Läs den officiella beskrivningen

University of Mississippi School of Law blev den fjärde statsstödda Law School i nationen i 1854, nästan tio år efter universitetet öppnade sina dörrar 1848. Delstatsparlamentet erkänt ett behov av formell lagstiftning undervisning i Mississippi, och "Department of Law" som det hette, grundades.

I januari 2011 flyttade lagen programmet i ett nytt hem uppkallad efter Robert C. Khayat, juridikprofessor som hade tjänat som kansler för universitetet 1995-2009. En LEED-certifierade byggnad som ligger på den södra änden av campus och utformas med elevernas behov i åtanke, dess arkitektur smälter väl in i skönheten i Ole fröken campus.

Varför UM lag?

Förbereda dig att öva

Våra professionella Skills Training Program ger dig ett fullt spektrum av alternativ så att du kan designa din juridisk utbildning för att passa din framtid. Vi erbjuder följande komponenter:

Centers och kliniker: Skolans sju program ger praktisk erfarenhet och akademisk utbildning inom allt från affärsjuridiken till tillhandahållande av tjänster till behövande.

Publishing möjligheter: Mississippi Law Journal, Journal of Space Lag och Sports Law Review ger möjligheter att finslipa juridiska skrivkunskaper. National Sea Grant Law Center finns också tre huvudsakliga möjligheter för student publicering: Det SandBar, vatten Log och Sea Grant Law & Policy Journal.

Moot Court Board: legat i topp 25 nationellt för de senaste fyra åren, har Moot Court intensiv träning i besvärs opinionsbildning, skicka team för att interscholastic tävlingar runt om i landet. Vår rättegång opinionsbildning styrelse och förhandlingsgruppen båda erbjuder elitkonkurrensmöjligheter för studenter som är intresserade av rättegångsspel och alternativa system för tvistlösning. Vår Miljörätt Moot Court laget har vunnit en nationell tävling två år i rad!

Färdigheter Session: Erbjuder intensiva färdigheter utbildning de första två veckorna av varje vårterminen på ett brett utbud av valbara från Trial Skills till Business ritning, Transaktions Practice och Legal spanska.

Extern Program: Eleverna placeras med exceptionella advokater och få klassrummet instruktions stöd. Program inkluderar Public Service Extern, Åtal Extern, rättsliga Extern och Business Regulatory Extern.

Pro Bono Initiative: Fokuserar på att bygga tjänare ledarskap i advokatyrket och deltagare i utbildningen i synnerhet juridisk kompetens. Aktuella projekt omfattar förmyndarskap, barn-stöd modifiering, vårdnad om barn och utveckling av en skatte stödprogram.

Solo Practice Program: Programmet ger studenterna de kunskaper och självförtroende att öppna en advokatbyrå omedelbart efter examen. Kurser, mentorer och löpande support ge intresserade studenter med den yrkeskompetens som krävs och affärsmannaskap för att lyckas.

Utmärkt akademiker: Våra akademiska program är utformade för att ge studenterna avsättningsmöjligheter för forskning och skrivande. Deltagande i liten grupp seminarier och simulerings upplevelser garanterar våra studenter är engagerade och förstå utvecklingen av lagen, rättsliga institutioner och etiska frågor. Vi erbjuder en Juris doktor, en Juris Doktor / Master of beskattning och Juris Doktor / Master of redovisning, samt ett intyg program i straffrätt. Se vår läroplan.

Karriärtjänster: Career Services Office hjälper eleverna att utveckla individuella karriärplaner, ger instruktioner om jobbsökande färdigheter och underlättar tillgången till arbetsgivare och sysselsättning resurser, samt aktivt rekryterar advokatbyråer, domare, myndigheter, offentliga intresseorganisationer och andra blivande rätts arbetsgivare att intervjua och anställa våra studenter. Akademiker har gått vidare till privat praktik och har också funnit givande jobb på NASA, Stennis Space Center, den amerikanska senaten, KPMG, US Tax Court och amerikanska distrikt och Mississippi delstatsdomstolar.

Student Leadership: Mer än 20 studentorganisationer, såsom Law School Student Body Association, amerikanska konstitutionen Society, Black Law Students Association och miljörätt Society, ger en balans mellan akademiska, sociala och servicemöjligheter, bidra till att utveckla ledarskap för att hjälpa dig i din juristkåren.

Cool College Town

Uppkallad av Travel & Leisure Magazine som en av de "topp 10 coolaste högskoleorter i Amerika," Oxford har attraktioner som de på Courthouse Square, William Faulkners Rowan Oak och den årliga Double Decker Arts Festival för att göra det till en idealisk kombination av historisk och höft. Om du gillar utomhus, hittar du fiske, camping och vattensporter på Sardis sjön. Om du gillar att delta i idrottsevenemang, sedan tailgating i Grove kan inte vara beat! I själva verket, Sports Illustrated betygsatt det No. 3 av 100 saker att göra innan examen.

Mycket prisvärd

Med prisvärda undervisning för Mississippi invånare och utlänningar, doktorander från vår lag skolan med en lägre skuldbörda än riksgenomsnittet, ger dem möjlighet att gå in i public service eller andra verksamhetsområden lättare. PreLaw Tidningen har rankat oss femte i nationen i sin lista över Best Value lag skolor.

State-of-the-art anläggning

Utvecklad för att förhöja kliniska erfarenheter för studenter, är vår lag center den enda LEED-certifierade byggnad i delstaten. Den har en studentlounge och innergård, studentorganisationer svit, grupprum, Karriärtjänster intervju rum, Moot Court svit, café och matsal. Klassrum med avancerad teknik erbjuder en enastående inlärningsmiljö för våra studenter. Centret har också sviter för våra olika rättsliga kliniker, Mississippi Law Journal, och har en hörsal med plats för 220 personer.

Starka Alumni Networks

Våra nästan 7.000 levande alumner öva hela världen, vilket ger ett stabilt system nätverk för studenter som söker ett jobb, en mentor eller praktisk erfarenhet. Uppmärksammade alumner inkluderar författaren John Grisham, Memphis borgmästare AC Wharton, USA senatorer Roger Wicker och Thad Cochran, och biträdande chefsjurist för NASA-Stennis Meredith Blasingame.

Fakulteten: Scholarship Baserad på verkliga erfarenheter

På grund av sin erfarenhet som praktiserande jurister och deras banbrytande forskning, våra lärare utmärka sig på att förbereda studenterna för rättslig praxis. De har också olika intressen och erfarenheter för att tjäna våra studenter och omgivande samhällen, liksom det globala samhället. Utanför klassrummet, är lagen skolan fakulteten i spetsen för nya stipendium i flera discipliner.

Global räckvidd

Inte nog med att våra elever få bra jobb i hela södra, många av våra studenter har gått vidare till privat praktik och public service över hela landet och världen. Vår räckvidd sträcker sig från östkusten till västkusten och därefter.

Gästfri Kultur

Vi hör ständigt vår juridiska fakulteten, administration, och studenter är några av de vänligaste runt. Vi arbetar för att våra studenter framgång, och med en låg elev till fakulteten förhållandet, studenter har alla möjligheter att få den hjälp och det stöd de behöver. Och är vår nya anläggning utformats speciellt för att uppmuntra gemenskap interaktion både bland studenter och mellan studenter och lärare.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

LLM

The University of Mississippi - School of Law

University of Mississippi School of Law är världsledande inom flyg- och rymdrätt utbildning, forskning och public service. ... [+]

University of Mississippi School of Law är världsledande inom flyg- och rymdrätt utbildning, forskning och public service.

Denna LL.M. utbildningsprogrammet är utformat för både amerikanska och utländska utbildade Law School akademiker är intresserade av en strikt juridisk läroplan i USA, internationella och jämförande luft och rymd lag. Det är den första och enda Jur.kand program i USA som erbjuder en kombinerad luft och rymd lag forskarutbildning juristexamen vid en ABA ackrediterade Law School.

Ansökningar tas emot löpande.

Jur.kand Program Fördelar Unik tyngdpunkten i USA luft och rymd lag. Omfattande lufträttslig expertis och över 45 år i rymden lag. På campus eller online, heltid eller deltid. Delta, om kvalificerad, i Journal of Space Law. Omfattande luft och rymd lag samling. Tillgång till University of Mississippi Space Law arkiv. American Bar Association ackrediterade Law School. ... [-]
Amerikas förenta stater Oxford
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska

The History of the University of Mississippi School of Law