nottingham Trent University
Burton Street

NG1 4BU Nottingham, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium