Karoli Gaspar University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Karoli Gaspar University erbjuder ett ettårigt ackrediterat LLM-program på mastersnivå på engelska med heltids dagliga kursutbud för jurister i hjärtat av centrala Europa, Budapest.

  • Varaktighet: september 2019-juni 2020
  • Undervisningsplats: Budapest, Ungern (EU)
  • Ansökningsfrist: 30 april 2019

Karoli Gaspar University

Den rättsliga föregångaren till vårt universitet var den reformerade teologiska akademin i Budapest, grundad år 1855 och beviljades universitetets status av det ungerska parlamentet 1900. År 1993 fattade generalförsamlingen i den ungerska reformerade kyrkan beslut att inrätta ett universitet med flera fakulteter och Detta beslut godkändes senare i år den 21 september av Republiken Ungerns parlament. Genom skapandet av universitetet Károli Gáspár har den ungerska reformerade kyrkan uppfyllt syftet med sina förfäder. Vårt universitet, i universitas forskares anda, syftar till att höja statusen för inte bara kyrkan utan även nationen genom sitt utbildnings-, undervisnings- och akademiska arbete.

Károli Gáspár Universitets åtagande är att fortsätta med de utmärkta traditionerna för de reformerade högskolorna Sárospatak (grundad 1531), Pápa (grundad 1531), Debrecen (grundad 1538), Kolozsvár (grundad 1622) och Nagyenyed (grundad 1632 ). Förutom utbildningen av religionsministrar, för akademisk forskning, utbildning för lärares ställning och för doktorand i filosofins examen och tilldelning av examina, är syftet med syftet att ge BA och MA-nivå grundläggande utbildning på flera områden och stipendier, och att kunna utföra akademisk forskning i enlighet med ovan nämnda traditioner och Reformationens anda.

Den ungerska ackrediteringsutskottet, i beslut nr 1 av den 6 juni 2000 om utbildningsstandarden och akademisk forskning som utförs vid Károli Gáspár universitet, beviljade vår universitetsaccrediterade status till följd av att vår utbildnings- och forskningsverksamhet överensstämmer med lagarna för närvarande i kraft och är dessutom i enlighet med det ungerska ackrediteringsutskottets yttrande och med sina riktlinjer för utbildningsstandarder.

Tillsammans kan vi få inspiration på vägen till kunskap, moral eller god vilja.

Varje tredje nivåstudie innebär en betydande komponent, deltagande i internationell utbildning. Vårt universitet lägger särskild vikt vid möjligheterna till deltidsstudier som utbytesprogram.

Ett flertal program inom Europeiska unionen gör det möjligt för studerande att delta aktivt i mobilitetsprogram. Efter grundandet av vårt universitet utvecklade vi först relationer med den nederländska regionen, men nu har vi utökat våra förbindelser med grannländerna, utomlands och med religiösa och offentliga universitet över hela Europeiska unionen.

Vi får fortlöpande ekonomiskt och professionellt stöd från Europeiska kommissionens program Sokrates och Livslångt lärande / Erasmus, Leonardo da Vinci eller CEEPUS. Våra universitetets avdelningar upprätthåller främst student- och lärarrelationer, men vi överväger ytterligare utveckling som gemensamma pedagogiska moduler, läroplanutveckling och utveckling av nya studieprogram. Vårt mål är att stärka den europeiska dimensionen genom fullständigt erkännande av utländska krediter, utveckling av utbildningens kvalitet och språkundervisning, utvidgning av projekt baserade på internationella relationer, jämförelse av olika utbildningsstrukturer och politik och användningen av vanliga insikter.

Om Budapest och Ungern

Ungerns område är knappt 100 000 kvadratkilometer med 10 miljoner invånare, vars språk talas ingen annanstans i världen. Trots eller på grund av denna unika har det ungerska folket bott i centrala Europa i över 1100 år. De naturliga, kulturella och historiska rikedomarna som ska upplevas i Ungern återspeglas i dess höga koncentration av UNESCOs världsarvsliv, varav många finns i huvudstaden.

Budapest är en bikupa med högklassig musik och konst, med en av världens bästa operahus och en mängd museer och gallerier. Dess festivaler av alla slag (kan de vara fin konst, musik eller gastronomi) äger rum hela året. Balatonsjön, idealisk för segling och sola, är den största sjön i Centraleuropa. I närheten finns den berömda spaorten Hévíz där du kan njuta av nöjen att bada i en naturlig termisk sjö även under vintern. Ungerns källor har stödt en badkultur som går tillbaka till romartiden. Oavsett om du är efter avkoppling, förfriskning, föryngring eller återhämtning, kan Ungern inte misslyckas med att tillgodose dina behov.

Om du gillar att hålla dig aktiv och komma tillbaka till naturen finns det otaliga markerade vägar för vandring, cykling eller ridning, ofta genom fantastiska landskap.

Detta land är födelseplats för världsberömda uppfinnare, forskare, upptäckare, kompositörer och sportstjärnor.

E-post: international@kre.hu och llm@kre.hu.

Szechenyi outdoor thermal baths during the morning light without people in Budapest, HungaryChain bridge on Danube river in Budapest city. Hungary. Urban landscape panorama with old buildings and domes of operaBudapest, Hungary - Beautiful aerial skyline view of Buda Castle Royal Palace and South Rondella at sunset with Szechenyi Chain Bridge over River Danube, Matthias Church and Parliament of Hungary

Platser

budapest

Károli Gáspár Református Egyetem

Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
budapest, Ungern