Europa-Institut

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Europa-Institut vid Saarlands universitet är det näst äldsta institutet i sitt slag i Europa och har stått för utmärkt utbildning och forskning i europeisk och internationell rätt i mer än sex årtionden. Redan under 1951 grundades institutets första direktör, professor dr. Joseph-François Angelloz, visionen att vetenskapligt undersöka Europa-Institut "Framtidens Europa, förmedla det här Europa av en ungdom utbildad enligt traditionella undervisningsmetoder i de olika länderna, för att vara för alla dessa länder europeiska tänkande lärare och kanske snart att utbilda Europas ledande styrkor ". Inte bara har denna vision blivit verklighet hos det europeiska institutet. snarare har det utvecklats till ett globalt institut de senaste åren.

I mer än tre årtionden erbjuder institutet, som ligger i Frankrikes , Luxemburgs och Tysklands trekantiga hörn, ett internationellt känd masterprogram i europeisk och internationell rätt. Sedan dess har mer än 5000 studenter framgångsrikt examen och har nu ledande befattningar i europeiska och internationella institutioner, internationella advokatbyråer, företag och nationella regeringar och förvaltningar. Kända lärare från hela världen lär varje år studenter från mer än 30 nationer för att optimalt förbereda dem för utmaningarna på den europeiska och internationella arbetsmarknaden.

Dessutom använder internationellt kända forskare och gästtalare från hela världen de utmärkta forskningsförhållandena på Europa-Institut med eget bibliotek, vilket också är European Documentation Center. Det nybildade nätverket Sydösteuropa, många europeiska sommarkurser och vinterskolor ligger till grund för institutets internationella betydelse inom forskning och vidareutbildning. Institutets egna publikationer understryker institutets forskningsegenskaper, medan dess praktiska inriktning återspeglas i ständigt utökade erbjudanden inom vidareutbildning samt omfattande karriärtjänster. Europa-Institut har alltid varit en pålitlig partner i alla sina aktiviteter i EVER eV, alumniorganisationen för Europa-Institutet , med ett långtgående nätverk över hela världen.

certifierad kompetens

Den Europa-Institut stöds av utrikesdepartementet, förbundsministeriet för utbildning och forskning, EU-kommissionen och den tyska Academic Exchange Service. Den kännetecknas av hög utbildningsnivå, nära kontakter och regelbundet utbyte med Europeiska unionens institutioner, Europarådet och med utrikesdepartementet från.

Som en del av systemacreditering av Saarlands universitet har Europa-Institut omfattande utvärderats och certifierats av det internationella ackrediteringsbyrån ACQUIN. Program Europa-Institut officiellt certifierat att Europa-Institut står för enastående forskning samt högkvalitativ undervisning. Europa-Institut har också fått "Certifikatet för Internationaliseringskvalitet" (CeQuInt) för sin framgångsrika internationaliseringsstrategi i sitt masterprogram.

Platser

Saarbrücken

Address
Universität des Saarlandes
Campus, Building B2. 1

66123 Saarbrücken, Saarland, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium