SMU Dedman School of Law

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Handla om

SMU Dedman School of Law grundades 1925 och är en topprankad privat lagskola som ligger i Dallas, Texas, och ligger i ett trädkantat område, bara några minuter från stadens centrum. Grundades 1949 och har lagskolans doktorsexamen i lagar och studier spelat en viktig roll i utbildningen av några av de främsta ledarna runt om i världen. Vi är stolta över vårt globala alumninätverk - mer än 2 000 kandidater från 80 länder som har framstående positioner inom regeringen, juridisk praxis, företag, rättsväsendet och juridisk utbildning över hela världen. SMU Dedman Alumni Network foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Exceptionella Graduate Degree Program

SMU Dedman School of Law erbjuder examensprogram för både amerikanska och utländska utbildade advokater. LL.M. och SJD-program förbättrar karriär inom den privata praxis av lag, undervisning och offentlig service genom att undervisa analys och problemlösningsförmåga för att möta de komplexa kraven i vår värld. Programmen ökar elevens förståelse av juridisk teori och politik, breddar elevens juridiska horisonter och uppmuntrar till utveckling av juridisk forskning och skriftliga färdigheter.

Studera i livlig Dallas, Texas

SMU Dedman Law erbjuder internationella studenter en möjlighet att bli en del av ett pulserande, mångsidigt, vetenskapligt samhälle med fördelen av att studera i Dallas - inte bara ett internationellt affärscenter, utan ett dynamiskt kulturcentrum beläget mittemot öst och västkusten i Förenade kungariket Stater i en region känd för sitt milda, soliga klimat. Dallas är den nionde största staden och Dallas / Ft. Värt metroplex utgör det fjärde största storstadsområdet i USA. Det är en sofistikerad stad med en blomstrande arbetsmarknad, hög livskvalitet och relativt låg levnadskostnad. Det är en utmärkt plats att leva och studera!

Globalt erkänd fakultet

Fakulteten inkluderar forskare och innovatörer inom en rad olika områden, inklusive författningsrätt, företagsrätt, straffrätt, miljölagstiftning, hälsorätt, immaterialrätt, nationell säkerhetslagstiftning, olje- och gaslagstiftning, allmäninträttslagstiftning och skatterätt. Dessa forskare engagerar regelbundet världen genom att dyka upp för kongressutskott, arbeta med statliga och federala tillsynsmyndigheter, argumentera vid statliga och federala domstolar, arbeta med företagsledare och ideella organisationer och regelbundet dyka upp i media för att översätta sin forskning eller ge kommentarer till viktiga berättelser av dagen. Att studera juridik vid SMU ger studenter tillgång till en exceptionell fakultet som arbetar med aktuell och avancerad forskning som ofta informeras av många års erfarenhet. 21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Lärande upplevelse

Utöver vårt varierande läroplan är studenterna inbjudna att utnyttja de många aktiviteterna utanför klassrummet. På SMU Dedman Law kommer din inlärningserfarenhet att berikas genom året runt internationella konferenser och föreläsningar, vilket ger framstående internationella figurer till campus för att diskutera aktuella globala juridiska frågor. International LL.M. studenter tar klasser med amerikanska JD-studenter och deltar i våra Inns of Court Program - ett program som introduceras under orientering där eleverna ansluter i små grupper med klasskamrater, fakulteter, studentledare, karriärrådgivare och alumner för en samhällsupplevelse hela tiden vid SMU Dedman School of Law . En fakultetsmedlem kommer att fungera som din personliga akademiska rådgivare. Att utöva advokater från Dallas Bar Association International Law avsnitt fungerar också som mentorer för våra studenter.

Internationellt framstående alumni

Internationella kandidater från SMU Dedman School of Law har haft en inverkan över hela världen. Vårt internationella alumni nätverk innehåller mer än 2000 kandidater i mer än 80 länder. Dessa yrkesverksamma kan hittas på högsta nivåer av regering, juridik och verksamhet. SMU: s internationella alumner representerar ett brett spektrum av rättssystem, inklusive de från Central- och Sydamerika, Mexiko, Kanada, Europa, Afrika, Indien, Sydostasien, Kina, Mellanöstern och Stillahavsområdet. Vi strävar efter global geografisk mångfald i våra studerandes inskrivningar och ger en hög grad av individuell uppmärksamhet och stöd för varje internationell student.

 • Sobchok Sukharomna '81 högsta domstolens president, Thailand
 • Dr. Shen Shiaoming '81 Internationell juridisk konsult för Mackenzie & Albritton LLP
 • Den ärade SM Krishna '59 minister för yttre frågor för Indien (2009-2012)
 • Siriporn Chaiyasuta '85 General Counsel, Chevron Europe, Eurasia and Middle East Exploration & Production Limited
 • Moath Alhussain '11 Assoc. Counsel, Saudi Basic Industries Corporation
 • Antonio M. Garza '83 Tidigare USA: s ambassadör i Mexiko
 • Dr. Helmut Sohmen '66 Ordförande och VD för BW Group
 • Dr. Hassan Okour '07 Tidigare dekan, Qatar Law School
 • Jinsung Lee '88 President, Koreas konstitutionella domstol
 • Yukio Horigome '71 rättvisa för Japans högsta domstol
 • Hans Heppe '97 internationell partner, Locke Lord LLP Heders tysk konsul

Studentliv

Lagskolan ligger på nordvästra hörnet av SMU: s huvudcampus - med klassrumsbyggnader, administrationsbyggnad och lagbibliotek som bildar det som kallas "Law Quad". Det här idealiska läget ger enkel tillgång till många av SMU: s underbara studentresurser, inklusive matsalstjänster, ett främsta fitnesscenter och hälsocenter.

Studerande Examensberättigande

Internationella studenter som vill utöva lag i Förenta staterna och kvalificera sig för tillträde till baren i en av staterna eller District of Columbia bör bekanta sig med behörigheterna för tillträde till barer i den särskilda jurisdiktion där de planerar att utöva. Barens tillträdeskrav varierar från stat till stat. Vissa stater kräver att de sökande ska ha en JD-examen, och andra kräver endast ett visst antal kurspoäng från en lagskola i detta land. Texas tillåter nu kvalificerade utländska utbildade advokater som har avslutat en LL.M. examen för att sitta vid Texas Bar examen. UNDERWOOD LAW BIBLIOTEK har den största privata lagsamlingen på sydväst. Framstående ALUMNI SMU-lagexaminer inkluderar Texas Högsta domstolens domare, medlemmar av den amerikanska kongressen, en ambassadör, en guvernör, utrikesministrar och medlemmar av de högsta domstolarna världen över, samt partners vid ledande advokatbyråer och allmänna råd vid större företag. Som den första lagskolan i DALLAS är vi turen att vara i en stad med en blomstrande ekonomi, många företags huvudkontor och ett enastående juridiskt samhälle. SMU Dedman School of Law fortsätter att sträva efter att utveckla nästa sekel av ledare. 21430_28439363.jpg foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Platser

Dallas

Bobbye Heine, Assistant Director for Graduate Legal Programs, Email: bheine@smu.edu

Address
3315 Daniel Avenue
75205 Dallas, Texas, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 214-768-2658

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium