University of Hamburg, Institute of Law & Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

University of Hamburg

Som norra Tysklands största forsknings- och läroanstalt och T YSKLAND tredje största universitet, Universität Hamburg kombinerar olika studiemöjligheter med framstående forskning. Det ger ett brett spektrum vetenskapligt med många tvärvetenskapliga möjligheter och bedriver samarbete med ett omfattande nätverk av bästa regionala, nationella och internationella institutioner. Universität Hamburg ägnas åt långsiktig stipendium och vetenskap och främjar hållbarhet forskning inom alla skolor.

Som en del av den federala Excellence Initiative fick Universität Hamburg tillstånd under 2007 för en Center of Excellence inom klimatforskningen: den KlimaCampus Hamburg är ett pedagogiskt centrum för klimatforskning och jordsystemvetenskap. Förutom "Klimat, jord, miljö," ytterligare särskilt framgångsrika viktiga forskningsområden är: materia och universum, struktur och funktion av biomolekyler, Neurosciences, flerspråkighet, Governance, kultur och teknik samt heterogenitet och utbildning.

Universität Hamburg erbjuder cirka 150 utbildningsprogram i följande sex skolor: School of Law; School of Business, Ekonomi och samhällsvetenskap; School of Medicine; Institutionen för pedagogik, psykologi och Human Movement; Institutionen för humaniora och Matematiska, informatik och naturvetenskap.

Dessutom flera museer och samlingar tillhör Universität Hamburg, såsom Zoologiska museet, Herbarium Hamburgense, geologiska-paleontologiska museum, den botaniska trädgården och Hamburg Planetarium.

Universität Hamburg grundades 1919 av lokala privatpersoner. Viktiga grundande siffror inkluderar Senator Werner von Melle och affärsman Edmund Siemers. Nobelpristagare som Otto Stern, Wolfgang Pauli och Isidor Rabi var aktiva vid Universität och många andra välkända forskare såsom Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf och Carl Frierich von Weizsäcker, för att nämna några, undervisade här.

Institute of Law & Economics

Institutet som ett forskningscentrum började med den teoretiska analysen av civilrätten mer än 40 år sedan. Idag institutet tillämpar de instrument som tillhandahålls av den ekonomiska analysen av lagen att de flesta aspekter av det rättsliga området, inklusive offentlig och internationell rätt.

Under de senaste åren har den empiriska analysen av rättsliga normer blivit allt viktigare för området för ekonomisk analys av lagen. I detta avseende även medlemmarna i institutet bidrar till vetenskaplig innovation med spetsforskning.

Huvuduppgiften för institutet är att främja tvärvetenskaplig undervisning och forskning inom juridik och ekonomi med särskild inriktning på den ekonomiska analysen av civilrätten. VD är Prof. Dr. rer. pol Thomas Eger.


Institutet leder som en del av den juridiska utbildning, specialområde "Economic Analysis of Law" och administrerar forskarutbildningen "European Master i juridik och ekonomi" samt "Graduate College för juridik och ekonomi". Dessutom, Institutet för lag och ekonomi deltar i det internationella forskarutbildningen "Europeiska doktorsexamen i juridik och ekonomi".

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Tysk

Se Law LLM »

Program

Skolan erbjuder också:

LLM

Europeisk mästare i juridik och ekonomi (emle)

Campusstudier Heltid 1 år October 2019 Frankrike Aix-en-Provence Italien Rome Belgien Ghent Israel Haifa Österrike Vienna Tyskland Hamburg Nederländerna Rotterdam Polen Warsaw Indien Mumbai Spanien Barcelona + 18 fler

Denna europeiska Master i juridik och ekonomi (EMLE) Programmet erbjuder en unik möjlighet för tvärvetenskapliga studier av juridik och ekonomi vid två eller tre europeiska och icke-europeiska universitet. Det kommer att finnas en gemensam LL.M. examen från universiteten i Hamburg, Gent och Rotterdam och alla andra partneruniversiteter kommer att tilldela en ytterligare magisterexamen (LL.M./Ma / M.Sc.). [+]

European Master i juridik och ekonomi (EMLE)

Detta europeiska masterprogram i juridik och ekonomi (EMLE) erbjuder den unika möjligheten för tvärvetenskapliga studier av juridik och ekonomi vid två eller till och med tre europeiska och icke-europeiska universitet . Varje partneruniversitet utdelar en masterexamen (LL.M. / MA / M.Sc. eller en gemensam examen). Programmet ger studenterna en fördjupad förståelse av de ekonomiska effekterna av olika lagar och förbereder studenterna för en yrkeskarriär, till exempel i offentliga organisationer, i multinationella advokatbyråer eller konsultfirmor. Akademiker är också väl förberedda för doktorsexamen forskning i ett PhD program såsom Europeiska doktorsexamen i juridik och ekonomi (Edle). Den EMLE har erkänts av Europeiska kommissionen som ett Erasmus + programmet för "utmärkt akademisk kvalitet". Erasmus + etikett tillåter EMLE programmet att varje år bevilja ett stort antal stipendier (inklusive flera full stipendier till studenter från "partnerländer"). För juridikstudenter, är kunskapen om de särskilda förordningarna om sitt hemland för smal bas för rådgivning företag som är verksamma i den internationella handeln. Dessutom har en förtrogenhet med de ekonomiska effekterna av rättsliga bestämmelser blivit en nödvändighet för att förstå sina kunders kommersiella behov. På samma sätt kommer ekonomistuderande vinst från en korrekt förståelse av institutionella regelverket för marknadsekonomier. För både jurister och ekonomer, kunskap om andra disciplin och internationella kontakter är avgörande för en framgångsrik framtida karriär. Det EMLE programmet är den institutionella svar på dessa utmaningar.... [-]


Kontakt

University of Hamburg, Institute of Law and Economics

Adress, rad 1 Johnsallee 35 Hamburg, D-20148 DE
Hamburg, Hamburg, Tyskland
Hemsida http://emle.org/
Telefonnummer +49 40 428380

Adress, rad 1 Barcelona, Catalonia, Spanien