Läs den officiella beskrivningen

Kredit för MIPLC säd idé beror på att professor Schricker, tidigare chef för Max Planck-institutet för immaterialrätt och konkurrensrätt (nu MPI för innovation och konkurrens). Från detta frö idé växte planerna på att inrätta en internationell toppkvalitet Jur.kand program för att lära immaterialrätt till en heterogen studentkår. Genomförandet av denna plan lades av professor Joseph Straus, en professor Schricker efterföljare som chef för Max Planck-institutet och Max Planck-sällskapet, särskilt dess dåvarande generalsekreterare Dr Barbara Bludau.

Med studenter från utvecklingsländerna och de utvecklade länderna, från praktik och den akademiska världen, från juridiska, tekniska och andra utbildningsbakgrund i åtanke, stod det klart att den efterföljande program skulle behöva vara så omfattande som möjligt. Sålunda Dr. Bludau och professor Straus anges att identifiera lämpliga partners med starka referenser i undervisningen immaterialrätt, rätten i allmänhet, samt ekonomi och verksamhet.

De fann University of Augsburg; Technische Universität München, och George Washington University Law School (Washington, DC).

Efter långa förhandlingar, München Intellectual Property Law Center (MIPLC) invigdes en av grundarna ceremoni den 17 mars 2003. Med den generösa samarbete av den bayerska ministeriet för vetenskap, forskning och konst, de fyra parter kunde få ett formellt godkännande av masterprogrammet "Intellectual Property och konkurrens" på rekordtid. Samtidigt var vi upptagna rekrytera lärare från hela världen, slutföra de administrativa uppgifterna i programmet och börjar annonsera för studenter.

I oktober 2003 hade vi kunnat attrahera studenter från åtta länder som ligger på fem kontinenter. I augusti 2004, dessa 13 elever i vår första klass examen från MIPLC, med University of Augsburg ger "Master of Laws" grad. Vår första läsår - trots alla barnsjukdomar av detta ambitiösa nya strävan - var slut framgångsrikt. I den andra läsåret vår inskrivning steg till 18 studenter från 13 länder. Dessutom MIPLC LL.M. programmet valdes för att bidra till vidareutbildning av sju Asean forskare, som anslöt sig till programmet för vintern sikt 2004/05 inom ramen för ECAP II-programmet.

Fram till 2008 kunde vi registrera 30 nya studenter för första gången och var mitt i en ackrediteringsprocess som har under tiden varit framgångsrikt. Den aktuella klassen av 2013/14 har 23 studenter från 15 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Afrika och Asien.

Vi står i tacksamhetsskuld till många människor för sina kritiska bidrag till denna nya satsning. Från allra första början, ledarna för de fyra MIPLC partner visade sitt starka engagemang för denna unika samarbetet, och hanteras komplicerade frågor skickligt och flexibelt.

Hjärtligt tack beror framför allt professor Wolfgang A. Herrmann och Dr. Ludwig Kronthaler, VD och (då) Kanzler av Technische Universität München, Professor Wilfried Bottke, den sena presidenten vid universitetet i Augsburg; Professor Michael K. Young, då dekan George Washington Law School (Washington, DC), och professor Martin J. Adelman av GW lag.

Alla dessa individer var avgörande för att hjälpa ställa in MIPLC som en stark multi-samarbetspartner. Ytterligare tack till professor Thomas MJ Möllers vid universitetet i Augsburg och sen Dr. Manfred Scholz, tidigare medlem i vår styrelse, som tillsammans säkrat betydande finansieringsstöd från Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Sist men inte minst, professor Josef Drexl, nu ordförande i MIPLC verkställande styrelsen, var avgörande för att hjälpa att utarbeta studier och examination föreskrifter som alla MIPLC studenter omfattas.

Utan deras stöd, och utan den vänliga och hjälpsamma inställning av den bayerska ministeriet för vetenskap, forskning och konst, skulle vi aldrig ha startat LL.M. program under hösten 2003, hade bara sex månader efter det att Center skapats.

Och naturligtvis, utan våra mer än 65 lärare, skulle vi inte ha kunnat skapa en så mångfacetterad och mångfacetterat program. Inte minst på grund av deras fortsatta engagemang för MIPLC programmet, deras engagerade föreläsningar garantera kvaliteten på utbildningen MIPLC erbjuder.

Även vi tacka våra akademiska lärare, som genom att utföra de en-till-en handledning sessioner med sina elever, utgör ett viktigt bidrag till kvaliteten på vår Jur program.

På grundval av detta vi ser fram emot utvecklingen av nuvarande och framtida läsår och strävar efter att kontinuerligt förbättra kvaliteten på vårt program ännu mer öka sammankopplingen av kurserna, genom att anpassa kurserna till behoven hos eleverna, och, inte minst genom att erbjuda nya kurser.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC ger en verklig internationell och tvärvetenskaplig erfarenhet tack vare sina fyra partners, internationella fakulteter och studenter från hela världen. ... [+]

Vårt program

MIPLC ger en verklig internationell och tvärvetenskaplig erfarenhet tack vare sina fyra partners, internationella fakulteter och studenter från hela världen.

Med bara 38 studenter (max) per år är vårt program mycket mindre än andra. Detta garanterar intensiv interaktion mellan studenter, professorer och personal samt personligt stöd. Våra kurser är utformade speciellt för vårt program och våra studenter.

Vårt program är:

Specialiserad och fullt ackrediterad och intensivLämplig för jurister och studenter med annan bakgrundLärs helt och hållet på engelskaMulti-jurisdiktion, som omfattar civilrätt och gemensamma lagstraditioner och flera länderDiverse med en mängd olika moduler att välja mellanTvärvetenskaplig, diskutera alla aspekter av IP från juridiska och relevanta ekonomiska perspektivGäller med de praktiska aspekterna av IP som omfattas av simuleringar, fallstudier och praktikplatserTillskott med studiebesök till Europeiska patentverket och andra IP-organisationer, ett valfritt studiebesök i Washington, DC, och gästföreläsningar och samtal under hela åretEn medlem av EIPIN-nätverketBeläget i Europas IP Capital MunichVår fakultet... [-]
Tyskland Munich
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 hitta din juris doktor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Tyskland
Webbplats
Telefon
+49 (89) 24246-5321