Lund University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Lund University - Sveriges högst rankade universitet

Lund University grundades år 1666 och står konsekvent bland världens 100 bästa universitet (92: e i världen och Sveriges högsta rankade universitet, QS World University Rankings 2019).

Universitetet har 40 000 studenter och 7.400 anställda och erbjuder över 100 magisterprogram och 8 kandidatexamen på engelska .

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste utbuden av program och kurser i Skandinavien, baserat på tvärvetenskaplig och avancerad forskning. En examen från Lund University är ett kännetecken för kvalitet både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentra erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur
 • Företagsekonomi
 • Kommunikation
 • Teknik
 • Miljö
 • Bra
 • Humaniora, Språk
 • Internationella studier
 • Lag
 • Medicin
 • Vetenskap

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lund University erbjuder över 100 magisterprogram och 8 bachelorprogram på engelska , samt mer än 1000 fristående kurser som lärs på engelska.

Hitta ditt examensprogram: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikationsperioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höstterminen (augusti) varje år. Ett litet urval av program accepterar även ansökningar under juni-augusti för vårterminen startdatum (januari).

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Undervisningsavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifterna gäller inte EU / EES-medborgare. För information om studieavgifterna för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om stipendium efter att de ansökt om studier med oss. Stipendier beviljas på grundval av akademisk merit, inte ekonomisk situation.

Läs mer om stipendier: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hemma för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är hemma för två av Europas största materialforskningsanläggningar: MAX IV (invigd 2016) och ESS (öppnas 2023). Lund University är också medlem i det prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätet Universitas 21 och Europeiska forskningsuniversitetens Liga (LERU) .

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och sinnesfrihet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lund University . Fokus på grupparbete i mer informella, öppna klassmiljöer underlättar lärande, skapar en dialog och hjälper till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare. Detta skapar globala klassmiljöer där eleverna får nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare världen över.

Studenter i Lund ges utmärkta möjligheter till affärsinteraktion . Staden Lund har en unik världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av internationella företag.

Studentliv

Lund är # 1 valet för internationella studenter som kommer till Sverige och anses vara Sveriges bästa studentstad med sin unika kombination av stora sociala klubbar (de historiska "nationerna"), studentkårerna och akademiska samhället som skapar en livlig och aktiv student liv.

Lund stad

Beläget i södra Sverige ligger staden Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges tredje största stad, Malmö, och bara 35 minuter med tåg till Köpenhamns flygplats i Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige, som går tillbaka till 990, är ​​Lund en kontraststad där över 1000 års historia blandar sig med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen av en liten, pittoresk, stenig stenad stad, sida vid sida med sevärdheter i storstaden som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hemma för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska talas i stor utsträckning i Sverige och Lund (90% av svenskar är flytande), vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan att ha en språkbarriär.

Läs mer om Lund University

För mer information, besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor på vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se Law LLM » Se Online MSc » Se Health MSc » Se BScs » Se MA:er » Se MSc:er » Se Kandidatprogram » Se Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:


LLM i internationell rätt om mänskliga rättigheter

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Sverige Lund

Magisterexamen i internationell rätt för mänskliga rättigheter i Lund var ett av de första LL.M-programmen som inrättades specifikt för att möjliggöra den akademiska behärskningen av ett alltmer komplext område: internationell rätt för mänskliga rättigheter och humanitär rätt. [+]

Programöversikt

I 25 år har juristkandidaten erbjudit juristerna i internationell rätt för mänskliga rättigheter. Det är ett samarbete mellan juridiska fakulteten och Raoul Wallenbergs institut för mänskliga rättigheter och humanitär rätt (RWI). Detta gör din utbildning unik: inget annat LL.M-program erbjuder de gemensamma resurserna i en prestigefylld lagstadgad skola och en genomförandeorienterad människorättsinstitution. Vi tror att detta ger möjlighet till ett vetenskapligt förhållningssätt till mänskliga rättigheter nära mänskliga rättigheter.

Vi strävar efter att träna din kontextuella medvetenhet, analytiska klarhet och praktiska färdigheter lika. Både Juridiska fakulteten vid Lund University och RWI är respekterade pedagogiska aktörer och våra kandidater drar nytta av att magisterprogrammet i Lund hålls högt över hela världen. Programpersonalen har valt att säkerställa högsta vetenskapliga standarder inom forskning och utbildning. Vi lägger regelbundet utestående forskare, experter, domare från internationella domstolar, tribunaler, diplomater och mänskliga rättigheter intellektuella till listan över gästprofessorer som adresserar våra studenter. Anmärkningsvärda gäster på fakulteten och RWI har bland annat varit Kofi Annan, Shirin Ebadi, Hans Corell, Chris Patten, Rosalyn Higgins och Gro Harlem Brundtland.... [-]


LLM i europeisk affärsrätt

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Sverige Lund

Detta magisterprogram i europeisk affärsrätt ger en djupgående förståelse av både praktiska och teoretiska aspekter av europeisk ekonomisk rätt och driften av reglerna på den europeiska marknaden i ett globalt sammanhang. [+]

Programöversikt

Det äldsta programmet som täcker Europas ekonomiska lag i Skandinavien ger en djupgående förståelse av både praktiska och teoretiska aspekter av europeisk ekonomisk rätt och driften av reglerna på den europeiska marknaden i ett globalt sammanhang. Programmet ger en solid grund i EU: s konstitutionella ram, som ligger till grund för reglering av den europeiska marknaden. Studenterna kan skräddarsy programmet för att passa deras intressen och framtida karriär genom specialisering, särskilt under programmets andra år.

Programmoduler / kurser

Kurser i det 2-åriga programmet: Obligatoriska kurser (med antal krediter, totalt 75): Konstitutionell lagstiftning i EU (12), Företagsförhandlingar (3), Internal Market Law (12), Argumentation and Methodology (3), EU: s konkurrenslag (15), Magisteruppsats (30). Valbara kurser (totalt 45 högskolepoäng) inom områden som konkurrensrätt, immaterialrätt, skattelag, lag i digitalåldern och europeisk lagmordskonkurrens mm... [-]


Kontakt

Lunds Universitet

Adress, rad 1 Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sverige
Hemsida http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefonnummer +46 46 222 00 00

Adress, rad 1 Campus Malmö
Malmö, Skåne County, Sverige

Adress, rad 1 Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne County, Sverige