Läs den officiella beskrivningen

Eötvös Loránd University (ELTE) - när det gäller student- och personalnummer, utbildning och forskningens kvalitet och dess internationella relationer - är en prestigefylld institution för offentlig högskoleutbildning i Ungern, som kontinuerligt drivs sedan starten 1635. Som en topprankad forskningsuniversitetet i Ungern är det det mest populära högskolan bland sökande samt alma mater av fem nobelpristagare och ledande figurer inom teknik, offentlig politik och kultur i Ungern. ELTE har utbrett internationella relationer. Den har bilaterala avtal för samarbete och utbyte med cirka 600 institutioner för högre utbildning. Det är en aktiv medlem i prestigefyllda internationella universitetsnätverk och involverade i gemensamma examensprogram. För närvarande studerar 29 000 studenter på åtta fakulteter vid ELTE med cirka 3000 internationella studenter från över 100 länder. ELTE erbjuder 45 kandidatexamen, 101 magisterprogram, 295 odelade lärarutbildning, stora parningar och över 60 gradskurser på utländska språk (främst engelska) till internationella studenter. ELTE är Ungerns största vetenskapliga etablering med 16 doktorandskolor och 126 doktorandprogram.

Annie Spratt / Unsplash

Fakta om ELTE

 • Bästa universitetet i Ungern baserat på föreläsare och studentkvalitet
 • Det ligger högst upp på ungerska universitetets rankningar sammanställda av 15-25-åringar
 • Marknadsundersökningar visar att det är ett av de mest populära ungerska varumärkena
 • Högsta rankade ungerska universitetet i ARWU: s globala universitets ranking
 • Den enda ungerska etableringen bland de 200 största europeiska universiteten i rankningarna som sammanställts av universitetet i Leiden
 • ELTE erbjuder det bredaste utbudet av högre utbildning i Ungern
  • 8 fakulteter
  • 38 kandidatexamen
  • 96 masterprogram
  • 80 kombinerade grundutbildningsprogram
  • 8 lärarutbildningsskolor och daghem, 3 nationellt kända lärarutbildningsskolor
  • 13 162 kurser
  • 64 språk vid Humanistiska fakulteten
  • Mer än 50 främmande språkprogram
 • Ungerns största vetenskapliga etablering
 • 73 akademiska lärare (20% av alla ungerska akademiker)
 • 16 Ph.D. skolor, 118 Ph.D. program
 • 5 högskolor
 • Ungerns mest populära universitet
 • 28 400 studenter
 • 20% av alla kandidater ansökte om tillträde till ELTE 2015
 • Enligt 86% av våra studenter ger ELTE de bästa kurser inom sina respektive områden i landet

Internationella relationer

Eleverna på ELTE kommer från mer än 70 olika länder.

Som en betrodd partner till 450 högskolor och en aktiv medlem av 9 prestigefyllda internationella universitetsorganisationer har vi starka förbindelser över hela världen.

Rörlighet

Med hjälp av våra utmärkta program som Erasmus, CEEPUS, EEA och Norway Grants, Campus Hungary och bilaterala samarbeten, går mer än 1000 av våra studenter utomlands eller kommer från utlandet varje år.

Att lära av det bästa

ELTE spelar regelbundet värd för ett antal internationella konferenser och lägger särskild vikt vid att inbjuda ledande forskare på olika områden till intensiva workshops och föreläsningsserier.

Gemensamma program

EIT ICT Labs Masterprogrammet och masterprogrammet i historia vid Atelier-avdelningen för Humanistiska fakulteten (det första Erasmus Mundus-programmet samordnat av ett ungerskt universitet) är två utmärkta exempel på våra program som erbjuder certifieringar i samarbete med de bästa europeiska universiteten.

Interinstitutionellt centrum för franska studier

Baserat på det franska-ungerska bilaterala avtalet är det centrala målet för Centre Interuniversitaire d'Études Francaise (CIEF) att stödja utbildningen av franska språket samt fransk litteratur och kultur. Dess bibliotek med pedagogiskt metodmaterial är unikt i Ungern.

EIT ICT Labs

Denna MA och Ph.D. Programmet inom informations- och kommunikationsteknik bygger på samarbete mellan europeiska universitet och företag och har Budapest som enda bas i de central- och östeuropeiska regionerna. ELTE är ledare för Budapest Associate Partner Group.

Sommaruniversiteter

ELTE Ungerska sommaruniversitetet i Karpaterna Basin erbjuder ungdomar av ungerska minoriteter i grannländerna möjlighet att expandera sin vetenskapliga kunskap inom ett specifikt område inom sina respektive områden: det populära programmet har mer än 150 deltagare varje år. ELTE erbjuder många andra kurser, som ELTE Summer University of Hungarian Language and Culture, hälsokommunikationsbedömning, Heidelberg University - ELTE Joint Summer University Program.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kurs

Eötvös Loránd University

Den moderna och progressiva kursplanen är utformad för att ge eleverna den kunskap som krävs för att förstå de pågående skattefrågorna i den värld vi lever i. Vår lärare ... [+]

Den moderna och progressiva kursplanen är utformad för att ge eleverna den kunskap som krävs för att förstå de pågående skattefrågorna i den värld vi lever i. Vår lärare säkerställer en välbalanserad utbildning vad gäller teori och praktik. Programmet drivs i samarbete med enastående europeiska lärare som Prof. dr. Frans Vanistendael (heders professor i ELTE Law, tidigare akademisk ordförande i IBFD, tidigare KU Leuven Belgiens tidigare dekan) Prof. Dr. Ekkehart Reimer (Universitetet i Heidelberg Prof. dr. Marco Greggi (professor vid juridiska institutionen i Ferrara), prof. Dr. Niels Bammens (KU Leuven Belgien), PD Dr Matthias Valta (docent Dussuniversitetet) och Dr. Daniel Varro (Postdoc Universitetsassistentuniversitetet i Wien).... [-]

Ungern District V.
September 2020
Engelska
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

LLM

Eötvös Loránd University

Målet med detta program är att forma internationellt kända juridiska experter som är redo att ta utmaningar i global skala och med säkerhet att hantera komplexa frågor i ... [+]

Målet med detta program är att forma internationellt kända juridiska experter som är redo att ta utmaningar i global skala och är övertygade om att hantera komplexa problem i en internationell lagstiftning med hög konfidensnivå.

Detta är den första LL.M i europeisk och internationell affärsrätt i Ungern och den erbjuder en fördjupad utbildning som täcker den komplexa rättsliga miljön i europeiska och internationella ekonomier.

Den europeiska och internationella affärsrätten LL.M är utformad för att förbereda en internationell grupp juridiska utövare för de globala utmaningarna under 2000-talet. Programmet kombinerar state-of-the-art kunskaper och färdigheter med en internationell inriktning. Det kommer att bidra till att utveckla deltagarnas analytiska och interpersonella färdigheter inom områden som logisk resonemang, argumentation och tvistlösning.... [-]

Ungern District V.
September 2020
Engelska
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Målet med programmet är att forma internationellt kända juridiska experter som är redo att ta utmaningar i global skala och är övertygade om att hantera komplexa problem ... [+]

Målet med programmet är att forma internationellt kända juridiska experter som är redo att ta utmaningar i global skala och med säkerhet att hantera komplexa frågor i en internationell regleringsmiljö med hög förtroende.

Mänskliga rättigheter har blivit en viktig del av Europeiska unionens rättsordning, åtföljd av ett ständigt växande socialt behov av bättre skydd. Internationellt enats om principer och normer för mänskliga rättigheter påverkar nu också alltmer den ekonomiska politiken.

ELTE lanserar ständigt i den högsta nivån av juridiska skolor i Central-Europa, Juridiska fakulteten, ett program i europeiska mänskliga rättigheter för att sammanföra ledande forskare, advokater och politiker. Från och med 2016 fokuserar vårt europeiska program för mänskliga rättigheter på komplexa och kreativa problemlösningar inom området för mänskliga rättigheter och vill göra det möjligt för studenter att ta nya tillvägagångssätt i mänskliga rättstvister på olika europeiska forum.... [-]

Ungern District V.
September 2020
Engelska
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Meet ELTE - English version